Σε συναγερμό βρίσκεται η Ιταλία, μετά τα πολλά θανατηφόρα κρούσματα του κορωνοϊού. Ένας από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ιταλία και ζουν από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στη γειτονική χώρα, ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΛ, Αλέξανδρος Σαφαρίκας, που αγωνίζεται στη Λέκκο, ομάδα της Serie C, αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία και στο πως βιώνει ο ίδιος την εξάπλωση του κορονοϊού, μιλώντας στο aelole.gr. Εξηγεί πως η κατάσταση στην Ιταλία ξέφυγε και δίνει συμβουλές στους Έλληνες.

Αναλυτικά ο Αλέξανδρος Σαφαρίκας στο aelole.gr
Καταρχήν έχεις επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την κατάσταση που επικρατεί στην Ιταλία;
«Δεν έχω επιστρέψει στην Ελλάδα μετά την εξάπλωση του ιού, καθώς ακόμα δεν ξέρουμε τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα αν θα συνεχιστούν ή θα διακοπούν. Είμαστε υποχρεωμένοι να μείνουνε στην πόλη και περιμένουμε τις εξελίξεις».

Πώς είναι να ζεις σε μία χώρα που τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπάρχει επιβεβλημένος αυτοπεριορισμός;
«Είναι δύσκολο αυτή τι στιγμή να ζεις σε μια τέτοια κατάσταση που σου απαγορεύει να βγεις από το σπίτι σου, υπάρχει αστυνόμευση παντού και επιβάλουν πρόστιμα αν διαπιστώσουν ότι είσαι εκτός σπιτιού χωρίς αυτό να είναι για να πας σούπερ-μάρκετ, Φαρμακείο ή να επισκεφτείς κάποιον γιατρό».

Γιατί πιστεύεις ότι εξαπλώθηκε τόσο γρήγορα ο κορονοϊός στην Ιταλία;
«Ο ιός εξαπλώθηκε γρήγορα γιατί δεν υπήρξαν από την αρχή αυστηρά μέτρα συν το ότι ο κόσμος δεν τον πήρε στο σοβαρά. Μόλις άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτοι νεκροί και ο κόσμος κατάλαβε ότι εξαπλώνεται πολύ γρήγορα ξεκίνησε ένας πανικός. Άνθρωποι τρέχαν να φύγουνε από την κόκκινη ζώνη που ήταν μέχρι εκείνο το σημείο μόνο η βόρειος Ιταλία και κατεβήκανε στον νότο και στα υπόλοιπα μέρη με αποτέλεσμα να εξαπλωθεί πολύ γρήγορα σε όλη την Ιταλία. Αυτό πρέπει να καταλάβουν και στην Ελλάδα, ώστε να μείνουν ψύχραιμοι να το πάρουν σοβαρά το όλο θέμα και να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους για λίγο καιρό μέχρι να μειωθεί η εξάπλωση του ιού και να μην φτάσει στο σημείο της Ιταλίας που μετράει τόσα θύματα».

Πόσο άλλαξε η καθημερινότητά σου;
«Η καθημερινότητα ενός αθλητή είναι δύσκολη στο σπίτι χωρίς προπόνηση. Κάνω ατομικές ασκήσεις στο σπίτι αλλά δεν μπορούν να συγκριθούν με την προπόνηση στο γήπεδο ή στο γυμναστήριο. Την υπόλοιπη μέρα τηλεόραση και PlayStation δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνεις».

Έχεις κάποιους συμπαίκτες η αντιπάλους γνωστούς σου που νόσησαν από τον κοροναϊό;
«Στην ομάδα δεν υπήρχαν κρούσματα, αλλά υπήρξαν αρκετά σε ομάδες της κατηγορίας μας».

Παρακολουθείς την πορεία της ΑΕΛ;
«Και πέρυσι και φέτος παρακολούθησα την ΑΕΛ και βλέπω ότι κάθε χρόνο παρουσιάζεται βελτιωμένη. Έκανε σπουδαίες νίκες φέτος και πιστεύω της άξιζε η παρουσία στα πλέι-οφ την οποία έχασε στις λεπτομέρειες. Της αξίζει να βρίσκεται ακόμα πιο ψηλά και ελπίζω να το καταφέρει με τους οπαδούς της δίπλα να την στηρίζουν».

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα για να αγωνιστείς;
«Όσον αφορά την επιστροφή μου θα έλεγα πως είναι κάτι πολύ μακρινό, καθώς είμαι πολύ ικανοποιημένος εδώ που βρίσκομαι και δεν τον σκέφτομαι καθόλου».
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top