Σε αυτήν την απόφαση φαίνεται πως κατέληξε η UEFA ούτως ώστε να προλάβει να τελειώσει η σεζόν ως τις 30 Ιουνίου 2020. Πρωτάθλημα τις καθημερινές και ευρωπαϊκά παιχνίδια το Σ/Κ
Στην απόφαση να γίνει ό,τι χρειαστεί –εφόσον το επιτρέψει η κατάσταση με τον κορωνοϊό- για να ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική σεζόν ως τις 30 Ιουνίου κατέληξε η UEFA.
Πέρα από την αναβολή του Euro για το καλοκαίρι του 2021, η πολωνική ομοσπονδία αποκάλυψε (μέσω ανακοίνωσης) ότι στην τηλεδιάσκεψη συμφωνήθηκε η δυνατότητα διεξαγωγής ευρωπαϊκών αγώνων τα Σ/Κ και παιχνιδιών πρωταθλήματος τις καθημερινές, ούτως ώστε να βγουν οι ημερομηνίες.

Κατά τ’ άλλα, οι αγώνες των εθνικών ομάδων που ήταν προγραμματισμένες για τον Μάρτιο (φιλικά παιχνίδια και πλέι-οφ για το Euro) μετατίθενται για τον Ιούνιο του 2020, ενώ θα αναβληθούν για ημερομηνία που θα γίνει προσεχώς γνωστή τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που επρόκειτο να διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2021.

Σύμφωνα με την Marca, οι τελικοί του Champions και του Europa League θα μετατεθούν πλέον για τα τέλη Ιουνίου. Ειδικότερα, για τις 27 και 24 του συγκεκριμένου μήνα αντίστοιχα. Η αρχική ημερομηνία για τον τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη ήταν η 30η Μαΐου και για αυτόν του Europa League στο Γκντανσκ ήταν η 27η Μαΐου. Ασφαλώς όλα αυτά υπό την προϋπόθεση πως θα μπορέσει να αρχίσει η δράση κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο ή τον Μάιο, καθώς εκκρεμούν ακόμη αγώνες για τους 16 και στις δύο διοργανώσεις. Αν η αναστολή της δράσης παραταθεί, τότε θα πρέπει να αναζητηθεί ένα μοντέλο σύμπτυξης της δράσης, ίσως και με μονά νοκ άουτ παιχνίδια μέχρι και τα ημιτελικά.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top