Τα playouts θα διεξαχθούν σε επτά αγωνιστικές ημέρες ήτοι σε ένα μοναδικό γύρο κατά τον οποίο όλες οι ομάδες θα αγωνιστούν έναντι όλων των άλλων, βάσει κλήρωσης. Οι αρχικές ημερομηνίες των επτά αγωνιστικών ήταν: 15/03, 22/03, 05/04, 12/04, 26/04, 03/05, 10/05, ωστόσο οι εφέσεις που έχουν ασκηθεί στο θέμα της Ξάνθης «φρέναραν» την επικύρωση της βαθμολογίας και θα καθυστερήσουν την διαδικασία. Τι ισχύει... Οι ομάδες που κατέλαβαν τις θέσεις 7, 8, 9 και 10 της Κανονικής Περιόδου, μεταξύ των οποίων και η ΑΕΛ, θα αγωνιστούν σε τέσσερις εντός έδρας και τρεις εκτός έδρας αγώνες στα Playouts, ενώ οι λοιπές ομάδες θα αγωνιστούν σε τρεις εντός έδρας αγώνες και τέσσερις εκτός έδρας αγώνες στα playouts, βάσει κλήρωσης. Οι θέσεις 7 έως 14 θα προσδιορίζονται από το σύνολο των βαθμών που οι ομάδες που συμμετείχαν στα playouts κατέλαβαν σωρευτικά κατά την Κανονική Περίοδο και τα playouts αθροιστικά. Μετά το τέλος των playouts η τελευταία ομάδα θα υποβιβαστεί, ενώ η προτελευταία θα παίξει μπαράζ με τη δεύτερη της Super League 2.

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ ΣΕ PLAYOUTS
Σε περίπτωση που δύο ή περισσότερες ομάδες ισοβαθμούν, μετά την ολοκλήρωση της φάσης των  playouts, θα εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια:

i. Σε περίπτωση που από τον πίνακα βαθμολογίας προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει κατακτήσει σωρευτικά τους περισσότερους βαθμούς κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs / playouts αθροιστικά).

ii. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (ήτοι θα έχει την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στους μεταξύ τους αγώνες κατά την Κανονική Περίοδο και τα playoffs / playouts αθροιστικά).

iii. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε, για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος ειδικός βοηθητικός πίνακας με κριτήριο τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος".

Βαθμολογία  PLAY-OUT
7. Ατρόμητος 32
8. ΑΕΛ 30
9. Αστέρας Τρίπολης 30
10. Λαμία 27
11. Βόλος 27
12. Ξάνθη 18*
13. Παναιτωλικός 17
14. Πανιώνιος 11
* Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το πρωτάθλημα με -6 βαθμούς, αφαίρεση 12 βαθμών από την Ξάνθη
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top