Ένα αφιέρωμα στους κερδισμένους τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας της ΑΕΛ. Απολαύστε ένα μαγικό ταξίδι αναμνήσεων μέσα από το αρχείο του aelole.gr. Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε βίντεο της ΑΕΛ, αυτές τις μέρες, που θα είστε στο σπίτι σας. Όταν οι τίτλοι κάνουν τη διαφορά. Θυμηθείτε τη μεγάλη νίκη της ΑΕΛ επί του ΠΑΟΚ στον τελικό του ΟΑΚΑ το 1985 και τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Πανθεσσαλικό στάδιο το 2007.
Στις 22 Ιουνίου 1985, στο Ολυμπιακό στάδιο που φιλοξενούσε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, η ΑΕΛ κερδίζει 4-1 τον πρωταθλητή εκείνη τη χρονιά ΠΑΟΚ. Η ΑΕΛ άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό με το Μιχάλη Ζιώγα και διπλασίασε τα τέρματά της με την έναρξη του Β' ημιχρόνου, στο 47ο λεπτό με τον Καζιμίρ Κμίετσικ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει προσωρινά σε 2-1 στο 55ο λεπτό με το Γιώργο Σκαρτάδο. Η ομάδα του κάμπου, όμως, μέσα σε ένα τρίλεπτο, πέτυχε δύο γκολ στο 72ο λεπτό με τον Μιχάλη Ζιώγα, το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο παιχνίδι και στο 75ο λεπτό με το Γιάννη Βαλαώρα για να φτάσει στο θριαμβευτικό 4-1.
Στις 5 Μαΐου 2007, στο Πανθεσσαλικό στάδιο που φιλοξενούσε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος, η ΑΕΛ κερδίζει 2-1 τον Παναθηναϊκό και φέρνει το Κύπελλο "ξανά στον Πηνειό". Η ομάδα των «βυσσινί» άνοιξε το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό με κεφαλιά του Κόζλεϊ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φωτάκη. Για την ομάδα των «πράσινων» είχε ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι στο 44ο λεπτό ο Παπαδόπουλος. Στο 82ο λεπτό ο Ανρί Αντσουέ κεραυνοβολεί και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Πιερ Εμπέντε, γράφοντας το 2-1.

 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top