Λίγες μόλις ημέρες μετά την ανανέωση της επισημοποίηση της επέκτασης του συμβολαίου του ο 46χρονος προπονητής των «βυσσινί», Μιχάλη Γρηγορίου, μίλησε στην εφημερίδα Karfitsa σε μία κουβέντα που όπως ήταν λογικό κυμάνθηκε πέριξ του φονικού ιού και των επιπτώσεων που θα έχει αυτός στο ελληνικό και παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ενώ παράλληλα ο τεχνικός της ΑΕΛ έκανε τον απολογισμό της φετινής σεζόν, δίνοντας και ένα στίγμα της νέας σεζόν. Αναλυτικά ο Μιχάλης Γρηγορίου
Τι πρόσημο θα βάζατε για την φετινή χρονιά και τα όσα πετύχατε με την ΑΕΛ;
«Είμαστε χαρούμενοι με την δουλειά μας. Ο πάγκος της ΑΕΛ είναι δύσκολος. Έχει πίεση. Αναλάβαμε την ομάδα 14 ημέρες πριν την έναρξη της σεζόν, έχοντας η ομάδα κάνει την προετοιμασία και τις μεταγραφές. Βρήκαμε μια ομάδα με ένα υπεράριθμο ρόστερ που έπρεπε σε σύντομο χρονικό διάστημα  να το διαχειριστούμε για να περάσουμε τα στοιχεία που θέλαμε. Ο στόχος ήταν η γρήγορη σωτηρία. Επιτεύχθηκε από τον πρώτο γύρο και είχαμε δικαίωμα να ελπίζουμε σε ένα… όνειρο. Φτάσαμε κοντά σε αυτό, αλλά στις λεπτομέρειες δεν μπήκαμε στην εξάδα. Εμείς από τον Γενάρη και μετά, αλλάξαμε πράγματα στην ομάδα, δημιουργήσαμε έναν νέο κορμό στον οποίο θα στηριχτούμε τη νέα σεζόν. Πλέον κοιτάζοντας μπροστά και την επόμενη σεζόν χρειαζόμαστε λίγες προσθήκες για να μπορούμε να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Στόχος είναι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια να είμαστε σε θέσεις που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο».

Σε προσωπικό επίπεδο η καλύτερη επιβράβευση για εσάς ήταν το νέο διετές συμβόλαιο που υπογράψατε;
«Είναι η επιβράβευση των προσπαθειών μου. Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για μένα μιας και η καταγωγή μου είναι από την Θεσσαλία να βρίσκομαι στην ΑΕΛ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κούγια και οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που με αγκάλιασε και ένιωσα από την πρώτη στιγμή σαν να βρίσκομαι καιρό. Είναι πολύ δύσκολο αυτό για μία ομάδα με ιδιαίτερο βάρος. Στόχος προσωπικός είναι να κάνω όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα προς όφελος της ΑΕΛ».

Πως βιώνετε εσείς την κατάσταση την οποία ζούμε εδώ και περίπου ένα μήνα με τα μέτρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας;
«Είναι κάτι πρωτόγνωρο όχι μόνο για εμένα ή την χώρα μας, αλλά για όλη την γη. Η δική μας γενιά ζει κάτι που ενδεχομένως δύσκολα να ξαναζήσουμε, το οποίο θεωρώ θα αλλάξει όλη την μετέπειτα ζωή μας. Σαφώς και δεν αναφέρομαι μόνο για αυτό το δίμηνο ή τρίμηνο ανάλογα με το πόσα θα ισχύσουν αυτά τα μέτρα. Αναφέρομαι γενικώς, αφού πλέον όλοι μας έχουμε αναθεωρήσει πολλά πράγματα».

Τι επιπτώσεις θα έχει στον παγκόσμιο αθλητισμό ο φονικός αυτός ιός και ποιες οι προεκτάσεις του όταν με το καλό τον ξεπεράσουμε;
«Είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν παγκόσμιοι οικονομικοί τριγμοί. Όλοι οι παράγοντες που συνέβαλαν στο να υπάρχει οικονομική ευρωστία στον παγκόσμιο αθλητισμό, θα κλυδωνιστούν. Οι προεκτάσεις και οι συνέπειες θα είναι ορατές από τους φιλάθλους μέχρι και τους μεγάλους οικονομικούς χορηγούς και τα τηλεοπτικά κανάλια. Σε όλα αυτά όμως υπάρχει ένα τεράστιο αλλά που δεν πρέπει να λησμονούμε. Το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός συνολικά βγήκε νικητής και από μεγάλα αδιέξοδα μετά από πολέμους. Οπότε μιας και η ενασχόληση η δική μας έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο που είναι ένα μεγάλο κοινωνικό γεγονός, πιστεύω πως όταν με το καλό επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τότε αυτό θα είναι ένας δρόμος που θα προσφέρει χαρά, ξεγνοιασιά και θα βγάλει τον κόσμο από τα σπίτια του».

Ποιο το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου κατά την άποψή σας;
«Είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν μεγάλα προβλήματα. Σκεφτείτε πως αυτά υπήρχαν και στην προ-κορωνοϊού εποχή, πόσο μάλιστα τώρα. Όλα είναι αλυσίδα. Η οικονομική ασφυξία που θα προκληθεί θα φέρει προβλήματα και στο ποδόσφαιρό μας».

Είστε υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος;
«Είμαι κάπου στη μέση. Θα ήμουν υπέρ αν γνωρίζαμε το πότε και κυρίως αν ήταν σύντομη η επανέναρξη βάσει ημερομηνιών για τις προπονήσεις των ομάδων. Αυτό δεν υπάρχει και ακόμα και τώρα κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει το «αύριο» ή να κάνει ασφαλή εκτίμηση. Τώρα, αν παραταθεί και μετά τα μέσα Μαΐου η έναρξη των προπονήσεων, τότε θα ήταν καλύτερο να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα και αυτό διότι ελοχεύει ο μεγάλος κίνδυνος να χαθεί και η νέα σεζόν. Βέβαια, η εντολή της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ είναι να τελειώσουν τα πρωταθλήματα, αλλά υπάρχει το μεγάλο αλλά για το πότε και το πως θα γίνει αυτό».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top