Ο τεχνικός της ΠΑΕ ΑΕΛ, Μιχάλης Γρηγορίου, μέσα από το Novasports, μίλησε για τα όσα βιώνουμε με τον covid19, για την ομάδα του την ΑΕΛ, για τους ποδοσφαιριστές και το ποδόσφαιρο γενικά. Αναλυτικά τα όσα είπε ο Μιχάλης Γρηγορίου: 
«Αν πριν κάποια χρόνια βλέπαμε ταινίες με τέτοια πράγματα θα είχαμε αλλάξει κανάλι. Δυστυχώς θα πρέπει να το ζήσουμε αυτό. Χωρίς πόλεμο να ζούμε κάτι τέτοιο. Πιστεύω πως στην Ελλάδα θα το περάσουμε αναίμακτα μακάρι να ήταν και σε όλο τον κόσμο. Είναι σαν πόλεμος, σαν παγκόσμιος πόλεμος εμπλέκονται όλες οι χώρες. Είναι απίστευτο αυτό, ειδικά για θέματα υγείας. Ελπίζω να το περάσουμε γρήγορα, έχουμε δείξει ότι μπορούμε να το καταφέρουμε.

Για το αν θα ήθελε να προπονήσει κάποια στιγμή την Εθνική Ελλάδος:
«Υπάρχει Έλληνας προπονητής που να μην ήθελε; Είναι η μεγαλύτερη τιμή. Φυσικά και θα το ήθελα, εύχομαι να με αξιώσει ο Θεός.

Για τον αν και παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο η ΑΕΛ δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ:
«Θα ξεκινήσω από το καλοκαίρι. Ήρθα 14 μέρες πριν την έναρξη της σεζόν. Στόχος ήταν η παραμονή, με τον κύριο Κούγια. Απροετοίμαστη ομάδα, τεράστιο ρόστερ χωρίς δέσιμο και λίγο πριν την έναρξη. Περιμέναμε τον Γενάρη για να διορθώσουμε όσα μπορούσαμε γιατί κοιτάγαμε το μέλλον. Όχι μόνο το τώρα. Κοιτάγαμε το μέλλον, θέλαμε να φτιάξουμε κάτι που θα έχει συνέχεια. Το να φτιάξεις λοιπόν μία ομάδα που να ορθοποδήσει και να καταφέρει να μπει ακόμη και πλέι οφ ήταν τρομερά δύσκολο. Όμως είμαι ικανοποιημένος, μην ξεχνάμε ότι κερδίσαμε μετά από 29 χρόνια τον Άρη εκτός έδρας, τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας και νομίζω και του κόσμου και το εισπράττω αυτό. Και το εισέπραξα και από τον κύριο Κούγια που έτρεξε το θέμα της παραμονής. Ο προπονητής χρειάζεται χρόνο για να παρουσιάσει το έργο του, αυτό θέλουμε κι εμείς και νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε και θα παρουσιάσει η ΑΕΛ κάτι πολύ καλό τα επόμενα δύο χρόνια.

Για τον κόσμο της ΑΕΛ και αν θα λήξει η κόντρα:
«Στόχος μας είναι να γεμίσει το γήπεδο. Αυτό θέλουμε να πετύχουμε, κατά κάποιον τρόπο το έχουμε καταφέρει, αφού φέτος υπήρξαν παιχνίδια που παίξαμε με 8-9 χιλιάδες κόσμο. Όλοι ξέρουμε τι είναι ο κόσμος της ΑΕΛ και πόσο μπορεί να βοηθήσει. Έχω παίξει ως αντίπαλος εδώ και το ξέρω. Ελπίζω να τα καταφέρουμε, πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Είναι πολύ λίγοι που δημιουργούν το πρόβλημα και διχάζουν τον κόσμο και υπάρχει αυτή η κόντρα. Να το καταλάβω όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, όταν κάτι δεν είναι ωραίο, όμως τώρα φαίνεται όταν όλα πάνε καλά πρέπει να σταθούν δίπλα μας. Και θα τα καταφέρουμε πιστεύω».

Για Ουάρντα, Κάτσε και Κρίστινσον
«Ο Ουάρντα και ο Κάτσε δεν είναι δικοί μας παίκτες, δεν εξαρτάται από εμάς για το τι θα γίνει. Αυτό θα το αποφασίσει η ομάδας του. Ο Κρίστινσον ανανέωσε με την ομάδα, αλλά είναι ένας hot τερματοφύλακας κι αυτό σημαίνει πως αν έρθει μία πολύ καλή πρόταση θα αποφασίσει ο κύριος Κούγιας το τι θα γίνει».

Για τον ίδιο και το όραμά του:
«Ως άνθρωπος και ως προπονητής πάντα κοιτάω να μαθαίνω πράγματα. Όχι μόνο στην προπονητική. Ακόμα και τα ταξίδια μου δεν είναι μόνο για προπονητικό κομμάτι, για τακτική κτλ Είναι για μαναντζμεντ, για οικονομικά στοιχειά και λειτουργία ομάδων. Τα πάντα. Όπως γίνεται στην Αγγλία για παράδειγμα».

Για το πως είναι οι παίκτες κλεισμένοι στα σπίτια τους:
«Οι παίκτες είναι προβληματισμένοι, έχουν τεράστιο πρόβλημα. Καλή η γυμναστική αλλά δεν έχουν ακουμπήσει μπάλα. Δεν γνωρίζουν και οι ίδιοι πως θα πάει η κατάσταση. Είναι δύσκολο. Οι παίκτες θα χρειαστούν πολύ καιρό για να μπουν να παίξουν κανονικά, μιλάμε για τουλάχιστον 8 εβδομάδες. Όμως επειδή έχω την εμπειρία με προηγούμενες ομάδες που κάναμε προετοιμασία 3 εβδομάδες και την 4η παίξαμε, θα πρέπει να κάνουμε το ίδιο με όσο ρίσκο υπάρχει σε αυτό και να βρεθούν λύσεις για να αποφύγουμε τραυματισμούς κτλ».

Το μήνυμά του για τον κόσμο και τα όσα ζούμε με τον covid19:
«Οποιαδήποτε καταιγίδα και να ξεσπάσει πρέπει να κάνεις υπομονή για να δεις το ουράνιο τόξο. Πάντα ιστορικά, μετά από τεράστια προβλήματα, ακόμα και πολέμους, το ποδόσφαιρο ήταν διέξοδος. Επειδή όταν θα φύγει αυτό ο κόσμος δεν θα μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών, πιστεύω πως το ποδόσφαιρο θα είναι ένα κομμάτι της διασκέδασης όλων. Θέλω να ευχηθώ να είμαστε γεροί, θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην κυβέρνηση, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και σε όλους που παλεύουν για όλο αυτό και για όλους τους Έλληνες που δείξαμε πόσα μπορούμε να κάνουμε». 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top