Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Θωμάς Κυπαρίσσης, μιλώντας στο Metropolis 95.5, περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία λόγω του κορωνοϊού. Ο Θωμάς Κυπαρίσσης, με τη μακρά θητεία στα ελληνικά γήπεδα, έχει εδώ και έναν χρόνο μετακομίσει στη Γερμανία, όπου λειτουργεί ένα εστιατόριο, μεταξύ άλλων τονίζει πως ο κόσμος φοβάται και έχει σταματήσει να κυκλοφορεί, ενώ όλη αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει την ψυχολογία όλων των πολιτών. Αναλυτικά ο Θωμάς Κυπαρίσσης:
«Και στη Γερμανία ισχύει ότι σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Δεν υπάρχει εδώ αυστηρή καραντίνα με την έννοια να συμπληρώνουμε χαρτιά ή να στέλνουμε μηνύματα για να βγούμε, όμως και εδώ ισχύουν πολύ αυστηροί νόμοι. Δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν πάνω από δύο άτομα στον δρόμο. Υπάρχει φόβος, ο κόσμος δεν κυκλοφορεί έξω. Δεν ξοδεύει, δεν πάει πουθενά. Τα εστιατόρια έκλεισαν, τα σχολεία έκλεισαν. Εμείς μαζέψαμε τα τραπέζια και λειτουργούμε με take away. Όλη αυτή η κατάσταση έχει επηρεάσει την ψυχολογία όλων των πολιτών. Πρέπει να εφοδιαστούμε με ψυχραιμία και υπομονή. Το σύστημα υγείας αντέχει πολύ καλά και ανάλογα με τα κρούσματα που υπάρχουν οι απώλειες είναι ελάχιστες. Έκλεισαν πολλές βιομηχανίες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες BMW, Porsche, Mercedes. Η ζωή δεν θα είναι ίδια μόλις τελειώσει όλο αυτό. Κλονίζεται η παγκόσμια οικονομία».

Για τις οικονομικές παροχές του κράτους: 
«Δεν υπάρχει κάποια παροχή στους εργαζόμενους. Αυτοί που σταματούν τις δουλειές τους παίρνουν γύρω στο 70% από τον αντίστοιχο γερμανικό ΟΑΕΔ, και οι επιχειρήσεις ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν. Μεγαλύτερη ανάγκη στήριξης έχουν οι μεγάλες εταιρείες. Διάβαζα ένα άρθρο σήμερα πως η αεροπορική εταιρεία Lufthansa χρειάζεται περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ για να υπάρχει».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top