Ο επικεφαλής του τομέα επικοινωνίας και μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, μίλησε στο Metropolis και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων να απορρίψει την έφεση της ομάδας του για την υπόθεση πολυιδιοκτησίας με την Ξάνθη. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξη Κούγια, για τον οποίο είπε πως αν εκπροσωπούσε τον ΠΑΟΚ, θα έλεγε άλλα, δηλαδή ότι η γνωμοδότηση της ΕΕΑ δεν είναι δεσμευτική. Για τις ανακοινώσεις Κούγια:
«Δεν ξέρω γιατί δεν μπορώ να τις παρακολουθήσω και όλες τις δηλώσεις του κ. Κούγια, αν εννοείτε αυτή που έγινε πριν από μία ώρα, γιατί μπορεί μέσα σε μία ώρα να έκανε άλλες τρεις, του το επιστρέφω το κατάπτυστη, γιατί εκείνος αμφισβητεί όσα λέει ο Πρωθυπουργός της χώρας, κορυφαίοι υπουργοί, ένα Διαιτητικό Δικαστήριο και ένας από τους τρεις εφέτες. Εμείς διαμαρτυρόμαστε γιατί δεν υπάρχει απόφαση δικαστηρίου, δεν δικάστηκε η υπόθεση. Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, γι' αυτό και έχουμε προαναγγείλει εδώ και καιρό ότι αυτή η υπόθεση τελειώνει στο CAS. Δεν άλλαξαν πολλά πράγματα για εμάς, ελπίζοντας ότι το CAS θα εξετάσει την ουσία και μετά να δούμε ποιος από τους λαλίστατους γκεστ σταρ θα μπορέσει να υπερασπιστεί την θέση του».

Ακόμη υπογράμμισε ότι: 
«Έχουμε καταγγείλει και τις αλλαγές και τον χρόνο που έγιναν και τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν για την ΕΕΑ πολύ πριν βγει η απόφαση. Επαναλαμβάνω, οποιαδήποτε απόφαση δικαστηρίου την έχουμε σεβαστεί. Όποια τιμωρία έχει εκδοθεί την έχουμε σεβαστεί και αυτό θα κάνουμε, αλλά το να λέει ένα δικαστήριο είμαστε αναρμόδιοι μπροστά στην κρίση της Μαρούπα και του Αρκούδη, δεν είναι απόφαση αλλά υπεκφυγή. Ο κ. Κούγιας και ο οποιοσδήποτε άλλος μπορεί σήμερα να χαίρεται, αλλά θέλω να δείξει την ίδια χαρά και αύριο μεθαύριο που οι αποφάσεις θα είναι κατά των ομάδων του. Ακόμη και η κ. Μαρούπα είπε ότι υπάρχουν και άλλες εκκρεμείς υποθέσεις. Για να δούμε τότε πως θα το αντιμετωπίσει. Ο ένας από τους Εφέτες, που είπε ότι γίνεται αποδεκτή η πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού, απέρριψε πρόσθετες παρεμβάσεις σε άλλη παρόμοια υπόθεση την ίδια μέρα. Κάτω από ποια λογική; Ας βγει ένας άνθρωπος να μας πει πως πολλά στελέχη με νομική κατάρτιση, όπως ο Πρωθυπουργός και ο κ. Γεραπετρίτης, λένε το αντίθετο. Πώς γίνεται όλες οι ποινικές υποθέσεις να μπορούν να προσβληθούν και να επανεξεταστούν, αλλά όχι οι αποφάσεις της ΕΕΑ. Αυτό το πράγμα έχει μέλλον, και δεν έχει να κάνει μόνο με το CAS, υπάρχουν και άλλα δικαστήρια στην Ελλάδα, που δεν θα κρίνουν την τιμωρία αλλά τη νομιμότητα των διαδικασιών. Αν ήταν δικός μας δικηγόρος ο κ. Κούγιας, φαντάζομαι ότι θα έλεγε ότι οι γνωμοδοτήσεις της ΕΕΑ πρέπει να δικάζονται...
Εδώ έχει να κάνει με την διαδικασία που ακολούθησαν όλα τα όργανα μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση. Εμείς δεν είμαστε αυτοί που έχουμε προσπαθήσει να μετατρέψουμε τα κακουργήματα σε πλημμελήματα, ή να καθυστερούμε τις υποθέσεις μας μέχρι να παραγραφούν. Ίσα ίσα πήγαμε σε όλα τα δικαστήρια και είχαμε απέναντί μας πολλές ομάδες και τα αντιμετωπίσαμε. Ο κ. Σαββίδης σέβεται τις αποφάσεις και είναι ήδη δύο χρόνια εκτός γηπέδων, ενώ εύκολα θα μπορούσε να παραγνωρίσει την απόφαση. Εμείς ζητάμε να δικαστούμε, δεν προσπαθούμε να πετάξουμε την μπάλα εκτός γηπέδου. Απλώς, θέλουμε να δικαστούμε το γρηγορότερο δυνατόν».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top