Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, αναφέρθηκε για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, το AEL FC Arena, το στάδιο Αλκαζάρ, αλλά και την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Αχιλλέα Μπέο, μιλώντας στο FOCUS FM 103,6. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας:
«Έχω πληρώσει σε 4 χρόνια, 2.000.000 ευρώ στο γήπεδο της Λάρισας και απαιτείται από τον κ. Πηλαδάκη να τον εκχωρώ τα λεφτά από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της ΑΕΛ που έχουμε με την Nova. Ο κ. Πηλαδάκης κεφαλαιοποίησε την επιτυχία της κατάκτησης του Κυπέλλου και πήρε ένα φιλέτο της φοβερό στα προάστια της Λάρισας και εξασφάλισε λόγω της καλής σχέσης με τον Βγενόπουλο ένα δάνειο 48.000.000 ευρώ. Φυσικά το γήπεδο δεν στοίχισε τόσο, γιατί οι εξωτερικοί χώροι δεν έγιναν ποτέ. Αν δεν συμφωνήσουμε όμως εμείς σαν ΑΕΛ με τον Πηλαδάκη, δεν μπορούμε να παίξουμε σε αυτό το γήπεδο. Δεν θέλω να φύγω από το AEL FC Arena γιατί μας ανεβάζει επίπεδο, αν όμως την νέα σεζόν δεν υπάρχει μια λογική είναι βέβαιο ότι προτιμώ το χορτάρι του Αλκαζάρ και να πάει η ομάδα εκεί!. Στο Αλκαζάρ είμαι σίγουρος ότι είναι θα γεμίσει το γήπεδο. Η μόνη εκδοχή να πάμε εκεί του χρόνου είναι να μιλήσω με τον Αυγενάκη και να γίνει ένα γενικότερο πλάνο εκσυγχρονισμού του γηπέδου. Αν γίνουν κεκλεισμένων των θυρών τα ματς, φέτος θα παίξουμε στο Αλκαζάρ. Το Αλκαζάρ είναι το καλύτερο γήπεδο στην Ελλάδα, εκτός από τον ΠΑΟΚ και του Άρη, το πιο ποδοσφαιρικό. Θα κάνω ένα σκέπαστρο απέναντι από τα επίσημα και θα αφήσω μόνο τα πέταλα έτσι όπως είναι».

Για το αν θα αρχίσει το πρωτάθλημα:
«Είμαι κατηγορηματικός ότι θα αρχίσει. Το πρωτόκολλο γνωρίζουμε και μελετάμε είναι ότι έστω ένας αθλητής έχει τον ιό, όλη η ομάδα πρέπει να μπει σε καραντινά. Δεν θα γίνει αυτό, όπως στην Γερμανία. Μόνο όποιος έχει τον ιό θα μπαίνει σε καραντίνα όχι όλη η ομάδα. Ακούω ότι οι παίκτες δεν δέχονται μειώσεις. Εμείς θα έχουμε την ελάχιστη μείωση των εισοδημάτων μας στο 40%, αν δεν παίξουμε θα έχουμε 50%. Έχουμε πάρει το μισό τηλεοπτικό, τα μισά έσοδα από όσα υπολογίζαμε, διαρκείας δεν θα υπάρχουν την νέα σεζόν. Εμείς κάνουμε υπολογισμούς κάνοντας προπώληση τα διαρκείας της επόμενης σεζόν και αυτό όπως καταλαβαίνει ότι δεν θα γίνει την νέα σεζόν. Θα ψηφίσουμε στην Λίγκα και δεν μπορεί κανείς να μην λάβει υπόψη την πλειοψηφία. Το θέμα είναι ποιος θα είναι συνέπειες. Εκεί που σταμάτησε το ποδόσφαιρο, το σταμάτησαν οι κυβερνήσεις. Αν σταματήσει το ποδόσφαιρο το ίδιο, θα έχουμε πρόβλημα με την ΟΥΕΦΑ. Η ΟΥΕΦΑ έχει πει να τελειώσει η σεζόν. Αν δεν γίνει το Κύπελλο, την θέση στην Ευρώπη την παίρνει ο 7ος στην βαθμολογία. Οι πεντε παίζουν μέσω πρωταθλήματος, ο Παναθηναϊκός δεν έχει δικαίωμα να παίξει. Έχει γίνει μια τροποποίηση, ότι ο Κυπελλούχος βγαίνει στην Ευρώπη, άρα αν δεν γίνει το Κύπελλο, θα βγει η πρώτη ομάδα των πλέι άουτ».

Για το αν θα είναι πρόεδρος στην Λίγκα:
«Εγώ θα ζητήσω να με ψηφίσουν όλοι. Αν δεν ψηφίσουν, δεν θα μπω πρόεδρος. Αν θέλουνε να τους φτιάξω το ποδόσφαιρο, γιατί θα είμαι και αντιπρόεδρος στην ΕΠΟ, θα το κάνω μόνο αν βγω από όλους. Το σκέφτομαι, δική μου ομάδα έχω, δεν είμαι υπάλληλος, είναι αλλιώς να τρέχεις για το καλό ενός ιδιοκτήτη και άλλο να ψηφίζεις στην Λίγκα σαν υπάλληλος μιας ΠΑΕ. Θέλω οι συνάδελφοι μου να καταλάβουν την θέση του ποδοσφαίρου στην κοινωνία».


Για την απόφαση της άρσης της τιμωρίας αφαίρεσης βαθμών όσων δεν παίρνουν άδεια: «Είχαμε υποβιβασμό, έπεσε ο Ηρακλής. Το κάναμε -6 για τον Παναθηναϊκό, γλίτωσε. Πήγε στην ΕΠΟ και δεν είπε κανείς τίποτα για την μετατροπή της ποινής. Τώρα υπάρχουν φτωχές ομάδες, για ποιο λόγο να βάλουμε -6 και να κάνουμε το πρωτάθλημα ακόμα πιο λιγότερο ανταγωνιστικό. Εγώ πρότεινα να μείνει η δυσκολία στις μεταγραφές και να μείνει η ποινή».

Για την κόντρα ΠΑΟΚ – Ολυμπιακό στα δικαστήρια: «Είναι ένας εκτός ποδοσφαίρου πόλεμος. Όταν η εισήγηση της κ. Σπανού προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, την στέλνει το γραφείο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και στο Λονδίνο, καταλαβαίνετε ότι το έργο δεν έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο. Ο Μαρινάκης όπως και ο Σαββίδης είναι διεθνούς εμβέλειας επιχειρηματίες και έχουν δουλειές εκτός Ελλάδας. Αυτή η είδηση μοιράστηκε από τον ΠΑΟΚ για να μειωθεί επιχειρηματικά ο Μαρινάκης. Το να πάει στην ΟΥΕΦΑ είναι σωστό και ποδοσφαιρικό. Καλά κάνει ο ανταγωνιστής που είναι ο ΠΑΟΚ να κάνει καταγγελία στην ΟΥΕΦΑ και να κυνηγήσει την επόθεση. Το άλλο είναι… ανήθικο. Το ίδιο θα έλεγα αν έκανε κάτι ανάλογο ο Μαρινάκης προς τον Σαββίδη. Σε μια στιγμή είχα πει και στους δυο, πως αν δεν πείτε βάζουμε Χ στις διαφορές μας και βγαίνουμε μπροστά για ένα καθαρό ποδόσφαιρο, τότε δεν θα γίνει ποτέ. Τους είπα ότι είναι ευκαιρία να γραφτείτε στην ιστορία και να φτιάξετε ένα πρωτάθλημα που θα το βλέπουν όλοι. Εγώ θα δεχτώ να πάω πρόεδρος στην Λίγκα, μόνο αν με προτείνουν και οι δυο. Αν θέλουν να τους φτιάξω καθαρό ποδόσφαιρο, να χάσω χρόνο και χρήμα από την δουλειά μου, ας με ψηφίσουν. Δεν με ενδιαφέρει αν θα με ψηφίσει ο Μελισσανίδης. Μακάρι να με πρότεινε και ο Μελισσανίδης και ο Αλαφούζος, αλλά επειδή έχουμε μια διαμάχη εκτός ποδοσφαίρου με την Μελισσανίδη».

Για το αν θα γίνουν τα πλέι οφ χωρίς VAR και με Έλληνες διαιτητές: «Δεν το γνωρίζει κανείς. Στις 18 Μάη θα αρχίσουν οι ομαδικές προπονήσεις και στα μέσα Ιουνίου θα παίξουμε. Θα αποφασίσει ο Περέιρα, αλλά για μένα δεν γίνεται να παίξουμε χωρίς να υπάρχει VAR».

Για την κόντρα με τον Μπέο: «Για να μην συναντάμε τύπους σαν τον Μπέο και άλλους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Λίγκα θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία να καθαρίσει το τοπίο. Κάποια στιγμή θα πάμε στα δικαστήρια και με τον Μπέο και με τον Θωμαΐδη. Πριν λίγες μέρες βγήκε απόφαση από τον Άρειο Πάγο κατά Θωμαΐδη-Μπέου υπερ μου για 40.000 ευρώ όταν ήταν στο ΣΚΑΪ. Ας τα πληρώσει ο Αλαφούζος».

Για την εισήγηση της κ. Σπανού: «Είναι μια εκλεκτή δικαστής και η έρευνα έχει τρεις επιλογές. Η μια είναι ότι αυτό που μελετά δεν έχει στοιχεία και πάει στο αρχείο, η δεύτερη είναι μόνο με πιθανολόγηση είναι να στείλει την υπόθεση για διερεύνηση. Μην… πυροβολείται την κ. Σπανού, έκανε απλά την δουλειά της. Αρχίζει η έρευνα, αυτό σημαίνει ποινική δίωξη. Λέει η κ. Σπανού ότι πρέπει να το ψάξουμε. Στις υποκλαπείσες συνομιλίες, δεν αποδεικνύεται κάτι, είναι επιλογές αυτού που κάνει τις υποκλοπές. Είναι κομμάτια, δεν είναι όλες οι συνομιλίες. Είναι υποκειμενική κρίση της κ. Σπανού».

Για τους διαιτητές: «Είναι η αλήθεια ότι δεν έχουμε τις διαιτησίες του παρελθόντος. Ο Καλογερόπουλος και ο Σπάθας θα μπορούσαν να γίνουν κορυφαίοι διαιτητές, αλλά δεν τα… κατάφεραν. Αν τα λάθη που έκαναν οι ξένοι, τα έκαναν Έλληνες θα γίνουν χαμός. Για τον Κομίνη έχω πληρώσει και πρόστιμα».


 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top