Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ, Σίλβα Κλέιτον, μίλησε στο aelole.gr, από τη Βραζιλία όπου βρίσκεται, με αφορμή την επέτειο 13 χρόνων, από την ιστορική στιγμή των «Βυσσινί» με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, στις 5 Μαΐου του 2007, στο Πανθεσσαλικό στάδιο.

Αναλυτικά ο Σίλβα Κλέιτον
Για την επιτυχία της ΑΕΛ το 2007. Ήσουν μέλος της ομάδας του 2007 που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας, που συνοδεύτηκε και με πορεία στην Ευρώπη. Ποιες είναι οι μνήμες σου από εκείνη την μαγική ημέρα, πριν δεκατρία χρόνια;
«Τότε δεν καταλάβαινες τι είχες κάνει. Νόμιζες ότι είναι κάτι απλό. Τώρα το συνειδητοποιείς. Ήταν πολύ σημαντικό εκείνο το Κύπελλο! Ήταν πολύ ωραία στιγμή, εύχομαι όποιος δεν έχει ζήσει εκείνες τις στιγμές, να τις ζήσει στο μέλλον. Θυμάμαι τις πλατείες γεμάτες, τον κόσμο στο Αλκαζάρ. Χαρά σε όλη την πόλη».

Πώς είναι να σηκώνεις Κύπελλο με την ΑΕΛ;
«Ήταν μεγάλο πράγμα. Διπλή χαρά να παίρνεις Κύπελλο με την ΑΕΛ».

Πως αισθανόσουν που έπαιζες μπροστά σε χιλιάδες Λαρισαίους φιλάθλους, εκείνο το απόγευμα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο;
«Ήταν μεγάλη ευθύνη. Είχαμε μάθει να παίζουμε με πολύ κόσμο. Ξέραμε πόσο ο κόσμος αγαπάει αυτήν την ομάδα. Ο κόσμος μας έδωσε την ώθηση να πάρουμε αυτό το Κύπελλο».

Ποιο ήταν το μυστικό της επιτυχίας; Τι σας είχε πει ο Γιώργος Δώνης πριν το μεγάλο τελικό, θυμάσαι κάτι χαρακτηριστικό από τότε;
«Δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Είχαμε κάποιους ποδοσφαιριστές που είχαν την εμπειρία. Εγώ ήμουν από τους πιο νέους, μαζί με Στάθη Αλωνεύτη και Γιώργο Γκαλίτσιο. Μπήκαμε χωρίς άγχος, το γρήγορο γκολ μας βοήθησε. Μεταφέραμε το άγχος στον αντίπαλο. Δεν υπάρχει μυστικό το θέλαμε περισσότερο!»

Φέρνεις συχνά αυτή τη μέρα στο μυαλό σου;
«Κάθε χρόνο τέτοια μέρα, μου αρέσει να τα θυμάμαι αυτά!».

Αν περίμενες με τον ερχομό σου να δεθείς τόσο με την ΑΕΛ;
«Η αρχή δεν ήταν εύκολη, αλλά η συνέχεια ήταν καταπληκτική. Πέρασα πολύ ωραία χρόνια στην ΑΕΛ».

Δύο σεζόν στην ΑΕΛ 71 συμμετοχές, 13 γκολ, ποιο θεωρείς το πιο σημαντικό γκολ που έχεις πετύχει και ποιο γκολ το πιο όμορφο;
«Πιο σημαντικό γκολ μέσα στην Μπλάκμπερν, γιατί είχα σκοράρει και στο Πανθεσσαλικό, αλλά το γκολ στην Αγγλία μας έδωσε την πρόκριση. Στο ματς με το Αιγάλεω εντός έδρας θα έλεγα ότι ίσως ήταν το πιο όμορφο μου γκολ με την ΑΕΛ».

Παρακολουθείς την ΑΕΛ πλέον, είχες έρθει και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό φέτος, τι γνώμη έχεις;
«Είδα μόνο τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, είδα μια ΑΕΛ που δεν μου άρεσε σαν ομάδα. Δεν έχω δει πολλούς αγώνες για να κρίνω την ομάδα».

Ποια είναι η κορυφαία στιγμή της καριέρας σου;
«Και ο τελικός Κυπέλλου με την ΑΕΛ ήταν κάτι ξεχωριστό, αλλά θα έλεγα περισσότερο οι αγώνες Champions League με τον Παναθηναϊκό».

Πλέον ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο;
«Αυτήν την στιγμή δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο. Έχω σταματήσει το ποδόσφαιρο και ξεκουράζομαι».

Θα ήθελες να στείλεις και ένα μήνυμα στον κόσμο της ΑΕΛ;
«Ο κόσμος της ΑΕΛ είναι μοναδικός, θέλω να τους ευχαριστήσω για τα χρόνια που έζησα εκεί. Ήταν καταπληκτικοί πέρασα πολύ ωραία εκεί. Υπομονή για τα χρόνια που περνάει τώρα. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα με τη διοίκηση και τον κόσμο. Εύχομαι τα επόμενα χρονιά όπως αυτά που έχουμε ζήσει εμείς στο Πανθεσσαλικό και στα ευρωπαϊκά ματς να τα ξαναζήσει».

Πως βιώνεις την κατάσταση με τον κορωνοϊο; Έχεις σκεφτεί πως θα είναι ο αθλητισμός μετά;
«Αυτό που ζούμε εμείς εδώ είναι πολύ δύσκολο, εγώ κάθομαι σπίτι. Κάποιοι άλλοι άνθρωποι που εργάζονται έχουνε μεγάλα προβλήματα. Ο κόσμος είναι μοιρασμένος. Για τον αθλητισμό τώρα πολλές ομάδες θα είναι πολύ δύσκολα, χωρίς έσοδα. Εδώ στη Βραζιλία είναι δύσκολη η κατάσταση. Θέλω να πιστεύω ότι σε κάποιο χρονικό διάστημα θα φτιάξουν και πάλι τα πράγματα και θα είναι όπως πριν».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top