Για την επόμενη ημέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τα δεδομένα στην ΑΕΛ και τα πλέι άουτ που θα ξεκινήσουν σε μερικές ημέρες, μίλησε ο Μιχάλης Γρηγορίου, κόουτς των «βυσσινί», στο Κανάλι Ένα. Αναλυτικά ο Μιχάλης Γρηγορίου
«Είναι ένα μεγάλο ερωτηματικό πώς θα παρουσιαστούν οι ομάδες σε αυτή την περίοδο. Όλες  τις προηγούμενες φορές είχαμε ένα μήνα διακοπές και δυο μήνες προετοιμασίας, τώρα όμως είμαστε αναγκασμένοι μετά από δύο μήνες απραξίας,  με τους ποδοσφαιριστές να είναι σε καραντίνα μέσα στο σπίτι, να μη μπορούν να γυμναστούν σωστά, σωματικά και ψυχολογικά να μην είναι έτοιμοι, να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Πάντως προσωπική μου άποψη,  είναι θετικό που ξεκινάει και πάλι το ελληνικό πρωτάθλημα και δεν κατεβάσαμε ρολά, για τον λόγο ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην ποδοσφαιρική κανονικότητα. Είναι σημαντικό στο να δώσουμε χαρά και στον οπαδό αλλά και στον τηλεθεατή, που θα παρακολουθήσει τα παιχνίδια γιατί είναι ένα  θετικό βήμα ως προς την επιστροφή στην κανονικότητα».

Ένα από τα φλέγοντα ζητήματα είναι το πως θα διαχειριστούν την κατάσταση και οι ποδοσφαιριστές: «Τους ποδοσφαιριστές τους προβληματίζει κυρίως η αγωνιστική τους κατάσταση στην οποία θα βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο. Προβλημαστισμός βέβαια υπάρχει και για την υγεία τους. Βασικό  θέμα είναι οι τραυματισμοί,  γιατί όλα γίνονται πολύ σύντομα και θα διεξαχθούν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Τα παιχνίδια ξεκινάνε 6 Ιουνίου και τελειώνουν 19 Ιουλίου και  με υψηλές θερμοκρασίες. Πρώτα είναι το θέμα της υγείας και μετά η αγωνιστική τους κατάσταση».

Για τη διαχείριση της ομάδας  μετά από δυο μήνες απραξίας: «Είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς  να πρέπει  να έχουμε έτοιμη την ομάδα για επτά παιχνίδια,  μετά από δυο μήνες διακοπής. Μάλιστα όταν ολοκληρωθούν τα πλέι – άουτ θα πρέπει να ξεκινήσουμε άμεσα προετοιμασία για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Και μέσα σε όλα αυτά πρέπει να διαχειριστούμε και τις  μεταγραφές που θα γίνουν στην ομάδα, τις λύσεις συμβολαίων, με την ψυχοσύνθεση ενός ποδοσφαιριστή , που λήγει το συμβόλαιο του, πως θα διακινδυνέψει την σωματική του ακεραιότητα,πριν πάει σε μια άλλη ομάδα.  Όλα αυτά είναι ένα τεράστιο ερωτηματικό».

Αναφέρθηκε στην προετοιμασία της ομάδας που θα γίνει εντός συνόρων: «Εγώ δεν προτιμούσα πάω στο εξωτερικό για προετοιμασία, καθώς έχουμε όλα τα εχέγγυα εδώ στην Ελλάδα, για να γίνουν άρτιες προετοιμασίες. Εφέτος ένας σημαντικός λόγος είναι ότι το 90% των ελληνικών ομάδων θα προτιμήσουν να κάνουν προετοιμασία εντός των τειχών. Κάτι που  είναι λογικό γιατί είναι δύσκολο να πάρεις  μια 40μελή – 50μελή  αποστολή και να ταξιδέψεις στο εξωτερικό, οπότε μπαίνουμε στην διαδικασία να μείνουμε στην Ελλάδα. Η πραγματικότητα είναι ότι  δεν βλέπω και το λόγο να κάνουμε προετοιμασία στο εξωτερικό».

Για την άψογη συνεργασία που έχει με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ Αλέξη Κούγια: «Το μυστικό της χημείας μου με τον κ. Κούγια ήταν από το πρώτο ραντεβού… η ειλικρίνεια. Όταν θέτεις τους δικούς σου κανόνες και ο εκάστοτε πρόεδρος σου θέτει τους δικούς του,  στους οποίους δεν υπάρχουν διαφωνίες και αυτοί οι κανόνες τηρούνται κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τότε υπάρχει μια άριστη συνεργασία. Το πρωτεύον για μένα είναι ότι από την πρώτη συνάντηση πρέπει να θέσεις τους κανόνες για το πως εσύ δουλεύεις, να είσαι ειλικρινής απέναντι στον συνομιλητή σου και να περιμένεις το ίδιο και από αυτόν. Ο κ. Κούγιας, σε αντίθεση με όλα αυτά που ακούγονται, με μένα έχει μια άριστη σχέση και εγώ έχω μια άριστη σχέση μαζί του,  γιατί ποτέ δεν παρενέβη κάποιος στους κανόνες που είχαμε θέσει από την αρχή. Αυτό είναι και το μυστικό της χημείας μας. Από την άλλη, εκπροσωπούμε μια τεράστια ομάδα γιατί η ΑΕΛ έχει ιστορία, έχει πολύ κόσμο και γενικότερα αντιπροσωπεύουμε μια πολύ μεγάλη ομάδα στην Ελλάδα».

Τέλος αναφέρθηκε στα πλέι – άουτ και αν είναι βαθμολογικά αδιάφορη η ΑΕΛ  (Άρης και Παναθηναϊκός, που συμμετέχουν στα πλέι – οφ, έχουν εκκρεμότητες με την UEFA): «Περιμένω από την ομάδα μου είναι να έχουμε μια ανάλογη εικόνα με αυτή που κλείσαμε το πρωτάθλημα. Η αλήθεια είναι ότι είχαμε βρει ρυθμό προς το τέλος και μπορούσαμε να εναλλάσσουμε αυτοματισμούς κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών. Θέλουμε να ξαναβρεθούμε όσο γίνεται πιο κοντά σε αυτό το οποίο κλείσαμε την κανονική περίοδο και ευελπιστώ να το πετύχουμε. Θεωρώ ότι πρέπει να έχεις ένα κίνητρο και ένα στόχο πάντα στη ζωή σου, πόσο μάλλον στο ποδόσφαιρο. Το έχουμε μελετήσει. Ο στόχος ο δικός μας είναι να μπορέσουμε να καταλάβουμε την έβδομη θέση και να δούμε αν οδηγήσει κάπου αυτό Ξέχωρα όμως από αυτό, η εβδόμη θέση αποτελεί κίνητρο και χωρίς να υπήρχε η ευρωπαϊκή ευκαιρία, αν θα υπάρξει. Νομίζω ακόμα και σε φιλικό παιχνίδι πρέπει να στοχεύουμε ψηλά και εμείς θέλουμε σε αυτή τη διαδικασία να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο τρόπο,  όπως ήταν και η εικόνα μας καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος»
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top