Στο ενδιαφέρον τού Ολυμπιακού για τον Όγκμουντουρ Κρίστινσον, της ΑΕΛ, αναφέρθηκε με δηλώσεις του στο sportdog ο Αλέξης Κούγιας. Ο μεγαλομέτοχος των Βυσσινί μίλησε για την επαφή που είχε με τον Μαρινάκη για το θέμα, για τα χρήματα που ζητάει η ομάδα του για την πώληση του Ισλανδού αλλά και για το γεγονός ότι είναι πιο γρήγορος από τον Σα και μπορεί να σταθεί εύκολα σε μεγάλη ομάδα. Ακόμα, αναφέρθηκε στη Λίγκα και την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου, αλλά και για θέματα που αφορούν το ελληνικό ποδόσφαιρο και στερούνται λογικής. Αναλυτικά ο Αλέξης Κούγιας
«Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό. Όπως και από άλλες μεγάλες ομάδες του εξωτερικού, τα Χριστούγεννα. Δεν έχω αντίρρηση να πάρει μεταγραφή ο παίκτης, αλλά πρέπει να ικανοποιηθούμε κι εμείς οικονομικά. Εύκολα μπορεί να σταθεί και στην Ελλάδα και σε καλές ομάδες της Ευρώπης. Υπάρχει και από το εξωτερικό ενδιαφέρον, από μεγάλη τουρκική ομάδα, αλλά μας έδιναν λίγα χρήματα γιατί έληγε το συμβόλαιό του. Ανανεώσαμε το συμβόλαιό του για έναν ακόμα χρόνο, κίνηση που θεωρώ σωστή, για να μπορούμε να έχουμε το πάνω χέρι αν προκύψουν νέες προτάσεις».

Αν καταλήξει στον Ολυμπιακό θα βρει μπροστά του έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, όπως είναι ο Σα. Ποια είναι η δική σας άποψη, συγκριτικά;
«Θεωρώ ότι είναι πολύ πιο γρήγορος από τον Σα, είναι πλήρης τερματοφύλακας, αφεντικό κάτω από τα δοκάρια. Είναι πολύ έξυπνος, είναι δικηγόρος, εξαιρετικού ήθους άνθρωπος. Έχει έντονη προσωπικότητα και αυτό είναι που με κάνει να είναι βέβαιος ότι μπορεί να παίξει και σε μεγάλη ομάδα».

Πόσα είναι τα χρήματα που ζητάει η ΑΕΛ για την παραχώρησή του;
«Δεν πουλάμε ποδοσφαιριστή για λιγότερο από 500.000 ευρώ. Είχαμε προτάσεις για 300.000-250.000 ευρώ και δεν το δώσαμε. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού δεν έγινε ποτέ τόσο έντονο, υπήρξε βέβαια επαφή με στελέχη του Ολυμπιακού. Άλλωστε είμαι δικηγόρος των ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη και υπήρξε προσωπική επαφή μαζί του. Αλλά ο Ολυμπιακός για να προχωρήσει μια μεταγραφή χρειάζεται την έγκριση των Μαρτίνς, Μοντέστο, Καρεμπέ που κάνουν τον προγραμματισμό».

Το σχόλιό σας για την επανέναρξη του πρωταθλήματος;
«Είμαστε λίγο πριν από την επανέναρξη και δεν έχουμε κάνει ακόμα κλήρωση τα πλέι άουτ. ΄Έστειλα επιστολή στην οποία διαμαρτύρομαι εντονότατα για την έλλειψη της ποδοσφαιρικής λογικής που υπάρχει στη Λίγκα, με ρωτάνε ο κύριος Γρηγορίου και οι γυμναστές με ποιον θα παίξουμε, αν παίζουμε εντός ή εκτός έδρας και δεν ξέρω τι να τους απαντήσω».

Τέτοια θέματα σας οδηγούν να θέλετε την προεδρία της Σούπερ Λιγκ;
«Θέλω να αναλάβω την προεδρία της Λίγκας για να προστατεύσω την επένδυση μου και εμμέσως τις επενδύσεις των άλλων προέδρων που το μόνο που κάνουνε είναι να βάζουμε χρήματα σε ένα τρύπιο κοφίνι. Στο οποίο στο τέλος αυτή η επένδυσή μας, επί σειρά ετών, δεν μας δίνει καν την ηθική ικανοποίηση ότι συμμετέχουμε στην ξεχωριστή κοινωνική εκδήλωση του ποδοσφαίρου. Είτε επένδυση του Μαρινάκη είτε των Δάρα-Ζαμάνη, το μόνο που εισπράττουμε είναι αποδοκιμασία από δημοσιογράφους για την εκδήλωση ποδόσφαιρο, αποδοκιμασία από οπαδούς που δεν έρχονται στο γήπεδο, αποδοκιμασία από χορηγούς. Έχουμε φτάσει να παρακαλάμε αντί για το ανάποδο να βάλουμε διαφήμιση σε φανέλα ή στο γήπεδο. Παρακαλάμε τις εταιρείες της τηλεόρασης να μας δείξουν και οι συνάδελφοι παρακαλάνε τους πολιτικούς τής περιοχής τους για να μεταδώσει η ΕΡΤ αντί να μας παρακαλάνε εκείνοι. Ακούω συζητήσεις να βάλουν υπαλλήλους ΠΑΕ που δεν έχουν βάλει ούτε ένα ευρώ στο ποδόσφαιρο και δεν έχουν διοικήσει ούτε ερασιτεχνικό σωματείο, να διοικήσουν τη Σούπερ Λιγκ.
Τέτοια αντίληψη για το ποδόσφαιρο από ιδιοκτήτες μεγάλων ομάδων, μόνο και μόνο για να μην πάω εγώ στην ΕΠΟ ως αντιπρόεδρος, μέσω της προεδρίας της Σούπερ Λιγκ, γιατί αυτό είναι το πρόβλημά τους, δεν το έχω ξαναδεί. Να βάλουμε υπάλληλο ΠΑΕ, ο οποίος δεν έχει διοικήσει ποτέ ομάδα και δεν έχει βάλει λεφτά, να κάνει τι; Να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό, όπως πρέπει να κάνει ο πρόεδρος της Λίγκας; Με τον υφυπουργό Αθλητισμού καθημερινά ή τον πρόεδρο της ΕΠΟ, όταν δεν ξέρει καλά-καλά πού είναι η ΕΠΟ; Γι' αυτό θέλω να πάρω την προεδρία, για να βοηθήσω το επαγγελματικό ποδόσφαιρο μέσα από την Ομοσπονδία που τώρα είναι ουραγός. Η λίγκα δίνει 11 εκατ. στην ΕΠΟ, πληρώνουμε εμείς τα gloden boys της ΕΠΟ και έχω μάθει ότι οι νομικοί σύμβουλοι παίρνουν 7.000 ευρώ τον μήνα. Ενώ οι νομικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού παίρνουν 2,500 ευρώ τον μήνα. Δίνουμε 11 εκατ. στην ΕΠΟ και δεν έχουμε λόγο. Και συζητάνε να βάλουν υπάλληλο μεγάλης ομάδας; Ενώ υπάρχει τέτοια αμετροέπεια από την άλλη πλευρά, να μην καταλαβαίνει αυτός ο άνθρωπος πού φτάνει ο ίσκιος του και να παίζει τον ρόλο του σφαχτού που τον στέλνουν για τα θελήματα. Όπως συμβαίνει με Λυσσάνδρου τώρα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top