Ο Γιώργος Πανουτσακόπουλος μίλησε στην έκτακτη εκπομπή του OPEN για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, κάνοντας την δική του ρηξικέλευθη πρόταση για την διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ. Ο γενετιστής κ. Πανουτσακόπουλος αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο τα εναπομείναντα ματς, σε μια πόλη συγκεκριμένη στην Ελλάδα, που δεν έχει παρουσιαστεί κανένα κρούσμα του κορωνοϊού και οι ομάδες που θα συμμετάσχουν να βρίσκονται “απομονωμένες” εκεί για όσο διάστημα χρειαστεί για να γίνουν τα εναπομείναντα ματς! Αναλυτικά o Γιώργος Πανουτσακόπουλος:
«Βρισκόμαστε στην δεύτερη φάση της νοσου, αφού περάσαμε την πρώτη στην χώρα, με μεγάλη επιτυχία. Τώρα προχωράμε στο «ξεκλείδωμα» και βάζουμε μπρος για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Η Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα απέναντι σε άλλες χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο. Ενώ μπορεί να επιστρέψει στην δράση το ποδόσφαιρο, δεν το κάνει, στην αντίθεση με την Γερμανία, παρά το γεγονός ότι εκεί βρίσκονται σε χειρότερη θέση.
Πλέον μιλάμε για ένα υγειονομικό πρωτόκολλο για τα ματς και τις προπονήσεις. Το κύριο εργαλείο είναι το μοριακό τεστ για να δούμε αν οι εμπλεκόμενοι είναι αρνητικοί στον κορωνοϊό. Είναι υποχρεωτικά τα τεστ και υπό συζήτηση είναι η επαναληπτικότητα. Η Ελλάδα έχει ένα πλεονέκτημα και αυτό είναι ότι υπάρχουν ολόκληροι νομοί που δεν έχουν ούτε ένα κρούσμα. Θα μπορούσε να γίνει σε συγκεκριμένες πόλεις που είναι ασφαλείς. Αν γίνουν σε ένα μέρος όλα τα ματς, αποφεύγουμε τις πολλές μετακινήσεις. Το δεύτερο είναι ότι δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την εξάπλωση της νόσου και αρχίσει ένα νέο κύμα όλο το πλάνο θα καταστραφεί. Αν όμως περιορίσουμε σε μια συγκεκριμένη περιοχή τους αγώνες, δεν θα υπάρξει θέμα γιατί όλοι θα βρίσκονται απομονωμένοι ουσιαστικά σε μια περιοχή χωρίς να υπάρχει διασπορά της νόσου. Προτείνω να γίνει σε ένα μέρος, σε μια πόλη και να μείνουν εκεί όσο καιρό χρειαστεί εκεί μέχρι να τελειώσουν όλα τα παιχνίδια σε πλέι οφ και πλέι άουτ. Ήδη υπάρχει καθυστέρηση στο πρόγραμμα, αν γίνουν επί ουδέτερου εδάφους μπορούν να γίνουν και μονά ματς».

Για το αν υπάρχει περίπτωσης να υπάρχουν φίλαθλοι στην εξέδρα με τεστ στα γήπεδα: 
«Η Ελλάδα έχει γίνει το παράδειγμα το λαμπρό σε όλο τον κόσμο, απέναντι σε χώρες με καλύτερα συστήματα υγείας. Είμαστε πολύ μπροστά στην αντιμετώπιση της νόσου και καταφέραμε να μειώσουμε τα κρούσματα. Πλέον βλέπουμε να υστερούμε και άλλα πρωταθλήματα να αρχίζουν νωρίτερα σε χώρες που βρίσκονται σε πολύ πιο δύσκολη θέση. Εφόσον το τεστ δεν εντοπίζει τον ιό, σημαίνει ότι αυτός που είναι αρνητικός δεν μπορεί να μεταδώσει τον ιό ακόμα και αυτός επωάζεται».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top