Η Λίγκα θα κάνει νέο ΔΣ στις 18 Μαϊού 2020, ενώ κατέθεσε και αίτημα για ομαδικές προπονήσεις. Κατά τη διάρκεια της έντονης τηλεδιάσκεψης της Super League, ο πρόεδρος της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου γνωστοποίησε προς όλους την κατάθεση επίσημου αιτήματος προς το Υφυπουργείο Αθλητισμού, για να ξεκινήσουν και οι ομαδικές προπονήσεις.

Ένα αίτημα που ουσιαστικά αφορά το επόμενο στάδιο του πλαισίου «επανεκκίνησης» του πρωταθλήματος, με τις ομάδες της Λίγκας να περιμένουν -εν όψει του επόμενου Δ.Σ. για τη Δευτέρα 18/05- τις κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές για να ξεκινήσει -μετά την ατομική- και η ομαδική εκγύμναση των παικτών, από τις 20 Μαΐου και μετά. Προκειμένου ακολούθως να καταστεί εφικτή η επανέναρξη του πρωταθλήματος με τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Η Λίγκα αναμένει επίσης, εντός των επόμενων 24 ωρών και τη θέση-εισήγηση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υφυπουργείου Αθλητισμού για το τι θα ισχύσει στο πρωτόκολλο «επιστροφής», εάν υπάρξει κάποιο κρούσμα κορωνοϊού εντός των ομάδων.

Αν δηλαδή θα υπάρξει καραντίνα όλης της ομάδας για 14 ημέρες -ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες ομαλής ολοκλήρωσης των πλέι-οφ/πλέι-άουτ- ή θα ακολουθηθεί το «γερμανικό μοντέλο», με κατ' οίκον καραντίνα 14 ημερών μόνο του προσώπου που θα έχει προσβληθεί από τον ιό Covid-19. Για το δε θέμα των τεστ στα οποία θα πρέπει να υποβάλλονται οι παίκτες, ο Ολυμπιακός ζήτησε να κάνει η Λίγκα όλες τις εξετάσεις σε ένα αξιόπιστο εργαστήριο, με τον Μηνά Λυσάνδρου να επισημαίνει πως έχει βρεθεί ήδη εργαστήριο με κόστος εξετάσεων 75 ευρώ για κάθε άτομο.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top