Οδηγίες για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κορωνοϊού σε κάποιο αθλητή έστειλε ο ΕΟΔΥ στη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος. Η Super League αναμένεται να συνεδριάσει την προσεχή εβδομάδα για να αποφασίσει εάν θα γίνει ή όχι σέντρα στο πρωτάθλημα ξανά. Ο ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ προέβησαν στη δημιουργία κάποιων βημάτων για την αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος, το οποίο αναφέρει:

«Στενές επαφές (μη προστατευμένες) αθλητή με εργαστηριακή επιβεβαίωση Covid-19 λοίμωξης»
απομόνωση των μη προστατευμένων στενών επαφών σε προκαθορισμένο, από τη Διοργανώτρια Αρχή ή την ομάδα, χώρο για 5 ημέρες.
δύο αρνητικά φαρυγγικά δείγματα , με ≥ 24 ώρες απόσταση το πρώτο από το δεύτερο (3η – 5η ημέρα). Στο διάστημα αυτό μπορούν να προπονούνται μόνο με τη σύνθεση της απομόνωσης. Μετά την 5η μέρα μπορούν να επιστρέψουν σε μικτές προπονήσεις και αγώνες και εφόσον δεν έχουν εμφανίσει εν τω μεταξύ οποιοδήποτε σύμπτωμα νόσου.
εάν δεν υπάρχει δυνατότητα μοριακού ελέγχου (PCR) συστήνεται η επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα σε αγώνες μετά από απομόνωση 7 ημερών και εφόσον δεν έχουν εμφανίσει εν τω μεταξύ οποιοδήποτε σύμπτωμα νόσου. Στο διάστημα αυτό μπορούν να προπονούνται μόνο με τη σύνθεση της απομόνωσης.
Σε περίπτωση πρόσφατου αγώνα, δεν συστήνεται η καραντίνα της αντίπαλης ομάδας αλλά η ενεργητική επιτήρηση των αθλητών της με καθημερινή χρήση ερωτηματολογίου (πυρετός, βήχας, αίσθημα κόπωσης, μυαλγίες) και θερμομέτρηση».
Επισημαίνεται επίσης ότι βάσει της εισήγησης του ΕΟΔΥ οι ασυμπτωματικοί αθλητές επανέρχονται στην αθλητική δραστηριότητα 7 ημέρες από την ημέρα της πρώτης επιβεβαίωσης COVID-19 εφόσον έχουν περάσει από δύο τεστ, ενώ οι «συμπτωματικοί» αθλητές με COVID-19 επανέρχονται μόνο με απυρεξία χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών για 3 ημέρες και αν έχουν δύο αρνητικά τεστ σε διαφορετικές ημέρες.
Μετά απ΄αυτή την εξέλιξη όλα εξαρτώνται από την ψηφοφορία των 14 ομάδων της Superleague, στην τηλε-διάσκεψη της Δευτέρας. Τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν για τη διεξαγωγή των play offs μετά την απόφαση του ΕΟΔΥ σε περίπτωση κρούσματος είναι… αυταπόδεικτα (προβλέπεται στο πρόγραμμα ένα ματς ανά τρεις ημέρες!), όμως όχι και άλυτα: η απόφαση ανήκει στις ομάδες.
Για την έγκριση της επανεκκίνησης του πρωταθλήματος απαιτούνται 50% + 1 των ψήφων και το πιθανότερο βάσει των σημερινών δεδομένων είναι τη Δευτέρα να αποφασιστεί το restart του πρωταθλήματος και να οριστεί η ημερομηνία της επανεκκίνησης (φαβορί 7 Ιουνίου, λιγότερες πιθανότητες για 14 Ιουνίου).
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top