Ο γνωστός τηλεκριτικός διαιτησίας, Παναγιώτης Βαρούχας μίλησε στον FOCUS 103,6 για το τι θα συμβεί με τους διαιτητές σε περίπτωση επιστροφής των ελληνικών ομάδων στους αγωνιστικούς χώρους. Ο Βαρούχας ξεκαθάρισε πως οι Έλληνες διαιτητές… επιστρέφουν στα παιχνίδια, αλλά το VAR θα παραμείνει! Αναλυτικά ο Παναγιώτης Βαρούχας:
«Η Nova έχει το συμφέρον της για να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και οι ομάδες επίσης τα δικά τους συμφέροντα. Τα τεστ που πρέπει να κάνουν οι ομάδες, είναι τα κανονικά, όχι τα β’ διαλογής. Δεν θα πρέπει να πάμε στην… φτήνια, ειδικά αφού αφορά την υγεία όλων γύρω από την διεξαγωγή των αγώνων».

Για το αν θα κάνουν οι διαιτητές τεστ: 
«Αν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα θα είναι Έλληνες διαιτητές. Δεν γίνεται να έρθουν ξένοι γιατί χρειάζεται να μπουν 14 μέρες στην καραντίνα. Έχουν δώσει δικαιώματα οι Έλληνες διαιτητές. Πρέπει να δείξουν οι Έλληνες διαιτητές ότι αξίζουν να σφυρίζουν σε σοβαρά παιχνίδια. Οι διαιτητές είναι απλήρωτοι και δεν έχουν ενημερωθεί για να πουν την γνώμη τους για την συνέχεια. Δεν μπορείς να τους έχεις… πεταμένους τους διαιτητές, πρέπει να τους αντιμετωπίζεις πιο σοβαρά. Οι διαιτητές που γυμνάζονται αυτή την περίοδο; Πήρε κανείς μια απόφαση για αυτούς; Δηλαδή δεν γίνεται στα λάθη να δέχεται την κριτική και σωστά, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να δείξουμε έναν σεβασμό. Για να μπορέσεις μετά να πεις ότι τους έδωσες τα εχέγγυα για να παίξουν. Αν τον έχεις… πεταμένο τον διαιτητή, δεν του ανεβάσεις το ηθικό για να παίξει. Αν δεν τον εξετάσεις τον διαιτητή, πως θα παίξουμε; Ο διαιτητής μιλάει με τον παίκτη, με τους συνεργάτες του κατά την διάρκεια του αγώνα και πριν από αυτόν. Όταν θέλεις να έχεις απαιτήσεις από τους διαιτητές, πρέπει να τους προσέχεις. Οι ξένοι διαιτητές δεν γίνεται να έρθουν, οπότε θα πάμε με Έλληνες αν ξαναρχίσει το πρωτάθλημα».

Σε ότι αφορά το VAR: 
«Το VAR είναι απαραίτητο για να παίξουμε ξανά. Θα βάλεις ένα πλέξι γκλας στην μέση ανάμεσα στα τρία άτομα που θα είναι ιατρικά ελεγμένα και η απόσταση θα είναι κανονική. Μια χαρά μπορούμε να έχουμε VAR. Για την χρήση του, θα πρέπει να μην καθυστερούν οι διαιτητές στο να πάρουν μια απόφαση. Ειδικά έτσι όπως είναι η κατάσταση με τον κορονοϊό, αλλά και χωρίς αυτό, θα πρέπει οι αποφάσεις να παίρνονται πιο γρήγορα».
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top