Ο δανεικός από τον ΠΑΟΚ στην ΑΕΛ, Εργκούς Κάτσε, μίλησε στην εφημερίδα Metrosport, για τους στόχους που έχει θέσει και στις προοπτικές για το μέλλον. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται, επομένως ένα από τα βασικά ερωτήματα, είναι που θα συνεχίσει την καριέρα του; Θα ανανεώσει τη συνεργασία του με τον ΠΑΟΚ; Θα συνεχίσει στην ΑΕΛ; Υπάρχουν και άλλες προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού; Αναλυτικά ο Εργκούς Κάτσε
Πως πέρασες αυτό το διάστημα που κυριάρχησε η πανδημία λόγω του κορωνοϊού;
«Πέρασα δύσκολα όπως πέρασαν όλοι οι άνθρωποι. Ήταν μία πραγματικά πολύ δύσκολη περίοδο για όλους μας, γιατί ζήσαμε κάτι πρωτόγνωρο για πρώτη φορά στην ζωή μας. Πολύ περισσότερο για εμάς, που είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε προπόνηση και έπρεπε να διατηρήσουμε ένα ρυθμό στην απόδοσή μας. Αλλάξαμε τρόπο ζωής, συνήθειες, δεν σας κρύβω πως ήταν πολύ δύσκολο να κάνουμε προπονήσεις στο σπίτι. Τώρα ευτυχώς είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, φαίνεται πως τα δύσκολα έμειναν πίσω μας, είμαστε σε καλύτερη κατάσταση, συμμετέχουμε σε ομαδικές προπονήσεις τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Νιώσαμε και πάλι αθλητές, νιώσαμε ποδοσφαιριστές. Και ανυπομονούμε να αρχίσουν και πάλι τα παιχνίδια».

Έγινε η κλήρωση για τα Play out στα οποία συμμετέχει η ΑΕΛ, αυτή η προοπτική της επανέναρξης των αγώνων σε δελεάζει;
«Η αλήθεια είναι πως αυτή η εξέλιξη είναι πολύ σημαντική για εμάς, γιατί θέλουμε να κλείσουμε την σεζόν με επιτυχία. Θέλουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια. Πάντα στο ποδόσφαιρο, αυτό που μένει, είναι η τελευταία εικόνα που θα αφήσεις. Και ομαδικά και ατομικά, όλοι θέλουμε να ολοκληρωθεί αυτή η σεζόν όσο καλύτερα γίνεται. Ανυπομονούμε να αρχίσουν τα παιχνίδια, γιατί πέρασε πολύ μεγάλο διάστημα από τότε που παίξαμε επίσημα παιχνίδια. Ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο για όλους μας είναι το γεγονός ότι μέχρι και πριν την πανδημία, είχαμε συνηθίσει να παίζουμε με τους φιλάθλους στις εξέδρες, είχαμε συνηθίσει να μας ενισχύουν, τώρα όμως έχει αλλάξει η κατάσταση. Ποδόσφαιρο, χωρίς θεατές στις εξέδρες είναι πως να το πω για να κάνω μία παρομοίωση… φαγητό χωρίς αλάτι».

Ποιος είναι ο στόχος της ΑΕΛ στα Play out;
«Ξεκάθαρος μας στόχος είναι να αναδειχθούμε η καλύτερη ομάδα στα play out, στην ουσία να βρεθούμε στην έβδομη θέση της συνολικής βαθμολογίας. Θέλουμε να κάνουμε καλά παιχνίδια και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται, όπως σας είπα και λίγο νωρίτερα».

Ποιος είναι ο δικός σου στόχος; Παρά τις δυσκολίες, πόσο ψηλά έχεις βάλει τον πήχη;
«Πρώτα από όλα θέλω να ευχηθώ σε όλους να είναι υγιείς, θέλω να παραμείνω υγιής για να μπορέσω να προσφέρω στην ΑΕΛ προκειμένου να πετύχει τους στόχους της. Όπως είδατε και εσείς, τις τελευταίες ημέρες, αρκετοί παίκτες τραυματίστηκαν σοβαρά και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι για μεγάλο διάστημα δεν κάναμε ομαδικές προπονήσεις. Ήμασταν άπραγοι, κάναμε ασκήσεις στο σπίτι, στον δρόμο. Δείτε τις περιπτώσεις του Ντόουγκλας Αουγκούστο, του Τσιλιανίδη του ΟΦΗ, ακόμη και του Αραούχο που δεν δείχνει να είναι τόσο σοβαρός. Θέλω να τους ευχηθώ περαστικά και γρήγορα να επανέλθουν στα γήπεδα. Επίσης ως στόχο μου έχω θέσει, να βρεθώ στην μέγιστη απόδοση και να βρεθεί η ομάδα στην οποία αγωνίζομαι, όσο πιο ψηλά γίνεται».

Πότε τελειώνει το συμβόλαιό σου;
«Στα τέλη Ιουνίου».

Σου έγινε συζήτηση από τον ΠΑΟΚ όπου έχεις συμβόλαιο μέχρι τα τέλη Ιουνίου για πιθανή ανανέωση, ή από την ΑΕΛ στην οποία αγωνίζεσαι τώρα ως δανεικός;
«Η αλήθεια είναι πως δεν έχω κάνει κάποια συζήτηση. Ούτε με τον ΠΑΟΚ με τον οποίο έχω συμβόλαιο, ούτε με την ΑΕΛ στην οποία αγωνίζομαι ως δανεικός. Πήγαν προφανώς όλα πιο πίσω, λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την πανδημία. Αυτό που ξέρω είναι ότι σε ένα μήνα τελειώνει το συμβόλαιό μου και σύντομα θα δω τι θα κάνω για το μέλλον μου. Έχω δεχθεί κάποιες προτάσεις από ομάδες του εξωτερικού, οι οποίες έδειξαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα ενδιαφέρον για να με αποκτήσουν. Απλά τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει λόγω του κορωνοϊού, περιμένω να αρχίσουν και πάλι τα Πρωταθλήματα. Δεν ξέρω ειλικρινά, τι θα κάνω, που θα είμαι την νέα σεζόν, μόνο ο Θεός το ξέρει. Δεν έχω αποφασίσει κάτι σχετικό, είμαι στον αέρα».

Θέλεις να πεις από ποιες ομάδες από το εξωτερικό υπάρχει ενδιαφέρον;
«Είναι ομάδες από την Τουρκία και την Γερμανία που έχουν δείξει πιο έντονο ενδιαφέρον αυτή την στιγμή, απλά δεν θέλω να δημοσιοποιήσω ποιες είναι αυτές οι ομάδες».

Ο κ. Καγιούλης σε εκπροσωπεί;
«Ναι ο κ. Καγιούλης είναι ο ατζέντης μου και μιλάει με τις ομάδες».

Εάν σου ζητούσε η ΑΕΛ να συνεχίσεις και την νέα σεζόν, τι θα έλεγες;
«Αυτή την στιγμή δεν μπορώ να πω κάτι συγκεκριμένο, θέλω να ζυγίσω όλες τις προτάσεις που έχω και ανάλογα ποιά θα είναι η καλύτερη για εμένα, τότε θα επιλέξω την ομάδα που θα πάω».

Εάν θα σου ζητούσε ο ΠΑΟΚ με τον οποίο έχεις συμβόλαιο να αρχίσετε συζητήσεις για μία νέα συνεργασία;
«Είναι σωστή η ερώτηση, αλλά θεωρητική γιατί δεν έχω κάτι χειροπιαστό. Και πάλι θα σου έλεγα πως πρώτα πρέπει να γίνει μία πρόταση, και ανάλογα με το τι περιλαμβάνει αυτή και αναφέρομαι στα οικονομικά δεδομένα, τότε θα αποφασίσω τι θα είναι καλύτερα για εμένα. Δεν θέλω να βιαστώ, περιμένω να έχω κάτι χειροπιαστό που θα με ευχαριστήσει και όπως όλοι μας, θέλουμε κάτι καλύτερο για το μέλλον».

Τι πρέπει να προσέξετε περισσότερο, όλοι οι επαγγελματίες παίκτες για να μην τραυματιστείτε σοβαρά;
«Πρώτα πρέπει να προσέξουμε την ζωή μας. Να μην βγαίνουμε, να μην πίνουμε, να μην ξενυχτάμε. Θέλει ύστερα και μία ειδική διαχείριση στην καθημερινότητά μας. Να τρώμε υγιεινά και καλά, να κοιμόμαστε αρκετά. Κάποιοι τραυματισμοί είναι και εκτός προγράμματος βεβαίως, όσο σωστή προπόνηση κι αν κάνεις. Μπορούν να συμβούν στον καθένα οι τραυματισμοί. Εύχομαι να μην τραυματιστεί κανείς, όλοι να παραμείνουμε υγιείς. Να προσέξουν οι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Φοβήθηκες από την πανδημία, ή το αντιμετώπισες πιο ψύχραιμα;
«Δεν το κρύβω, ότι φοβήθηκα περισσότερο για τα παιδιά μου και για τους μεγάλους σε ηλικία. Περισσότερο νοιάστηκα για την οικογένειά μου, τους παππούδες, τις γιαγιάδες, όχι για τον εαυτό μου».

 Σε αυτούς τους δέκα αγώνες τι περιμένεις να δεις στα play off;
«Θα είναι μία διαφορετική εικόνα από αυτή που είχαμε συνηθίσει πριν την πανδημία. Εξαιτίας της αποχής των παικτών από τις ομαδικές προπονήσεις, η απόδοση των ομάδων δεν θα είναι η ίδια. Τώρα το φαβορί, αν ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί τελικά από το CAS και ο Ολυμπιακός έχει αυτή την διαφορά των 14 βαθμών, θα είναι οι ερυθρόλευκοι γιατί θεωρώ ότι είναι απίθανο να το «γυρίσει» η ομάδα. Εάν όμως επιστραφούν οι επτά βαθμοί στον ΠΑΟΚ, τότε θα έχει πιθανότητες για να διεκδικήσει την πρώτη θέση, όμως και πάλι, πρακτικά θα είναι δύσκολη η προσπάθειά του να «γυρίσει» από τους μείον επτά βαθμούς. Είναι ανάλογο τι πρόσωπό θα δείξει. Εφόσον ο ΠΑΟΚ κερδίσει δύο φορές τον Ολυμπιακό, εντός και εκτός έδρας, τότε θα έχει μεγάλες πιθανότητες για να βγει πρώτη. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια θα κριθούν όλα, αρκεί να επιστραφούν οι βαθμοί στον ΠΑΟΚ. Εάν όμως παραμείνει το -14, τότε θα πρέπει να κερδίσει και τα 10 ματς ο ΠΑΟΚ και να χάσει πολλούς βαθμούς ο Ολυμπιακός για να αλλάξει η κατάσταση στην πρώτη θέση».

Ποιος είναι ο καλύτερος παίκτης του Πρωταθλήματος;
«Δύσκολη η ερώτηση γιατί αγωνίζονται πολλοί καλοί παίκτες στο Πρωτάθλημα».

Ποιος ο καλύτερος παίκτης της ΑΕΛ;
«Κατά την προσωπική μου άποψη ήταν ο Ουάρντα μαζί με τον Μιλοσάβλεβιτς. Και οι δύο. Παίζει ως οκτάρι, έβαλε οκτώ γκολ και είναι μία σημαντική επίδοση. Ο Ουάρντα που έπαιζε εξτρέμ πέτυχε επτά γκολ, έκανε όμως περισσότερες ασίστ».

Γιατί σταμάτησε ο Ουάρντα από την ΑΕΛ; Γιατί διακόπηκε ο δανεισμός του;
«Δεν μου είπε, δεν μιλήσαμε αναλυτικά, απλά ξέρω ότι αυτή την περίοδο κάνει προπονήσεις με την ομάδα μου, τον ΠΑΟΚ. Προσπαθεί να κρατηθεί σε φόρμα, μιλάμε γενικά, χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες για όσα έγιναν πρόσφατα. Και ο Ουάρντα μετά το τέλος του Πρωταθλήματος θα κληθεί να αποφασίσει τι θα κάνει στην καριέρα του, έχει ακόμη συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ και θα πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον του».

Ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης του ΠΑΟΚ από την έναρξη της σεζόν;
«Προσωπικά θεωρώ ότι ο Μίσιτς έκανε την διαφορά, ο Κροάτης ήταν ο καλύτερος παίκτης, γιατί είχε συμμετοχή και στα γκολ, μοίρασε ασίστ, έτρεχε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου και ξεχώρισε με την απόδοσή του».

Μας είπες ότι έχεις προτάσεις από ομάδες της Γερμανίας, παρακολούθησες την επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα;
«Έχω δει ορισμένους αγώνες, όχι όλους. Δεν σου κρύβω πως περισσότερο μου αρέσει το Ισπανικό Πρωτάθλημα. Αλλά είναι αυτό που σου έλεγα νωρίτερα, πως η απουσία των φιλάθλων από τις εξέδρες είναι πολύ άσχημη εικόνα στα μάτια μου. Είναι σαν να παίζουν φιλικά παιχνίδια και κάπως έτσι θα γίνει και στην Ελλάδα. Δεν σε τραβάει τόσο πολύ, για να το παρακολουθήσεις. Οι ομάδες είναι σε ένα επίπεδο πιο κάτω, από ότι ήταν πριν ξεσπάσει η πανδημία. Και οι ταχύτητες των παικτών δεν είναι τόσο υψηλές. Όσοι ήταν στα top τους, τώρα πλέον είναι σε μέτρια επίπεδα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top