Ο Λαρισαίος πρώην μεσοεπιθετικός της ΑΕΛ, Τάσος Κρητικός, από το ενδιαφέρον Ολυμπιακού, ΑΕΚ και Σαμπντόρια, βρέθηκε να δίνει μάχη για τη ζωή του. Κατάφερε, όμως, να βγει νικητής στον σημαντικότερο αγώνα και πλέον είναι έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή. Ο 25χρονος εξτρέμ διηγείται την ιστορία του στο Sport24. H Super League 2 μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη λάμψη, αλλά γι’ ακόμη μία χρονιά υπήρξαν ποδοσφαιριστές που κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Ποδοσφαιριστές που απέδειξαν ότι αξίζουν μία ευκαιρία στο κορυφαίο επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τη Super League.
Μία τέτοια περίπτωση είναι ο Τάσος Κρητικός, ο οποίος πραγματοποίησε δύο πολύ καλές σεζόν με τη φανέλα της Δόξας Δράμας και στα 25 του είναι έτοιμος για τη μεγάλη επιστροφή. Ο ταλαντούχος μεσοεπιθετικός είχε καταφέρει πριν από μερικά χρόνια να μπει στα… ραντάρ κορυφαίων ομάδων της Ελλάδας, αλλά και να τραβήξει το ενδιαφέρον συλλόγων του εξωτερικού.
Ωστόσο, πολλές φορές η πραγματικότητα έρχεται να βάλει σε δεύτερη μοίρα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες. Κάποιες στιγμές καλείσαι να δώσεις μάχη όχι για μία νίκη ή ένα τρόπαιο, αλλά για την ίδια σου τη ζωή. Κι ο Τάσος Κρητικός το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, αφού από τη μία ημέρα στην άλλη άλλαξε ολόκληρη η ζωή και η καριέρα του.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΕΛ
Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Από πολύ μικρή ηλικία, ο Κρητικός τριγυρνούσε στις γειτονιές της Λάρισας με μία μπάλα στα πόδια. Σε μία εποχή που η ΑΕΛ έψαχνε να βρει τα πατήματά της και να επιστρέψει στις δόξες της δεκαετίας του ’80 και του ’90, ο Τάσος είχε ως όνειρο να φορέσει κάποια στιγμή τη βυσσινί φανέλα. Κι όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά ξεχώρισε πριν καν συμπληρώσει τα 18.
Στο δεύτερο μισό της σεζόν 2012/13, ο Τίμος Καβακάς θα ανεβάσει τον ταλαντούχο πιτσιρικά στην πρώτη ομάδα και θα του δώσει την ευκαιρία να καταγράψει συνολικά 11 συμμετοχές στη Football League. Ωστόσο, τα οικονομικά προβλήματα που ταλάνιζαν την ΑΕΛ είχαν αντίκτυπο στην πορεία του, με την ομάδα να πέφτει στην -τότε- Football League 2 προκειμένου να «καθαρίσει» από τα χρέη και τον νεαρό επιθετικό να μένει ελεύθερος.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΣ, ΤΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΙ Η ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ
Ο ΠΑΣ Γιάννινα, που αγωνιζόταν στη Super League, δεν θα χάσει την ευκαιρία και θα επενδύσει στο ταλέντο του. Ο Κρητικός θα πάρει ευκαιρίες από τον Σάββα Παντελίδη (αρχικά), τον Σάκη Τσιώλη (στη συνέχεια), αλλά τα πρώτα 90λεπτα θα τα πραγματοποιήσει με τον Γιάννη Πετράκη που είχε έρθει στη μέση της σεζόν στον ΠΑΣ. Αποκορύφωμα, οι δύο συμμετοχές απέναντι στον Ολυμπιακό, όπου ο Κρητικός κατάφερε να ξεχωρίσει, πετυχαίνοντας γκολ στο «Γ. Καραϊσκάκης» (ήττα του ΠΑΣ με 3-2) και δίνοντας ασίστ στη μεγάλη νίκη με 2-0 επί των Πειραιωτών στους Ζωσιμάδες.
Το όνομά του άρχισε να ακούγεται όλο και πιο έντονα, με τις φήμες περί ενδιαφέροντος τόσο του Ολυμπιακού όσο και της ΑΕΚ εκείνη την περίοδο να ενισχύονται. Μάλιστα, ο ίδιος, μέσω του Sport24 επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον των δύο μεγάλων ελληνικών ομάδων, αλλά δίνει μία διαφορετική διάσταση στο θέμα, αφού στο κόλπο της απόκτησής του είχε μπει κι η Σαμπντόρια.
«Πράγματι, υπήρχε ενδιαφέρον από την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν το διάστημα που με είχαν πλησιάσει άνθρωποι της Σαμπντόρια και είχαμε αποφασίσει με το μάνατζέρ μου να επικεντρωθούμε σε αυτή την περίπτωση. Ωστόσο, η μεταγραφή χάλασε την τελευταία στιγμή», αναφέρει ο Κρητικός. Πολλά πράγματα στη ζωή είναι θέμα τάιμινγκ και για τον 19χρονο -τότε- ποδοσφαιριστή η συγκεκριμένη εξέλιξη έπαιξε ρόλο στην πορεία της καριέρας του.

ΒΓΗΚΕ ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ
Tην επόμενη σεζόν δεν θα πάρει τις ευκαιρίες που ήθελε στον ΠΑΣ Γιάννινα, με συνέπεια στο τέλος της χρονιάς να αποτελέσει παρελθόν, επιλέγοντας να επιστρέψει στη γενέτειρά του και την ΑΕΛ. Σιγά-σιγά θα αρχίσει να παίρνει παιχνίδια στα πόδια του, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του προπονητή των «βυσσινί», Ράτκο Ντόστανιτς. Το μέλλον προμηνυόταν λαμπρό, αλλά η τύχη θα του παίξει άσχημο παιχνίδι.
Στα μέσα της σεζόν 2015/16, κι ενώ η ΑΕΛ πήγαινε για την άνοδο, ο 20χρονος επιθετικός θα διαγνωστεί με λέμφωμα. Μία μορφή καρκίνου που ξεκινά από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, τα λεμφοκύτταρα. Τα λεμφώματα είναι πιο συχνά σε νεαρούς ασθενείς 15-35 ετών και σε άτομα άνω των 50 ετών. Είναι συχνότερα σε άνδρες. Η πρόγνωση και διάρκεια ζωής ενός ασθενή με λέμφωμα Hodgkin είναι πολύ υψηλή λόγω των νέων θεραπειών που εφαρμόζονται, ενώ θεωρείται ιάσιμη μορφή στα αρχικά στάδια.
«Αυτός ήταν ο λόγος που έμεινα εκτός ομάδας για σχεδόν ένα χρόνο. Υποβλήθηκα για επτά μήνες σε χημειοθεραπείες και δεν μου επιτρεπόταν εκείνο το διάστημα να κάνω τίποτα, αφού οι ουσίες που έπαιρνα ήταν πολύ βαριές και επηρέαζαν τον οργανισμό μου. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ την ομάδα της ΑΕΛ, αλλά και τον πρόεδρο, Αλέξη Κούγια γιατί ήταν δίπλα μου στις πολύ δύσκολες θεραπείες που ακολούθησα, καθώς οι γιατροί μού απαγόρευσαν μέχρι και να τρέχω», αποκαλύπτει στο Sport24 ο Κρητικός.
Μετά από σχεδόν οχτώ μήνες απραξίας ο 21χρονος -τότε- εξτρέμ θα επιστρέψει στη δράση, με την ΑΕΛ να τον παραχωρεί δανεικό αρχικά στην Αναγέννηση Καρδίτσας (2 γκολ, 1 ασίστ σε 15 αγώνες) και στη συνέχεια στον Πανσερραϊκό (2 ασίστ σε 19 συμμετοχές). Με υπομονή και επιμονή, ο Κρητικός στάθηκε και πάλι στα πόδια του. «Οι δανεισμοί στην Καρδίτσα και στον Πανσερραϊκό ήταν ουσιαστικά η προσαρμογή μου ξανά στη δράση εξαιτίας όλου αυτού που είχα περάσει το προηγούμενο διάστημα», σχολιάζει.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΣΤΗ ΔΟΞΑ
Όμως, ήταν εμφανές, πως η καριέρα του χρειαζόταν μία επανεκκίνηση. Η ΑΕΛ τον στήριξε, τον βοήθησε, αλλά του άφησε και το χώρο να αποφασίσει ο ίδιος τι ήθελε να κάνει στη συνέχεια. «Η Δόξα Δράμας μου έδωσε την ευκαιρία να επανεκκινήσω, όντας πλέον έτοιμος να αντεπεξέλθω σε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά παράλληλα να είμαι ανταγωνιστικός», αναφέρει ο Κρητικός και συμπληρώνει πως «θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και όλους όσοι συνέλαβαν προκειμένου να βρίσκομαι και πάλι εδώ, πρωταγωνιστής σε έναν τόσο ιστορικό σύλλογο».
Τα χρώματα της Δόξας είναι ο άσπρο και το μαύρο, αλλά η ζωή έχει και… γκρι. Κι ο Κρητικός το γνωρίζει πολύ καλά. Μετά από το δράμα που πέρασε, κατάφερε να πάει σε μία ομάδα που του προσέφερε τη δόξα, επιβεβαιώνοντας το όνομά της. Στα δύο χρόνια που φόρεσε τη φανέλα των «μαυραετών», κατάφερε να αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών, παρά τη μέτρια πορεία της ομάδας -κυρίως- τη φετινή σεζόν. Σε 42 αγώνες, ο Κρητικός πέτυχε 14 γκολ και μοίρασε μία ασίστ. Αριθμοί που για Έλληνα εξτρέμ, ακόμη και σε επίπεδο Super League 2, είναι πολύ καλοί.

ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ
Η καριέρα του έχει μπει και πάλι στις… ράγες, αλλά η αλήθεια είναι πως δεν ήταν λίγες οι φορές που σκέφτηκε να τα παρατήσει, ειδικά την περίοδο που περνούσε το σοβαρότατο πρόβλημα υγείας. «Σκέφτηκα να τα παρατήσω μετά από όλο αυτό που πέρασα, αλλά μετά την πορεία που πραγματοποίησα με τη Δράμα αποφάσισα ότι θα το παλέψω όσο μπορώ για να βρεθώ και πάλι στο υψηλότερο επίπεδο», υποστηρίζει ο 25χρονος επιθετικός.
Για πολλούς ανθρώπους, η δικαίωση αργεί να έρθει. Ωστόσο, κάποια στιγμή έρχεται. Διότι, όταν δουλεύεις σκληρά και πιστεύεις στον εαυτό σου, είναι δύσκολο να μην κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Ο Κρητικός, στα 25 του, μοιάζει πιο έτοιμος από ποτέ για τη μεγάλη επιστροφή. Ήδη ομάδες της Super League εξετάζουν την περίπτωσή του, ενώ στη δεύτερη κατηγορία, όπου αγωνίστηκε και τη φετινή σεζόν, είναι περιζήτητος. Το επόμενο βήμα και η δικαίωση είναι κοντά. Με δύναμη ψυχής και πίστη στις δυνάμεις του.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top