Η Super League 1 θα κάνει σέντρα ξανά το Σαββατοκύριακο χωρίς κόσμο - Τι περιμένει και τι σκέφτεται για την επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα. Κεκλεισμένων των θυρών θα γίνει οριστικά η επανεκκίνηση της Super League με τη διεξαγωγή των πλέι οφ και των πλέι άουτ, το προσεχές Σαββατοκύριακο. Η Super League επιστρέφει στη δράση μετά από απραξία 3 μηνών λόγω της διακοπής που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού και τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σε άδεια γήπεδα. Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που έγινε την Τετάρτη (3/6) ανάμεσα στον Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρόεδρο της Λίγκας Μηνά Λυσάνδρου και τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Ηλία Πουρσανίδη. Στο ραντεβού αναλύθηκε η πρόταση για επιστροφή κόσμου στις εξέδρες με συγκεκριμένο ποσοστό 20-30% με την κυβέρνηση να δείχνει θετική στάση σε αυτό το ενδεχόμενο, αλλά όχι τόσο άμεσα. Η πολιτεία δεν είναι αρνητική να ανοίξει τις θύρες κι αυτό θα κριθεί στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα παρουσία των υγειονομικών επιτροπών. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι πως εξελίξεις για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα αναμένονται από την 3η αγωνιστική και έπειτα καθώς και η κυβέρνηση θέλει να δει πως θα εξελιχθεί -σε πρώτη φάση- η επιστροφή στη δράση. Το ποσοστό που προτάθηκε, επίσης, είναι υπό εξέταση, όμως, το πιθανότερο είναι να προκριθεί η μέση... λύση εφόσον δοθεί το τελικό Ok από τους ειδικούς. Σε κάθε περίπτωση έγινε το πρώτο βήμα για το ζήτημα αυτό.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΓΓΑ αναφέρει:
Η αρμονική συνεργασία όλων αυτών των εβδομάδων μεταξύ του Υφυπουργείου Αθλητισμού, των Υγειονομικών Επιστημονικών Επιτροπών (του Υπουργείου Υγείας και της ΓΓΑ) και της Super League 1, οδηγεί στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος το προσεχές σαββατοκύριακο.
Η πορεία βήμα βήμα προς την κανονικότητα (ατομικές προπονήσεις, ομαδικές προπονήσεις, διεξαγωγή αγώνων) με ασφάλεια και πιστή τήρηση των όσων συστήνουν οι ειδικοί μέσω των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, διαπιστώθηκε στη συνάντηση που αιτήθηκαν ο πρόεδρος της Super League 1, Μηνάς Λυσάνδρου και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ, Ηλίας Πουρσανίδης, με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.
Οι ποδοσφαιρικοί εκπρόσωποι ανέλυσαν με λεπτομέρειες την πρόταση της Λίγκας για εξέταση του ενδεχομένου παρουσίας ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα, στην εξέλιξη της διεξαγωγής των play off και play out του πρωταθλήματος.
Θα ακολουθήσει και νέα τριμερής συνάντηση (Υφυπουργός, SL 1 και Υγειονομικές Επιτροπές) την προσεχή εβδομάδα, με την αξιολόγηση των συνθηκών και των μέτρων ασφαλείας της επανέναρξης του πρωταθλήματος το σαββατοκύριακο, όπου θα συζητηθεί διεξοδικά και η πρόταση της Λίγκας για παρουσία ποσοστού φιλάθλων στα γήπεδα.
Είναι σαφές ότι βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου είναι η παρουσία κοινού στις κερκίδες, αλλά σε κάθε περίπτωση προέχει η δημόσια υγεία και η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών διαφύλαξής της.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top