Με στόχο τους πρώτους βαθμούς της στα πλέι άουτ, η ΑΕΛ υποδέχεται το Βόλο στο θεσσαλικό ντέρμπι. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 30 βαθμούς και μόνο ο νικητής, αν υπάρξει μπορεί να συνεχίσει να ελπίζει ακόμα και για την κορυφή της βαθμολογίας. Η ΑΕΛ
Νίκησε στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου τον Αστέρα Τρίπολης, για να σπάσει το ρόδι για το 2020. Ωστόσο έχασε τα δύο πρώτα παιχνίδια των πλέι άουτ, μέσα από τον Αστέρα Τρίπολης και έξω από τον Παναιτωλικό.

Η νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης με 3-0 την 1η Μαρτίου είναι η μοναδική στα τελευταία 12 πρωταθλήματος έχοντας έξι ήττες και πέντε ισοπαλίες.

Δεν σκόραρε στο Αγρίνιο, αφού είχε βάλει γκολ και στα δύο με τον Αστέρα Τρίπολης.

Τώρα έχει σκοράρει μόλις σε τέσσερα από τα 11 τελευταία παιχνίδια της, αφού είχε σκοράρει και στα έξι αμέσως προηγούμενα.

Δεν έχει ισοπαλία στα τρία τελευταία, αφού είχε τρεις στα τέσσερα προηγούμενα.

Πέτυχε και τα τέσσερα γκολ επί του Αστέρα Τρίπολης στο πρώτο ημίχρονο, αφού δεν είχε σκοράρει ούτε μια φορά στα εννέα προηγούμενα, μετά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο!

Είχε να βάλει τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο από τις 15 Απριλίου 2018, 4-2 τον Παναιτωλικό τότε. Τα κατάφερε στο 3-0 με τον Αστέρα.

Στην κανονική διάρκεια
Κατάφερε να μην χάσει σε δύο περιπτώσεις που βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Η μία με τον Παναιτωλικό τέλος Ιανουαρίου, που ισοφάρισε 2-2 από 0-2. Το έκανε όμως νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, και στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη εκεί μάλιστα νίκησε με 3-2. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της που κατάφερνε κάτι τέτοιο. Να γυρίσει εκτός έδρας παιχνίδι που ήταν δύο γκολ πίσω.

Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από την Καλαμάτα, ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ, στη φάση των «32».

Η ΑΕΛ εντός έδρας
Τα δύο τελευταία στην έδρα της ήταν με τον Αστέρα Τρίπολης. Νίκη 3-0 στο τέλος της κανονικής περιόδου, ήττα 2-1 στο ξεκίνημα των πλέι άουτ.

Έχει μόνο μια νίκη, αυτή επί του Αστέρα Τρίπολης, στα έξι τελευταία. Έχει ακόμα δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες. Η αμέσως προηγούμενη νίκη είναι πριν από τα Χριστούγεννα επί του Πανιωνίου.

Δεν έχει κάνει στη σεζόν διαδοχικές νίκες στην έδρα της. Δεν είχε και διαδοχικές ήττες μέχρι που έχασε από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Έχει σκοράρει στα τρία τελευταία της έδρας της, αφού δεν σκόραρε στα δύο από τα τρία προηγούμενα.

Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε ένα από τα τέσσερα τελευταία.

Ο Βόλος
Ξεκίνησε τα πλέι άουτ με ήττα από τον Πανιώνιο, όπως με ήττα από τον Παναθηναϊκό ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο. Ωστόσο κατάφερε να νικήσει την Ξάνθη. Ήταν η πρώτη νίκη του μετά από πέντε αγώνες χωρίς τρίποντο. Είχε να νικήσει από την 1η Φεβρουαρίου, τη Λαμία τότε.

Τώρα έχει μια νίκη στα έξι τελευταία και δύο στα τελευταία 11 για το πρωτάθλημα.

Με την Ξάνθη σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο μετά από δέκα αγώνες! Έχει βάλει ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο σε 11 αγώνες και δύο γκολ σε 15 αγώνες!

Στην κανονική διάρκεια
Έκανε τέσσερις νίκες στα τελευταία 22 της κανονικής περιόδου, ενώ είχε τρεις νίκες στα τέσσερα πρώτα.

Νεοφώτιστος στην κατηγορία τερμάτισε 10ος.

Με 42 γκολ είχε μαζί με τον Παναιτωλικό την δεύτερη χειρότερη άμυνα, μετά τον Πανιώνιο.

Δεν είχε ισοπαλία στα 10 πρώτα παιχνίδια, αλλά έκανε έξι στα 16 τελευταία.
Στο Κύπελλο αποκλείστηκε στη φάση των «16» από τον Ατρόμητο.

Ο Βόλος εκτός έδρας
Ξεκίνησε τα πλέι άουτ με ήττα από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, εκεί που είχε νικήσει στην πρεμιέρα του στην Super League.

Μετά τη νίκη στην πρεμιέρα στη Νέα Σμύρνη, έκανε μια ακόμα σε 13 παιχνίδια, αυτή στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ.

Έχασε τρία από τα έξι τελευταία εκτός έδρας, από ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ενώ είχε χάσει έξι από τα επτά προηγούμενα.

Μεταξύ τους
Υπάρχουν μόνο τα δύο παιχνίδια της κανονικής περιόδου. Η ΑΕΛ νίκησε στην έδρα της και πήρε ισοπαλία στο Βόλο.

Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου
30.11.2019: ΑΕΛ – Βόλος 2-1
(57’ πέναλτι Φατιόν, 84’ σουτ Ντάουντα – 38’ σουτ Τόρες)
23.02.2020: Βόλος – ΑΕΛ 0-0
(Στο 51’ κόκκινη Μάρκοβιτς της ΑΕΛ)
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top