Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απέστειλε επιστολή στον ΕΣΑΚΕ, με την οποία ζητά τον υποβιβασμό της Λάρισα BC από τη Basket League, λόγω της μη έγκαιρης καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου. Η οριστική απόφαση θα παρθεί μετά και το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ στις 30 Ιουλίου 2020, με την Λάρισα να είναι έτσι αναγκασμένη να περιμένει 20 ημέρες προκειμένου να μάθει πού θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν.

Η απάντηση της Λάρισας BC:
Κύριοι,
ας ξεκαθαρίσουμε το τοπίο για την σημερινή περιβόητη πλέον απόφαση της ΕΕΑ, απόφαση που καταδικάζει την ομάδα μας σε υποβιβασμό.
Πρώτα από όλα οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το τυπικό – λογιστικό λάθος που αποδεικνύεται μοιραίο.
Και λέμε τυπικό γιατί στην ουσία τα χρήματα που διακινήθηκαν από τον συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό ήταν πολύ περισσότερα από τα απαιτούμενα για το μετοχικό κεφάλαιο. Χρήματα με τα οποία πληρώθηκαν προσωπικό, παίκτες και τεχνικό τιμ.
Όλα αυτά τα αποδείξαμε ενοποιών των μελών της ΕΕΑ όταν κληθήκαμε στις 2 Ιουλίου 2020, εξηγήσεις που προφορικά αποδέχτηκαν όλοι, αντιλαμβανόμενοι πως η ουσία είναι πολλή διαφορετική από την τυπική διαδικασία.
Ωστόσο, για μια ακόμη φορά στη χώρα μας στεκόμαστε στους τύπους και όχι στην ουσία.
Όσο για όσους προσπαθούν την …τσουβαλοποίηση και την λασπολογία σε βάρος της ΚΑΕ ΛΑΡΙΣΑ και του μεγαλομετόχου της, η επιχειρηματική δραστηριότητα του κ. Ριζούλη αποτελεί από μόνη της αποστομωτική απάντηση.
Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει και απευθύνεται στον ΕΣΑΚΕ και σε όλους τους φορείς είναι το εξής: θέλετε η όχι μια ομάδα η οποία έχει αποδεδειγμένα πληρώσει τους πάντες, που δεν οφείλει ευρώ που έδωσε στο πρωτάθλημα διαφορετικό ήθος και τόνο;
Γιατί πλέον το θέμα είναι ουσιαστικό και όχι τυπικό…
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top