Ήταν 23 Ιουλίου του 2009, όταν η ΑΕΛ αποκλείονταν από το Europa League, από την Ισλανδική, KR Ρέικιαβικ. Η τότε ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έβαλε πρόωρο τέλος στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, μένοντας στο 1-1 με τους αποκαλούμενους και «ψαράδες» της Ρέικιαβικ στο γήπεδο Αλκαζάρ στο πλαίσιο του β’ προκριματικού γύρου του Europa League. Στο πρώτο αγώνα στην Ισλανδία η ΑΕΛ είχε γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με σκορ 2-0. Στη ρεβάνς στο στάδιο Αλκαζάρ η θεσσαλική ομάδα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων, κουρασμένη, με μονάχα ένα καλό ημίχρονο και γνώρισε έναν αναπάντεχο αποκλεισμό. Η ομάδα του κάμπου άνοιξε το σκορ στο 28΄ όταν, μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Ρέικιαβικ, εξαιρετική μπαλιά του Ρομέου στον Σίμιτς, αυτός έξυπνα «σερβίρει» έτοιμο γκολ στον Τσίγκα που με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ. Η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει ως το τέλος του πρώτου μέρους, χωρίς όμως να φτάσει στο δεύτερο γκολ που θα ισοφάριζε το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι... τίτλοι τέλους για την παρουσία της ΑΕΛ στο Europa League γράφτηκαν στο 75΄, όταν ο Γκρέταρ Σίγκουρντσον με κοντινή προβολή νίκησε τον Μάλαρζ, διαμόρφωσε το τελικό 1-1 και έστειλε τους Ισλανδούς στην επόμενη φάση, όπου αντιμετωπίσαν τη Βασιλεία.

ΑΕΛ: Μάλαρτζ, Τριποτσέρης, Νταμπίζας, Ααράμπ, Μπουκουβάλας, Βλασσόπουλος (76' Σιατραβάνης), Ρομέου, Τουάμα (83' Μιούλερ), Σίμιτς (70' Λαμπρόπουλος), Τσίγκας, Μετίν.

Ρέικιαβικ: Μάγκνουσον, Γκρέταρ Σίγκουρντσον, Μπγιάρνι Γκούντγιονσον, Σέβαρσον, Φριντγκέιρσον, Χάουκσον, Μπενέντικτσον (46' Τακεφούσα), Μπαλντούρ Σίγκουρντσον (85' Γκούναρσον), Ρούτγκερς, Γιόνσον (86' Γιόχανσον), Ζορντάο.

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 5.413, ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ: 71.640
Δείτε το Video με τα γκολ
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top