Η επιστροφή της ΑΕΛ στην Ευρώπη αποτελεί όνειρο αλλά και στόχο για την ομάδα μέσα στην επόμενη διετία, όπως δήλωσε ο Μιχάλης Γρηγορίου στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε για την ανανέωση της συνεργασίας του με τους «βυσσινί», έκανε τον απολογισμό για τη νέα σεζόν και σχολίασε τα σενάρια περί αναδιάρθρωσης.

Αναλυτικά, ο Μιχάλης Γρηγορίου:

-τη συνέχιση της συνεργασίας του με την ΑΕΛ: «Έχει ήδη συμφωνηθεί εδώ και δύο μήνες πως θα συνεχίσουμε μαζί για τα επόμενα δύο χρόνια».

-τον απολογισμό της σεζόν: «Ανέλαβα 15 μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, με το ρόστερ και την προετοιμασία ουσιαστικά να έχουν ολοκληρωθεί. Η ομάδα είχε σοβαρά προβλήματα και γι’ αυτό ο αρχικός στόχος ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Αυτό επετεύχθη με τη νίκη επί του Πανιωνίου στις αρχές του δευτέρου γύρου. Παιχνίδι με παιχνίδι θέλαμε, αν και αρχικά φαινόταν σαν όνειρο, να κάνουμε κάτι παραπάνω. Φτάσαμε κοντά, είχαμε αρκετές ευκαιρίες να μπούμε στην εξάδα, αλλά χάσαμε αυτόν τον στόχο για τέσσερις βαθμούς. Όμως βάλαμε τις βάσεις για κάτι ουσιαστικό για τα επόμενα χρόνια».

-τους στόχους για το μέλλον: «Θέλουμε μέσα στις επόμενες δύο σεζόν να διεκδικήσουμε την επιστροφή στην Ευρώπη. Είναι κρυφός πόθος όλων και αρμόζει στην ιστορία της ΑΕΛ, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με σταθερά βήματα. Ο πρώτος στόχος για την επόμενη σεζόν είναι να τερματίσουμε στην οκτάδα και μετά βλέπουμε».

-το χώρο που θέλει να δώσει σε νέους παίκτες: «Έχουμε ταλέντα και θέλουμε να τα αναδείξουμε, αλλά όλα πρέπει να γίνουν με τον σωστό τρόπο και στον σωστό χρόνο. Γιατί μπορεί ένα παιδί να αναδειχθεί εύκολα, αλλά πιο εύκολα μπορεί να χαθεί».

-την πιθανότητα αναδιάρθρωσης στη Super League: «Θα μπορούσε να γίνει το πρωτάθλημα και με 16 και με 18 ομάδες, αν οι ομάδες είχαν μια τέτοια εικόνα που να προσελκύουν τον κόσμο. Δηλαδή να μην έχουμε αδιάφορες ομάδες αρκετά παιχνίδια πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Αυτό είναι το σημαντικό, γι’ αυτό χρειάζεται μεγάλη σκέψη από αυτούς που παίρνουν αποφάσεις».

-τη μάχη στην κορυφή του πρωταθλήματος και το Κύπελλο: «Ο Ολυμπιακός δικαίως κατέκτησε το πρωτάθλημα γιατί παρήγαγε το καλύτερο και πιο ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ έμεινε αρκετά πίσω και δεν είχε τα περσινά στοιχεία σαν ομάδα. Η ΑΕΚ μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Μάσιμο Καρέρα άλλαξε πρόσωπο, μπήκε σε μια σωστή βάση και μπορεί να διεκδικήσει το Κύπελλο. Ένας τελικός είναι πάντα διαφορετικός, αλλά αν ο Ολυμπιακός παρουσιαστεί όπως όλη τη σεζόν, θα έχει τον πρώτο λόγο».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top