Η επιστροφή της ΠΑΕ ΑΕΛ στο Αλκαζάρ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελευθερία" είναι αυτή τη στιγμή το πιο καυτό θέμα του καλοκαιριού και πολλοί είναι αυτοί οι φίλαθλοι που ρωτάνε πόσο έτοιμο είναι το Αλκαζάρ, αλλά και τι γίνεται με τα έργα που πρέπει να γίνουν για να μπορεί να πάρει άδεια καταλληλότητας. Δείτε παρακάτω τα μέχρι τώρα δεδομένα... Μέχρι σήμερα δεν έχει ξεκινήσει κανένα έργο (υπήρχε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών-γυναικών Κ18). Η ΠΑΕ καλείται να καταβάλει το κόστος της κατασκευής του χλοοτάπητα, του αρδευτικού συστήματος, των κιγκλιδωμάτων, των τουρνικέ και του ηλεκτρονικού πίνακα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος των εργασιών του αγωνιστικού χώρου αναμένεται να φτάσει περίπου τις 140.000 ευρώ.
Ήδη τα χαρτιά είναι σχεδόν έτοιμα και θα πρέπει οι δύο πλευρές να υπογράψουν σύμβαση εκτέλεσης του έργου, ενώ την παρακολούθηση του κόστους των εργασιών θα έχει τριμελής επιτροπή.
Αν υπάρξουν υπογραφές εντός της εβδομάδας, τότε οι εργασίες θα ξεκινήσουν αρχές Αυγούστου με χρόνο ολοκλήρωσης στις 10-15 Σεπτεμβρίου, αφού ο χλοοτάπητας χρειάζεται είκοσι μέρες για να κατασκευαστεί και άλλες είκοσι μέρες να μην πατηθεί.
Δεδομένο λοιπόν θεωρείται ότι τα δύο πρώτα παιχνίδια εντός έδρας του πρωταθλήματος η ΑΕΛ θα τα παίξει εκτός έδρας (θα ζητήσει σχετικό κλειδάριθμο).
Το ερώτημα είναι πόσος κόσμος θα μπορεί, εφόσον επιτρέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω κορωνοϊού, να παρακολουθήσει τους αγώνες.
Το σίγουρο είναι ότι θα λειτουργήσουν οι θύρες 2-3-4 και ένα ποσοστό κόσμου θα μπορούν να φιλοξενούν οι υπόλοιπες θύρες (εκτός της 10). Το πιο πιθανό είναι η χωρητικότητα του σταδίου Αλκαζάρ να μειωθεί στο ήμισυ. Αριθμός που κρίνεται ικανοποιητικός.
Το μεγάλο ερώτημα αφορά στη στατική επάρκεια της Θύρας – 10 για την οποία έχει προκηρυχθεί η μελέτη και βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης από την αρμόδια επιτροπή.
Το πιθανότερο είναι ότι αρχές Σεπτεμβρίου θα αρχίσουν οι μελέτης για την στατική επάρκεια αλλά χωρίς να γνωρίζει κανείς πότε θα ολοκληρωθούν και το κυριότερο το συμπέρασμα αυτών.
Αν η στατική μελέτη βγάλει πόρισμα ακαταλληλότητας, τότε θα γίνουν έργα στη Θύρα – 10. Συμπερασματικά η ΑΕΛ θα μπορεί να χρησιμοποιήσει με βάση τα υπάρχοντα χρονοδιαγράμματα το Αλκαζάρ στα μέσα Σεπτεμβρίου και εφόσον δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στα έργα που πρέπει να γίνουν από τη λαρισινή ομάδα.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top