Ξάφνιασε πολλούς και δικαίως η απόφαση της SL1 να απορρίψει τις «προτάσεις αναδιάρθρωσης» και να εμμείνει σε πρωτάθλημα με 14 ομάδες, παρόλα τα σενάρια, που βάσιμα ακούγονταν μέχρι και την έναρξη του ΔΣ της περασμένης Δευτέρα και κόντρα σε όλες τις εκτιμήσεις, που παρουσίαζαν την αναδιάρθρωση «δεδομένη» και διαφωνούσαν μόνο στο πόσες και ποιες θα είναι οι ομάδες του επόμενου πρωταθλήματος. Ακόμα περισσότερο ξάφνιασε η ανακοίνωση της SL1 που στην ανακοίνωσή της εν είδη τελεσιγράφου απευθύνθηκε στην ΕΠΟ λέγοντας ότι «σε περίπτωση κατά την οποία η απόφαση της Super League δε γίνει σεβαστή από την Ε.Ε. της ΕΠΟ, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε ομόφωνα ότι δε θα ξεκινήσει το Πρωτάθλημα Super League αγων. περιόδου 2020-2021 και δε θα καταθέσει Προκήρυξη».

Τι συνέβη και η μέχρι πριν λίγα 24ωρα «δεδομένη» αναδιάρθρωση ναυάγησε;

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus ρόλο έπαιξαν δύο κανάλια. Η Nova, που με συχνές παρεμβάσεις τόνιζε τον κίνδυνο μείωσης των εσόδων για τις ομάδες σε περίπτωση που ο αριθμός τους αυξηθεί και η ΕΡΤ ή η κυβέρνηση αν θέλετε, που φέρεται να μην ανταποκρίθηκε στο αίτημα παροχής τηλεοπτικής στέγης στις ομάδες που δεν θα πήγαιναν στη Nova.

Δηλαδή στο remake του 2018, όταν η τότε κυβέρνηση πρόσφερε τηλεοπτική στέγη στην ΕΡΤ με σκοπό… τη μείωση των ομάδων στη SL1 αλλά παράλληλα την αύξηση των επαγγελματικών κατηγοριών και ομάδων!

Από τη στιγμή που δεν υπάρχει εξασφαλισμένη τηλεοπτική στέγη και η αύξηση του αριθμού των ομάδων θα δημιουργούσε ανυπέρβλητα προβλήματα τα «σενάρια αναδιάρθρωσης» εγκαταλείφθηκαν.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top