Άμεση απομόνωση (καραντίνα) για 48 ώρες όλων των μη προστατευμένων στενών επαφών (συναθλητές και οποιοσδήποτε από την ομάδα είχε στενές επαφές χωρίς μέτρα προστασίας) προβλέπει το πρωτόκολλο υγιεινής και ασφάλειας της Super League για την Ξάνθη, ποδοσφαιριστής της οποίας βρέθηκε θετικός σε κορωνοϊό. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, η αποστολή θα υποβληθεί σε δύο τεστ εντός 48 ωρών. «Στο διάστημα αυτό μπορούν να προπονούνται μεταξύ τους όσοι έχουν ενταχθεί στη σύνθεση της απομόνωσης» όπως αναφέρεται.
Όσο για την καραντινα: «λήγει σε 48 ώρες με δύο τεστ. Σε αυτή τη περίπτωση οι μη προστατευμένες επαφές κάνουν το τεστ αμέσως μετά τον εντοπισμό του θετικού κρούσματος. Προϋπόθεση για άρση της καραντίνας είναι οι μη προστατευμένες επαφές να μην έχουν εμφανίσει οποιοδήποτε σύμπτωμα της νόσου και το δεύτερο ρινοφαρυγγικό δείγμα (PCR) μετά από 48 ώρες να είναι επίσης αρνητικό».
Αυτός είναι και ο λόγος που η Σούπερ Λιγκ ανακοίνωσε ότι ο αγώνας Λαμία-Ξάνθη θα διεξαχθεί τη Δευτέρα. Για να συμβεί αυτό πρέπει οι ποδοσφαιριστές να μην εμφανίσουν συμπτώματα της νόσου και το δεύτερο δείγμα να βγει αρνητικό.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top