Με σκοπό να συνεχίσει τη μεγάλη αντεπίθεση, ο Πανιώνιος παίζει στη Λάρισα με την ΑΕΛ. Αήττητη στα πλέι άουτ η ομάδα της Νέας Σμύρνης παραμένει τελευταία, αλλά πλέον είναι ένα βαθμό από την Ξάνθη και τον Παναιτωλικό. Η ΑΕΛ δεν έχει άμεσο βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο παίζει ελεύθερα και βγάζει μεγάλα σκορ. Η ΑΕΛ
Αφού νίκησε το Βόλο 3-1, έχασε από τον Ατρόμητο 3-0. Έχει μια νίκη και τρεις ήττες, με 13 γκολ να έχουν μπει στα παιχνίδια της. Η ΑΕΛ έχει πετύχει τέσσερα και έχει δεχτεί εννέα.

Νίκησε στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου τον Αστέρα Τρίπολης, για να σπάσει το ρόδι για το 2020. Νίκησε και το Βόλο στο τρίτο παιχνίδι των πλέι άουτ, αφού είχε ξεκινήσει με δύο ήττες.
Οι νίκες με Αστέρα και Βόλο είναι οι μοναδικές στα 14 τελευταία πρωταθλήματος, έχοντας σε αυτά επτά ήττες και πέντε ισοπαλίες.
Έβαλε τρία γκολ στο Βόλο, ωστόσο έχει σκοράρει μόνο σε πέντε από τα 13 τελευταία παιχνίδια της.
Δεν έχει ισοπαλία στα πέντε τελευταία, αφού είχε τρεις στα τέσσερα προηγούμενα.
Στα πέντε τελευταία παιχνίδια της έβαλε πέντε γκολ στο πρώτο ημίχρονο, αφού στα εννέα προηγούμενα δεν είχε βάλει ούτε γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Στην κανονική διάρκεια
Κατάφερε να μην χάσει σε δύο περιπτώσεις που βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ. Η μία με τον Παναιτωλικό τέλος Ιανουαρίου, που ισοφάρισε 2-2 από 0-2. Το έκανε όμως νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, και στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη εκεί μάλιστα νίκησε με 3-2. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της που κατάφερνε κάτι τέτοιο. Να γυρίσει εκτός έδρας παιχνίδι που ήταν δύο γκολ πίσω.

Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από την Καλαμάτα, ομάδα της Φούτμπολ Λιγκ, στη φάση των «32».

Η ΑΕΛ εντός έδρας
Νίκησε το Βόλο με 3-1, αφού δεν είχε πάει πολύ καλά στον δεύτερο γύρο. Μετά την πρωτοχρονιά έκανε δύο νίκες σε επτά αγώνες, έχοντας χάσει τους τρεις.
Δεν έχει κάνει στη σεζόν διαδοχικές νίκες στην έδρα της. Δεν είχε και διαδοχικές ήττες μέχρι που έχασε από Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.
Έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία της έδρας της, αφού δεν σκόραρε στα δύο από τα τρία προηγούμενα.
Έχει κρατήσει το «μηδέν» σε ένα από τα πέντε τελευταία.

Ο Πανιώνιος
Με τρεις νίκες και μια ισοπαλία είναι η καλύτερη ομάδα των πλέι άουτ ως τώρα. Δέχτηκε γκολ  με πέναλτι στο τέλος του αγώνα με την Ξάνθη, αφού δεν είχε δεχτεί μέχρι εκείνο το σημείο γκολ στα πλέι άουτ!
Βέβαια παραμένει τελευταίος, αφού ξεκίνησε από πολύ πίσω, αλλά είναι ένα βαθμό από Ξάνθη και Παναιτωλικό.
Τώρα είναι αήττητος για πέντε παιχνίδια, επεκτείνοντας και στην κανονική περίοδο, με τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες.
Έχει τρεις νίκες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, αφού είχε μια στα προηγούμενα 14 (!)
Σκοράρει πολύ δύσκολα, ωστόσο έχει βάλει πέντε γκολ στα πέντε τελευταία παιχνίδια, αφού δεν είχε σκοράρει στα τέσσερα  προηγούμενα. Έχει βάλει δηλαδή πέντε γκολ στα εννέα τελευταία, αλλά και οκτώ στα τελευταία 18 για το πρωτάθλημα.
Πέτυχε δύο γκολ εναντίον της Ξάνθης, αφού δεν είχε καταφέρει να βάλει περισσότερα από ένα στα 17 προηγούμενα παιχνίδια! Είχε να τα καταφέρει από τις 30 Νοεμβρίου 2019, όταν νίκησε τον Παναιτωλικό με 3-0.

Στην κανονική διάρκεια…
Πέρασε το μεγαλύτερο διάστημα του πρωταθλήματος στην τελευταία θέση, έχοντας και τους έξι βαθμούς ποινής. Ξεπέρασε για λίγες μέρες τον Παναιτωλικό, όταν τον νίκησε.

Έκανε ένα σερί οκτώ ηττών από τον Δεκέμβριο ως τον Ιανουάριο, αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του Πανιωνίου στην κατηγορία.
Είχε τη χειρότερη επίθεση με 16 γκολ στο πρωτάθλημα.
Είχε και τη χειρότερη άμυνα με 45 γκολ, αφού δέχτηκε μια φορά πέντε γκολ και άλλες τρεις από τέσσερα. Μαζί με την Ξάνθη πέτυχαν μόλις τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.
Η μόνη ομάδα που δεν τον νίκησε φέτος ήταν η Ξάνθη.
Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τον Παναιτωλικό στη φάση των «16».

Ο Πανιώνιος εκτός έδρας
Πήρε ισοπαλία από τον Αστέρα Τρίπολης και νίκησε μέσα στη Λαμία, αφού είχε χάσει και τα οκτώ προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια του, μετά τη μοναδική εκτός έδρας νίκη του στις 10 Νοεμβρίου στην Ξάνθη με 2-1.
Στη Λαμία νίκησε λοιπόν μετά από εννέα αγώνες χωρίς «διπλό».
Η ισοπαλία στην Τρίπολη είναι η μοναδική στα 13 τελευταία, όπου έχει ακόμα δέκα ήττες και δύο νίκες.
Έβαλε γκολ στη Λαμία, κάτι που είχε να κάνει από τις 15 Δεκεμβρίου, όταν έχασε 2-1 στο Βόλο. Από τότε δεν σκόραρε σε επτά παιχνίδια.

Στην κανονική διάρκεια
Είχε τη χειρότερη επίθεση εκτός έδρας με έξι γκολ.
Δέχτηκε 32 γκολ εκτός έδρας, πέντε περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα της κατηγορίας.
Έκανε τις περισσότερες ήττες, 11.

Μεταξύ τους
Η κάθε ομάδα κέρδισε το παιχνίδι της έδρας της στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια πρωταθλήματος και στα πέντε τελευταία επίσημα.
Ακόμα ο εκάστοτε γηπεδούχος έχει κερδίσει οκτώ από τα εννέα τελευταία επίσημα και επτά από τα οκτώ τελευταία για το πρωτάθλημα.
Η ΑΕΛ έχει δύο νίκες στα επτά τελευταία, ενώ ο Πανιώνιος έχει κερδίσει τα τέσσερα από αυτά. Έχουν μια ισοπαλία στα οκτώ τελευταία, το παιχνίδι που δεν κέρδισε ο γηπεδούχος.

Μεταξύ τους με την ΑΕΛ γηπεδούχο
Η ΑΕΛ νίκησε στα δύο τελευταία με δύο γκολ διαφορά, μετά από ένα ισόπαλο 0-0. Είχε μια νίκη όμως στα πέντε αμέσως προηγούμενα, με τον Πανιώνιο να παίρνει τρεις ισοπαλίες και μια νίκη.
Ο Πανιώνιος πέτυχε το Νοέμβριο του 2010 την τελευταία νίκη του, για να κάνει από τότε τρεις ήττες και μια ισοπαλία.
Μάλιστα αυτή η νίκη το Νοέμβριο του 2010 με το γκολ του Σάμαρη είναι η μοναδική του Πανιώνιου στις τελευταίες 24 επισκέψεις του στην ΑΕΛ. Η αμέσως προηγούμενη είναι το 1982! Από τις τέσσερις νίκες που έχει στη Λάρισα ο Πανιώνιος, τις τρεις πέτυχε από το 1974 ως το 1982.
Από τα σημαντικότερα παιχνίδια που έχουν γίνει ποτέ στο Αλκαζάρ, ήταν αυτό στις 7 Ιουνίου 1992, για την τελευταία αγωνιστική. Στην ΑΕΛ αρκούσε μια ισοπαλία για να μην μπλέξει σε ισοβαθμίες, καθώς αρκετές ομάδες ήταν στη μάχη της παραμονής. Ο βαθμός αρκούσε και στον Πανιώνιο για να μην πέσει. Ωστόσο η ομάδα της Θεσσαλίας επικράτησε με 4-0, με τον Στέφαν Στόικα να κάνει χατ τρικ, και ο Πανιώνιος υποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τετραπλή ισοβαθμία (!).

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 22
Ισοπαλίες: 17
Νίκες Πανιωνίου: 19

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 18
Ισοπαλίες: 7
Νίκες Πανιωνίου: 4

Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου
15.09.2019: Πανιώνιος – ΑΕΛ 1-0
(56’ σουτ Μακσίμοβιτς. Στο 78’ 2η κίτρινη Ζίβκοβιτς της ΑΕΛ)
22.12.2019: ΑΕΛ – Πανιώνιος 2-0
(17’ πέναλτι Φατιόν, 38’ κεφαλιά Ουάρντα. Στο 28’ κόκκινη Οικονομίδης του Πανιωνίου)
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top