Για τα σχέδια που κάνει στη νέα του ομάδα, τις μεταγραφές, τους μάνατζερ και γενικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο αναφέρθηκε ο νυν προπονητής του Βόλου, Σάκης Τσιώλης μιλώντας στη NOVA. Αναλυτικά o Σάκης Τσιώλης:
– Μου προκαλεί εντύπωση πως ένας καταξιωμένος τεχνικός όπως εσείς, μένει για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα δίχως δουλειά; 
«Δυστυχώς είναι πολύ εύκολο και αυτό το γνωρίζουν καλά όσοι ασχολούνται με το ελληνικό πρωτάθλημα. Έμεινα αρκετό καιρό μακριά, από τους πάγκους με εξαίρεση ένα μικρό διάστημα που πήγα στην Παναχαική, λόγω της φιλικής σχέσης που είχα με τον Γρηγόρη Γεωργάτο, για να βοηθήσω μια προσπάθεια. Πλέον το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει και οι μάνατζερ παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο».

– Άρα να υποθέσω ότι δεν είχατε καλό μάνατζερ; 
«Δεν είχα ποτέ στη ζωή μου μάνατζερ. Στα σαράντα και πλέον χρόνια που βρίσκομαι στα γήπεδα, εικοσιδύο σαν προπονητής και άλλα δεκαοκτώ σαν ποδοσφαιριστής, πάντοτε εκπροσωπούσα εγώ τον εαυτό μου».

– Ναι άλλα αναγκαστικά έχετε συνεργαστεί και με μάνατζερ, σωστά; 
«Μα είναι λογικό όταν εργαζόμουν σε ομάδα έπρεπε να μιλήσω και με ατζέντηδες για μεταγραφές».

– Τα βρίσκατε εύκολα μαζί τους; 
«Συζητούσα πάντοτε για παίκτες που παίζουν σε κάποιες θέσεις. Δηλαδή για ένα συγκεκριμένο στυλ. Δεν ζητούσα ποτέ για ονόματα».

– Τελικά έχουν μεγάλη δύναμη οι μάνατζερ; 
«Στην εποχή μας ναι, γιατί αρκετοί πρόεδροι έχουν πολύ στενή σχέση μαζί τους».

– Πως ήρθε η πρόταση για να συνεργαστείς με  από το Βόλο; 
«Μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Αχιλλέα Μπέο όταν βρισκόμουν στο χωριό μου στα Άγραφα. Συμφωνήσαμε αμέσως και τον ευχαριστώ από την καρδιά μου γι αυτό. Αν δεν ήταν εκείνος δεν θα εργαζόμουν αυτή τη στιγμή σε ομάδα της superleague, σε ένα επάγγελμα που αγαπώ και ασκώ μια ολόκληρη ζωή. Δεν χρειάστηκε να πούμε πολλά, αφού γνωρίζει πολύ καλά ο ένας τον άλλο. Μην ξεχνάς ότι είχαμε συνεργαστεί με επιτυχία πριν από εννέα χρόνια στον Ολυμπιακό Βόλου και εκτιμούσε ιδιαίτερα την δουλειά μου».

– Κόουτς θέλεις να μου πεις και λίγα πράγματα για τη νέα ομάδα που δημιουργείς; 
«Eίμαι χαρούμενος, αλλά και αισιόδοξος ότι θα καταφέρω να βάλω τη δικιά μου πινελιά σε αυτή την ομάδα. Ξεκινάμε με όνειρα – φιλοδοξίες μια σημαντική προσπάθεια. Το ρόστερ περιλαμβάνει δέκα νέα πρόσωπα, ενώ αναμένεται να αποκτηθούν ακόμα δυο ποδοσφαιριστές  (στόπερ και ακραίος επιθετικός). Θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε ομοιογένεια μέσα από τη σκληρή δουλειά που θα κάνουμε στην Πορταριά στην διάρκεια της προετοιμασίας. Δεν σου κρύβω ότι είμαι ικανοποιημένος για τις κινήσεις που έχουμε κάνει στις μεταγραφές, αλλά και για τους νέους συνεργάτες μου, τον βοηθό μου Κώστα Πράντζιο και τον γυμναστή Άκη Οικονόμου».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top