Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΠΑΕ ΑΕΛ, Κέναν Μπαργκάν, μίλησε στο SDNA για το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του με τη φανέλα της νεοφώτιστης Καρμιώτισσας Πάνω Πολεμιδίων, την επιστροφή στη δράση μετά από έναν χρόνο αποχής. 

Αναλυτικά ο Κέναν Μπαργκάν
 - Πώς αισθάνεσαι που επέστρεψες στη δράση μετά από ένα χρόνο αποχής με δύο γκολ; 
 «Είναι πολύ καλό ξεκίνημα για μένα. Είμαι γύρω στους δύο μήνες εδώ, είχα αποχή ενός χρόνου, έπρεπε να ετοιμαστώ κατάλληλα, τα πόδια μου να είναι έτοιμα ώστε να μπορέσω να αγωνιστώ σε επίσημο παιχνίδι. Νομίζω ότι είμαι 100% έτοιμος, νιώθω πολύ καλά τα πόδια μου». 

 - Ήσουν ένα χρόνο εκτός γηπέδων, τι έκανες για να μπορέσεις να διατηρηθείς σε μια αξιοπρεπή και επαγγελματική κατάσταση όλον αυτόν τον καιρό, μέχρι να βρεις την επόμενη σου ομάδα; 
 «Το πρώτο πράγμα που πρόσεξα ήταν να μη βάλω κιλά. Το πιο σημαντικό για εμένα ήταν αυτό, γιατί εντάξει, στα πόδια όσο να ναι μπορείς να κρατηθείς με προπονήσεις, αλλά το πιο σημαντικό είναι τα κιλά, γιατί αν πάρεις, είναι δύσκολο να τα χάσεις. Προπονούμουν μόνος, στη Θεσσαλονίκη βρισκόμουν όλον αυτόν τον καιρό και την καραντίνα την πέρασα εκεί. Στις αρχές του χρόνου, η αλήθεια είναι ότι έκανα προπονήσεις με τον Ηρακλή, για λίγες ημέρες, πριν τον κορωνοϊό δηλαδή. Μετά τον κορωνοϊό έκανα μόνος μου». 

 - Πώς είναι το κλίμα στην Καρμιώτισσα με συμπαίκτες και προπονητές, αλλά και με τους φιλάθλους; «Εντάξει, δεν πρόκειται για ομάδα με πολύ κόσμο. Παρόλα αυτά, επειδή η ομάδα φέτος ανέβηκε στην Α Εθνική, υπάρχει πολλή όρεξη απ’ όλους τους ανθρώπους, πρόεδρο, προπονητές, όλο το team, όλοι ασχολούνται πάρα πολύ με την ομάδα, προσπαθούν να μη μας λείπει τίποτα. Είμαστε πολύ καλά και με τα παιδιά, είναι όλα στην ηλικία μας και λίγο πιο μικρά, είναι καλοί χαρακτήρες. Έχω και κάποιους Έλληνες εδώ, τον πρώην συμπαίκτη μου τον Οικονόμου, τον Κυριακίδη που παίζαμε αντίπαλοι τόσα χρόνια...». 

 - Η ομάδα σου έχει δώσει ήδη τέσσερα παιχνίδια και εσύ έχεις εγκατασταθεί στην Κύπρο και τη Λεμεσό εδώ και δύο μήνες. Τι εντυπώσεις έχεις προλάβει να αποκομίσεις από το κυπριακό ποδόσφαιρο; 
«Καταρχάς, είχαμε δύσκολο πρόγραμμα. Ξεκινήσαμε με παιχνίδι μες στο ΑΠΟΕΛ, όπου δεν περίμενε κάποιος να κερδίσουμε βαθμούς, γιατί εμάς θεωρητικά μας έχουν φαβορί για υποβιβασμό φέτος, ενώ το ΑΠΟΕΛ φαβορί για πρωτάθλημα. Και πήγαμε εκεί μέσα και πήραμε μια ισοπαλία 2-2 και δημιουργήσαμε και πάρα πολλές ευκαιρίες και μπορούσαμε μέχρι και να κερδίσουμε. Δεν είναι δηλαδή ότι ήρθε ισοπαλία και εμείς κλειστήκαμε πίσω παίζοντας με αντεπιθέσεις. Όπως και την επόμενη αγωνιστική, με Ομόνοια, που χάσαμε μεν, αλλά ήμασταν πολύ καλύτεροι. Δεν υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες διαφορές από τα φαβορί για το πρωτάθλημα ή και από τις υπόλοιπες ομάδες, μπορεί κάθε ομάδα να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο».

- Σήμερα αντιμετωπίζετε την ΑΕΛ. Να περιμένουμε να δούμε την δεύτερη σου εμφάνιση; 
«Δεν το ξέρω ακόμα ούτε κι εγώ είναι η αλήθεια (σ.σ. γέλια). Μακάρι. Αν με βάλει ο προπονητής, θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα». 

- Ήσουν στον Πανιώνιο μόλις για ένα εξάμηνο, πριν από μια τετραετία. Πώς αισθάνθηκες όταν είδες ότι ο ιστορικός αυτός σύλλογος υποβιβάστηκε στη Super League 2; Πιστεύεις θα λείψει από την Super League μέχρι να επιστρέψει; 
«Οποιαδήποτε ομάδα έχει ιστορία και κόσμο και βρίσκεται για χρόνια στην Α' Εθνική, είναι κρίμα να πέφτει κατηγορία και να λείπει από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τόσα χρόνια έχουμε μάθει με τον Πανιώνιο στη Super League και πιστεύω ότι θα λείψει σίγουρα. Και το θέμα είναι ότι υπάρχουν τόσα προβλήματα στην ομάδα που δεν ξέρω αν θα είναι εύκολη η άνοδος στη Super League». 

- Υποθέτω πως σε συνδέουν περισσότερα με τον Άρη, τη φανέλα του οποίου φόρεσες για δύο σεζόν σε μια δύσκολη εποχή, στη Β Εθνική, πετυχαίνοντας τελικά την άνοδο. Παρακολουθείς τα παιχνίδια των Κιτρίνων; 
«Καταρχάς, είμαι χαρούμενος που κατάφερα να είμαι κι εγώ μέλος της ομάδας που πέτυχε το στόχο της, να φέρει τον Άρη εκεί που πρέπει. Από κει και πέρα, ο Άρης αν έβγαινε κατηγορία ήταν σίγουρο ότι θα είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως και είχε. Μπήκε κατευθείαν στα play-off και στην Ευρώπη. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να κάνεις μια καινούρια ομάδα και να μπορέσεις να διεκδικήσεις έξοδο στην Ευρώπη τόσο γρήγορα». 

- Πώς εξηγείς τον αποκλεισμό από την Κόλος; Πιστεύεις βγάζει τον Άρη από τον στόχο και το γενικότερο πλάνο του ή αποτελεί απλώς μια κακή παρένθεση; 
«Δεν το παρακολούθησα το παιχνίδι, απλά άκουσα και είδα φάσεις. Απ’ ό,τι άκουσα, λοιπόν, ήταν πολύ κακή μέρα για τον Άρη. Σίγουρα ήταν μεγάλος στόχος για τον Άρη η πρόκριση, γιατί υπάρχει μεγάλη βοήθεια και οικονομική κυρίως. Σίγουρα θα επηρεάσει αυτό. Απλά πρέπει να το ξεχάσουν γρήγορα πιστεύω, για να μπορέσουν να καταφέρουν κάτι διαφορετικό στο πρωτάθλημα και να αφοσιωθούν σε αυτό». 

- Στον Άρη παραδοσιακά στοχεύουν και στο Κύπελλο, βέβαια... 
 «Σίγουρα το Κύπελλο είναι πιο εύκολο, γιατί είναι λιγότερα τα ματς, υπάρχουν πολλές πιθανότητες να φτάσεις σε έναν τελικό και να το διεκδικήσεις». 

 - Πώς βλέπεις το δικό σου μέλλον στο ποδόσφαιρο; 
 «Οι σκέψεις μου από την αρχή ήταν να έρθω εδώ να αλλάξω λίγο παραστάσεις, να μπω σε μια καινούρια αγορά. Προς το παρόν, δε σκέφτομαι να γυρίσω στην Ελλάδα, δηλαδή, και να μη μείνω στην Καρμιώτισσα, εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από Κύπρο θα ήθελα να μείνω στην Κύπρο. Θα προτιμούσα να μείνω εκτός Ελλάδας, είτε στην Κύπρο είτε στο εξωτερικό αν υπάρξει πρόταση. Επειδή έγινε ό,τι έγινε πέρυσι, που ήμουν εκτός για τόσο πολύ, ήθελα να βρω τα πατήματα μου και να επιστρέψω στη δράση».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top