Εκείνο το μουντό απομεσήμερο της 6ης Σεπτεμβρίου 1979, όλα έμοιαζαν βιβλικά... Ξαφνικά ο ουράνιος θόλος γέμισε παράξενες αποχρώσεις και οι κρουνοί άνοιξαν... Η μαύρη σκιά εμφανίστηκε σαν αστραπή δίπλα τους... Η συνάντηση στο Κάστρο απρόσμενη μα κι αναπόφευκτη... Δεν την περίμενε κανείς... Ποτέ η μισητή σκιά με το δρεπάνι στο χέρι δεν προειδοποιεί...

Κι ύστερα ήλθε ο ανείπωτος πόνος, το δράμα που δεν χωρά στον ανθρώπινο λογισμό και το δάκρυ όσο το νερό των ποταμών όλης της γης αντάμα...

Σαν σήμερα πριν 41 χρόνια, δύο από τα πιο υπέρλαμπρα αστέρια της ΑΕΛ, του Θεσσαλικού Κάμπου, του ποδοσφαίρου όπου γης, ανέβηκαν στον ουρανό. Εκεί άλλωστε είναι η θέση των αστεριών, από εκεί αποφάσισε ο Πλάστης και Δημιουργός να μας στέλνουν τη λάμψη τους.

Η τελευταία πνοή που άφησαν καθ' οδόν για το αγωνιστικό τους καθήκον με τα χρώματα της Εθνικής μας ομάδας, ο Δημήτρης Μουσιάρης κι ο Δημήτρης Κουκολίτσιος, έσμιξε με την ανάσα του Γιάννη Βαλαώρα, που έμεινε για να μετουσιώσει με τους άλλους συμπαίκτες του, σε θρυλικούς άθλους το θεϊκό ποδοσφαιρικό χάρισμα των δύο κορυφαίων άσων.

Σήμερα, 41 χρόνια μετά, σύσσωμη η "βυσσινί" οικογένεια δακρύζει, αναπολεί, τιμά τη μνήμη των Δημήτρηδων και όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας, οι μορφές τους θα τοποθετηθούν στην πιο περίοπτη θέση του θρυλικού Αλκαζάρ, για να θυμίζουν καθημερινά σε όλους, την αιώνια ποδοσφαιρική κληρονομιά που μας άφησαν τα πιο υπέρλαμπρα αστέρια που γέννησε η λαρισινή γη.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top