Στη τηλεδιάσκεψη στη Super League 2 πάρθηκαν οριστικές αποφάσεις για το μέλλον του πρωταθλήματος, το οποίο θα διεξαχθεί με 12 ομάδες. Χωρίς να γνωρίζουμε ακόμα τη 12η, αφού ο Πλατανιάς δεν δήλωσε συμμετοχή, με τον Διαγόρα Ρόδου να είναι ο πρώτος επιλαχών για να καλύψει τη θέση. Στο Δ.Σ. αποφασίστηκε ο τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος για τη σεζόν 2020-21, ο οποίος είναι ακριβώς ο ίδιος με τον περσινό. Με μία μικρή αλλαγή. Την αύξηση των ομάδων από την επόμενη αγωνιστική περίοδο από 12 σε 14 μέσω της ανόδου 4 ομάδων από τη Football League. Η προκήρυξη προβλέπει την απευθείας άνοδο 2 ομάδων στη Super League 1 (κάτι που όμως αναμένεται να αποφασίσει η ΕΠΟ και πιθανότατα θα διατηρήσει το ίδιο φορμάτ με την περασμένη σεζόν, δηλαδή ο πρώτος θα ανέβει απευθείας και ο δεύτερος θα παίξει μπαράζ με τον 13ο της Super League 1) και τον υποβιβασμό των δύο τελευταίων στη Football League μέσω και πάλι της διαδικασίας των μπαράζ. Δηλαδή, θα υπάρξουν και φέτος πλέι οφ ανόδου (1-6) και πλέι άουτ υποβιβασμού (7-12). Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα γίνει στις 24 Σεπτεμβρίου και η σέντρα στις 24 Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση της διοργανώτριας:
«Κατά τη σημερινή συνάντηση της Super League 2, το διοικητικό συμβούλιο έλαβε ομόφωνα τις εξής αποφάσεις:
1. Εγκρίθηκε η προκήρυξη του Πρωταθλήματος της Super Leαgue 2, αγωνιστικής περιόδου 2020-21 και απεστάλη στην Ε.Π.Ο. προς τελική έγκριση.
2. Η κλήρωση αυτού θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020. Λόγω των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid -19 θα υπάρξει ενημέρωση για τη διαδικασία σε επόμενο έγγραφο.
3. Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 24 Οκτωβρίου 2020.
4. Πρόταση του δ.σ. είναι ο προβιβασμός δυο (2) ομάδων στην Super League 1 και ο υποβιβασμός ισάριθμων (2) στην Football League.
5. Το πρωτάθλημα της Super Leαgue 2 για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022 θα διεξαχθεί με 14 ομάδες. Θα προβιβαστούν τέσσερις (4) από την Football League».
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top