Ο επικεφαλής της Υγειονομικής Επιτροπής της Super League, Ξενοφών Ρούσσης, μίλησε στο Metropolis 95.5 εξηγώντας τι συμβαίνει με τα κρούσματα κορωνοϊού που εμφανίζονται στις ομάδες και το φόβο αναβολής παιχνιδιών. Αναλυτικά όσα είπε ο Ξενοφών Ρούσσης: 
Για τα κρούσματα του Άρη: 
 «Σαφώς μας έχει ανησυχήσει αλλά είναι μέσα στα αναμενόμενα μέσα στην κρίση του κορωνοϊού. Προσπαθούμε να είμαστε ψύχραιμοι. Όταν βρεθεί κρούσμα, μπαίνει σε καραντίνα ο παίκτης και ελέγχεται αυτός και όλη η ομάδα. Οι παίκτες της ομάδας είναι σε παρακολούθηση από το γιατρό και κάθε νέο κρούσμα ελέγχεται με το μοριακό τεστ. Η ομάδα εξακολουθεί να λειτουργεί. Αν εμφανιστούν περισσότερα από τρία κρούσματα τότε η ομάδα μπαίνει σε καραντίνα και οι παίκτες να είναι σε συνεχή παρακολούθηση. Όταν μπει σε καραντίνα η ομάδα, προπονήσεις δεν πρέπει να γίνονται για περίπου επτά ημέρες». 

Για τον παίκτη – κρούσμα: 
«Ισχύει αυτό που ξέρουμε, δηλαδή δύο αρνητικά τεστ. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του ΠΑΟΚ όπου υπάρχει κρούσμα θα πρέπει οι παίκτες να υποβληθούν εκ νέου σε τεστ κορωνοϊού».

Για το φόβο αναβολής λόγω κρουσμάτων:
«Είναι υποθέσεις και δεν μπορούμε να μιλάμε. Όταν παρουσιαστεί θα παρθούν τότε αποφάσεις. Βλέποντας και κάνοντας».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top