Ήταν 4 Οκτωβρίου του 2007, όταν η τότε Κυπελλούχος Ελλάδας, ΑΕΛ αντιμετώπιζε την Αγγλική, Μπλάκμπερν για το Κύπελλο UEFA, στο Ίγουντ Παρκ, στη ρεβάνς του 2-0 Πανθεσσαλικού Σταδίου του Βόλου. Το aelole.gr γυρίζει λίγο τον χρόνο πίσω και θυμάται αυτή τη σημαντική μέρα της ομάδας του κάμπου, δεκατρία χρόνια πριν. Η «Βασίλισσα του Θεσσαλικού κάμπου» με την "γλυκιά" ήττα με 2-1, πήρε την πρόκριση στους ομίλους του UEFA και έβγαλε τους φιλάθλους της στους δρόμους. Ξεχωριστό, βυσσινί, χρώμα έδωσαν οι φίλοι της ΑΕΛ στο Ίγουντ Παρκ. Το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ ήρθε νωρίς και ευνόησε αφάνταστα το έργο της ΑΕΛ. Στο 17' ο Σίλβα Κλέιτον ο οποίος πέρασε με όμορφη ντρίπλα τον αντίπαλο του και με διαγώνιο σουτ άνοιξε το σκορ. Στο 35' Ντέρμπισαϊρ εκτέλεσε πέναλτι, ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ απέκρουσε όμως δόθηκε επανάληψη. Στο δεύτερο πέναλτι ο Ντέρμπισαϊρ ισοφάρισε σε 1-1. Ο Γουόρνοκ, μετά από σέντρα ακριβείας του Μπέντλεϊ και μονοκόμματο σουτ σκόραρε στο 51ο λεπτό και έκανε το τελικό 2-1.

Μπλάκμπερν (Μαρκ Χιουζ): Φρίντελ, Μοκοένα (62΄ Πέντερσεν), Σαμπά, Έμερτον, Όιερ, Γουόρνοκ, Τουγκάι Κερίμογλου, Σάντα Κρουζ, Ντέρμπισαϊρ (68΄ ΜακΚάρθι), Μπέντλεϊ, Νταν (78΄ Σάβατζ).

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Γκαλίτσιος, Νταμπίζας, Φέρστερ, Κατσιαρός, Κυριακίδης, Φωτάκης, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου (56΄ Κώτσιος), Κλέιτον (78΄ Καλαντζής), Μπακαγιόκο (90΄ Γκίκας).

Δείτε το video ΓΚΟΛ Μπλάκμπερν-ΑΕΛ 2-1


Δείτε το video ολόκληρος αγώνας Μπλάκμπερν-ΑΕΛ 2-1
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top