Με αφορμή την ανακοίνωση του κ. Κούγια προς αποκατάσταση της αλήθειας και προσπερνώντας τις προσβολές του αφού δεν μας αγγίζουν μας δίνεται η ευκαιρία να πούμε τα εξής:
Το καλοκαίρι του 2016, με την άνοδο της ομάδας στην Σούπερ Λιγκ και τη δημιουργία τριών ομάδων Νέων (15, 17, 19) μας ζητήθηκε  από την ΠΑΕ (σε συνάντηση στα γραφεία του Σωματείου) να στελεχώσουμε τις ομάδες Νέων και να της υποδείξουμε εμείς τους προπονητές κάθε τμήματος. Αυτοί που εμείς υποδείξαμε και επελέγησαν ήταν οι κύριοι Γιάννης Βασιλείου, Ζήσης Ζιάγκας και Σάκης Αναστασιάδης αντίστοιχα.
Μας ζητήθηκε να στελεχώσουμε με ποδοσφαιριστές τις ομάδες Κ15 και Κ17 καθώς κανένα στέλεχος από την ΠΑΕ δεν γνώριζε τα ταλέντα του Νομού σε αυτές τις ηλικίες. Έχοντας γνώση όλων των ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών της περιοχής μας και έχοντας κάνει αξιολογήσεις και δοκιμές παικτών ήδη από τον χειμώνα του 2015 (μεταξύ των οποίων φυσικά και ο Πινακάς) δώσαμε βαρύτητα στους αθλητές γεννηθέντες τα έτη 2000 και 2001 που αποτελούσαν μία ποιοτικότατη φουρνιά παικτών και είχαν ήδη τραβήξει τα βλέμματα ομάδων του κέντρου. Προχωρήσαμε με δικές μας ενέργειες στην απόκτηση σχεδόν όλων των στόχων που είχαμε, με μοναδικές εξαιρέσεις τον Κόκοβα Στέλιο που παρά την πίεση μας δεν είχαμε καταφέρει να πείσουμε και ακόμα έναν νεαρό αθλητή που είχε συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό Πειραιώς (δεν ωφελεί να αναφέρουμε το όνομα).
Προς ενημέρωση του κ. Κούγια ο Πινακάς που τότε άνηκε στο φίλο Σωματείο «Ατρόμητοι» αποκτήθηκε από το μητρικό Σωματείο της ΑΕΛ ΑΝΕΥ ανταλλαγμάτων. Ενσωματώθηκε στα τμήματα υποδομής της ΑΕΛ ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής κατόπιν επιθυμίας του κηδεμόνα ο γιος του να αγωνιστεί στην ΑΕΛ αλλά και επιθυμίας των κυρίων Βουτυρίτσα-Ζιάκα, χωρίς καμία οικονομική υποχρέωση είτε της ΠΑΕ είτε του Σωματείου της ΑΕΛ απέναντι στο προηγούμενό του Σωματείο, και εισηγηθήκαμε την άμεση ενσωμάτωση του στην Κ17. Συνεπώς ουδέποτε τον απέκτησε ο κ. Κούγιας με μεταγραφή, ούτε καν τον γνώριζε.
Οι κ.κ. Βουτυρίτσας Θεόδωρος και Ζιάκας Τηλέμαχος, τιμώντας την ομάδα που μεγαλούργησαν, δεν αξίωσαν τίποτα, δεν υπογράψαμε καν ιδιωτικό συμφωνητικό, κάτι που κάναμε τότε με άλλα Σωματεία.
Το Σωματείο της ΑΕΛ κοπιάζει ανιδιοτελώς χρόνια τώρα τόσο για την παραγωγή όσο και τον εντοπισμό των καλύτερων ταλέντων του Νομού καθώς το όνειρο κάθε Λαρισαίου ήταν, είναι και θα είναι η στελέχωση της πρώτης ομάδας με όσο το δυνατόν περισσότερους ντόπιους ποδοσφαιριστές.
Είμαστε ενάντια στην έλευση δανεικών ποδοσφαιριστών άλλων ελληνικών ομάδων, ανεξαρτήτως της αξίας αυτών, ειδικά ομάδων-δυναστών του ελληνικού ποδοσφαίρου και μεγαλομετόχων που υπήρξαν δήμιοι της ΑΕΛ στο πρόσφατο παρελθόν.
Είμαστε ενάντια στην στελέχωση της Ομάδας μας με ξένους παίκτες αμφιβόλου ποιότητας εις βάρος των πολλών ταλαντούχων του Νομού μας. Για κάθε Πινακά που τα καταφέρνει κόντρα σε όλα, υπάρχει ένας Καλύβας, υπάρχει ένας Ζιάκας, υπάρχει ένας Καμπέρης κι ένας Ριζούλης που η ανοργανωσιά και η έλλειψη τεχνογνωσίας της ΠΑΕ τους έκανε να φύγουν παρά το αδιαπραγμάτευτο ταλέντο τους.
Ενημερώνουμε την ΠΑΕ ότι τα τμήματα υποδομής των περισσοτέρων Σωματείων του Νομού Λάρισας συγκαταλέγονται στα ποιοτικότερα και πιο οργανωμένα όλης της χώρας και το πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣΝΛ από τα ανταγωνιστικότερα της Ελλάδας. Την καλούμε για πολλοστή φορά να οργανώσει σωστά τις ομάδες Νέων, να πληρώνει έστω το κόστος δελτίων των τμημάτων υποδομής, να μην παίζει επικοινωνιακά παιχνίδια στις πλάτες των ονείρων νεαρών παιδιών, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της απέναντι όχι μόνο στο μητρικό Σωματείο και σε όλα τα Σωματεία του Νομού αλλά και στους γονείς όλων αυτών των παιδιών οι οποίοι αντιλαμβανόμενοι την έλλειψη σοβαρού πλάνου της ΠΑΕ ΑΕΛ πιέζουν όλο και περισσότερο τα Ερασιτεχνικά Σωματεία για μεταγραφή σε ΠΑΕ άλλων ομάδων της Σουπερ Λιγκ.

Η προσωπική δήλωση του Αλέξη Κούγια
«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».
Λυπάμαι που για άλλη μια φορά έρχομαι στη δύσκολη θέση να αντιπαρατεθώ με το μητρικό σωματείο της ΑΕΛ, το οποίο βεβαίως πλέον αριθμεί μόνο 45 ενεργά μέλη, αντί των χιλιάδων που υπήρχαν, όπως έχω πληροφορηθεί από παλαιούς παράγοντες της, οι οποίοι πραγματικά χαίρονταν όταν η ΑΕΛ είχε επιτυχίες και στεναχωριόντουσαν όταν η ΑΕΛ είχε αποτυχίες, ενώ τώρα δυστυχώς συμβαίνει το αντίθετο.
Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί πλέον έχουν χάσει κάθε μέτρο και αντί να συνεργαστούν μαζί μου αλλά και με τους συνεργάτες μου, όπως κατ’ επανάληψη τους έχω ζητήσει, εκδίδουν και ανακοινώσεις – ποσταρίσματα τα οποία αναδημοσιοποιεί μόνο ένα site, τα οποία είναι εντελώς ψευδή.
Διαδίδουν αυτά τα ψεύδη εν γνώση τους, εκτός εάν συμβαίνει κάτι άλλο, που εγώ δεν μπορώ να το αντιληφθώ με το απλό μυαλό μου.
Χωρίς να θέλω να παραγνωρίσω τη χρησιμότητα των ακαδημιών της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ, τις οποίες συντηρούν με το υστέρημα τους οι γονείς των παιδιών πληρώνοντας 50€ το μήνα, που όλοι ονειρεύονται να αγωνιστούν αυτά τα παιδιά κάποια στιγμή στην ΑΕΛ μας της Super League και όχι της Δ’ και Γ’ Εθνικής, που την είχαν καταντήσει πολλές φορές να αγωνίζεται στο παρελθόν, τον φερέλπιδα Λαρισαίο ποδοσφαιριστή μας Δημήτρη Πινακά τον απέκτησα εγώ με μεταγραφή, κατόπιν συμβουλής του τότε συνεργάτη μου, υπευθύνου των ομάδων under της ΑΕΛ, Απόστολου Λιβανού από την Ακαδημία του παλιού διεθνούς ποδοσφαιριστού και μετέπειτα πρώτου προπονητή της ΑΕΛ Θοδωρή Βουτυρίτσα, για να στελεχώσει την ομάδα under 15.
Με την πρώτη φορά που τον είδα να αγωνίζεται και σε ηλικία 16 ετών τον έκανα αμέσως επαγγελματία και φέτος λίγο πριν εκπνεύσει το 3ετές συμβόλαιο του, του ανανέωσα για άλλα 3 χρόνια το συμβόλαιο του έως το 2023 με πενταπλασιασμό των αποδοχών του.
Στην Ερασιτεχνική ΑΕΛ θέλω να δώσω μια συμβουλή:
Ας αφήσουν αυτόν τον τρόπο συμπεριφοράς απέναντι στην ΑΕΛ μας και σε μένα, ας πάψουν να συνεργάζονται καθημερινά με τους εχθρούς μας και να δίνουν συνεντεύξεις στους ραδιοσταθμούς και στους δημοσιογράφους τους και ας έρθουν να συνεργαστούμε για το καλό όλων μας, αξιοποιώντας και την διοικητική σταθερότητα την οποία έχει πλέον η ΑΕΛ και τη σωστή οικονομική διαχείριση της εταιρείας και τις σωστές επιλογές και συνεργασίες στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά κυρίως και τη μόνιμη επιστροφή πλέον στο Αλκαζάρ, όπου αμέσως μετά την ανακατασκευή και του βοηθητικού Σταδίου οι ομάδες under 19, under 17 και under 15 αλλά κυρίως και οι ακαδημίες της ΑΕΛ θα έχουν άλλες υποδομές.
Ας αντιληφθούν πλέον ότι η συνύπαρξη τους και η ταύτιση τους με τους ορκισμένους εχθρούς της ΑΕΛ στη Λάρισα είτε αυτοί είναι δημοσιογράφοι, είτε είναι γιατροί, είτε είναι αποτυχημένοι παράγοντες, αλλά και τους δυστυχείς πρώην ιδιοκτήτες της ΑΕΛ που για λίγες μέρες λόγω των ατυχών αποτελεσμάτων της ποδοσφαιρικής μας ομάδος, είχαν και έχουν το θράσος να ονειρεύονται την καταστροφή της ΑΕΛ και τη δημιουργία μιας νέας «ποδοσφαιρικής δύναμης» στη Λάρισα, αυτής του Απόλλωνα Λάρισας, της ποδοσφαιρικής ομάδος που έχει ταυτιστεί με την έννοια του στημένου παιχνιδιού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν τους ωφελεί.
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top