Ο Φάνης Γκέκας ήταν καλεσμένος σε εκπομπή της ΕΡΑσπορ 101,8 με αφορμή η εξαιρετική πρωτοβουλία που πήρε o Λαρισαίος παλαίμαχος διεθνής επιθετικός, να προσφέρει σε δημοπρασία, μέσω του μη κερδοσκοπικού σάιτ www.charityidols.gr, τις φορεμένες και υπογεγραμμένες φανέλες των τεσσάρων ομάδων (Μπόχουμ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Χέρτα Βερολίνου) που αγωνίστηκε κατά τη θητεία του στην Μπουντεσλίγκα. Στόχος του να βοηθήσει την 7χρονη Αναστασία, που έφυγε πριν από λίγες ημέρες, μαζί με τους γονείς της για το Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών προκειμένου να λάβει τη θεραπεία σε κλινική στο Χιούστον, όπου υπάρχει εξειδίκευση στην πλέον επιθετική μορφή παιδικού καρκίνου. Μεταξύ άλλων μίλησε:

 Για τη μικρή Αναστασία και την ”δύναμη” του ποδοσφαίρου σε κοινωνικά ζητήματα: 

«Είναι μία δύσκολη στιγμή για αυτό το κοριτσάκι, εύχομαι να πάνε όλα καλά και να γυρίσει δυνατή. Ο αθλητισμός και ειδικά το ποδόσφαιρο είναι δυνατό χαρτί για πολλά πράγματα στον κόσμο και νομίζω ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές μπορούμε να δώσουμε την σπίθα για να ανάψουμε την φωτιά. Σε οποιαδήποτε χώρα και αν έχω παίξει, σε τέτοια θέματα, οι ποδοσφαιριστές είναι οι πρώτοι που σπεύδουν να βοηθήσουν λόγω της αναγνωρισιμότητάς τους όπου με αυτόν τον τρόπο μπορούν να παρακινήσουν και άλλο κόσμο να βοηθήσει». Για το γεγονός πως είναι ο Έλληνας με τα περισσότερα γκολ τον 21ο αιώνα: «Πρώτη φορά το ακούω. Το ότι έχω βάλει πάρα πολλά γκολ το ξέρω. Έχω παίξει σε πολλά πρωταθλήματα, δίπλα σε μεγάλους ποδοσφαιριστές. Για μένα είναι πάρα πολύ μεγάλο επίτευγμα και είμαι πολύ χαρούμενος και γεμάτος με αυτά που έχω πετύχει». 

Για το λόγο που έφυγε από τον Παναθηναϊκό: 

«Πιστεύω δεν έχει να κάνει με την ανταλλαγή με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ήταν άλλα θέματα με εμένα, όμως ότι και να έγινε εκείνη την περίοδο έχει περάσει. Ό,τι έγινε, έγινε για το καλό μου, θα ήταν ψέμα αν έλεγα το αντίθετο. Ανεξαρτήτως αν έφυγα από τον Παναθηναϊκό όπως έφυγα, νομίζω πως ο αγνός φίλαθλος καταλαβαίνει το γιατί. Δεν θα έλεγα πως έχω πικρία, αλλά στεναχωρήθηκα γιατί δεν άξιζα να φύγω με αυτόν τον τρόπο».

Για την μεγάλη περιπέτεια αγωνιζόμενος στο εξωτερικό: 

«Από την πρώτη στιγμή που πήγα στη Γερμανία και τη Μπόχουμ, κατάλαβα τι σημαίνει ποδόσφαιρο. Η Γερμανία ήταν σχολείο για μένα για να γίνω αυτός που έγινα, δημιούργησα τον ποδοσφαιρικό μου χαρακτήρα, εκεί κατάλαβα ότι το ποδόσφαιρο είναι σε άλλο επίπεδο.Στην Τουρκία ήταν σαν να μην ήξεραν ότι είμαι Έλληνας, με θαύμαζαν, με αγαπούσαν και με σέβονταν πάρα πολύ. Το κατάλαβα από τη πρώτη κόλας μέρα που πήγα στη Σαμσούντα και νομίζω αυτό μου έδωσε την ώθηση για να πραγματοποιήσω μία εξαιρετική πορεία στη Τουρκία».

Για την παρουσία του στην Εθνική ομάδα, την εικόνα της τα τελευταία χρόνια, αλλά και την κατάσταση με τους Παπασταθόπουλο, Σιόβα και Μανωλά: 

«Ήμουν δέκα χρόνια ακριβώς στην Εθνική, από το 2005 μέχρι το 2015, και κρατάω όλο αυτό το ταξίδι. Όλα αυτά που περάσαμε οι ποδοσφαιριστές, που ήμασταν μία οικογένεια και όλο αυτό που δημιουργήσαμε και κρατήσαμε την Εθνική σε υψηλό επίπεδο μετά την κατάκτηση του EURO 2004. Θα μπορούσαμε να είχαμε προχωρήσει σε κάποιες διοργανώσεις λίγο παραπάνω. Μου έμεινε αυτό το μεγάλο ταξίδι, με τις όμορφες, αλλά και τις άσχημες στιγμές. Μετά το 2014, που γυρίσαμε από το Μουντιάλ, είχαμε μία περίεργη τετραετία μπορώ να πω, που η Εθνική άλλαξε πάρα πολλά πράγματα, αλλάξανε πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές. Υπήρχε μία μεταβατική περίοδος που για μένα μέχρι ένα σημείο ήταν λογική, αλλά κράτησε λίγο παραπάνω από ότι έπρεπε. Αυτό μπορεί να το περάσει οποιαδήποτε Εθνική. Σκοπός είναι να διαχειρίζονται τις καταστάσεις γρήγορα και να βγαίνουν από αυτό το αρνητικό κλίμα και αυτό μόνο οι ποδοσφαιριστές μπορούν να το καταφέρουν, κανένας άλλος. Προπονητές πάνε και έρχονται, οι ποδοσφαιριστές μένουν και αυτοί είναι το κομμάτι της Εθνικής.Οι ποδοσφαιριστές που παίζουν σε υψηλό επίπεδο είναι αυτοί που κρατάνε την Εθνική αντίστοιχα ψηλά. Κάποιοι πρέπει να αποφασίσουν και να πουν τι συμβαίνει, έτσι ώστε και οι ποδοσφαιριστές (Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Μανωλάς) να ξεκαθαρίσουν αν θα είναι στη συνέχεια στην Εθνική. Οι άνθρωποι στην ΕΠΟ πρέπει να συζητήσουν και να πουν τι συμβαίνει με αυτούς τους παίκτες και τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Πρέπει είτε να επιστρέψουν, είτε να τελειώσει οριστικά αυτό το θέμα και να μην αναφερθεί ξανά, γιατί έχει καταντήσει κουραστικό να λέμε κάθε φορά γιατί δεν πήρε τον έναν και γιατί δεν πήρε τον άλλο. Να ξεκαθαρίσουν την θέση τους».

Για το ενδεχόμενο ενασχόλησή του με την προπονητική: 

«Δύσκολα φεύγει το μικρόβιο του ποδοσφαίρου από μέσα σου. Τα τελευταία χρόνια, έχω πάρει τα πτυχία UEFA C και B και τώρα πηγαίνω για το Α και θέλω να ασχοληθώ με την προπονητική».

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top