Με τον Γιάννη Τάτση να κάνει ντεμπούτο στον πάγκο της, αλλά και στην κατηγορία ως προπονητής, η ΑΕΛ αναζητά τη νίκη και τη βαθμολογική ανάσα, απέναντι στον Ατρόμητο Αθηνών, που μέχρι τώρα δείχνει καλύτερος εκτός έδρας, από ότι στο Περιστέρι. Η ΑΕΛ
Η ΑΕΛ επιστρέφει στην έδρα της μετά από 40 μέρες, με στόχο την πρώτη νίκη της εκεί και συνολικά δεύτερη στο πρωτάθλημα. Ντεμπούτο στον πάγκο της θα κάνει ο Γιάννης Τάτσης. Το 1-1 με τον Παναθηναϊκό και το 1-3 με τον Αστέρα Τρίπολης, στις 18 Οκτωβρίου, είναι τα ως τώρα παιχνίδια της στο Αλκαζάρ. Στην έδρα της δεν έχει νίκη στα τέσσερα τελευταία, χάνοντας το τελευταίο από τον Αστέρα Τρίπολης, αφού είχε τρεις ισοπαλίες στα ισάριθμα προηγούμενα. Η τελευταία νίκη της ήταν στο ΑΕΛ FC Αρένα στις 22 Ιουνίου επί του Βόλου. Έχει κάνει μια νίκη στο πρωτάθλημα Super League, αυτή στα Γιάννενα, που είναι και η μοναδική στα 11 τελευταία, επεκτείνοντας και πέρσι.
Έχει δεχτεί γκολ και στα επτά φετινά παιχνίδια της, ενώ έχει σκοράρει και στα πέντε τελευταία.
Έχει πετύχει έξι γκολ, όλα στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο στα 11 τελευταία, μετά τη νίκη της επί του Βόλου. Μέσα στο 2020 έχει προηγηθεί μόνο μια φορά στο πρώτο ημίχρονο, την 1η Μαρτίου εναντίον του Αστέρα Τρίπολης, όταν νίκησε 3-0, με όλα τα γκολ από το πρώτο ημίχρονο. Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ ο Τιμ Σπαρβ πέτυχε το έκτο γκολ της ΑΕΛ, αλλά πρώτο με σουτ. Ως τώρα η ομάδα είχε τέσσερα γκολ με κεφαλιά, οι τρεις από τον Πινακά, και ένα με πέναλτι.

Ο Ατρόμητος Αθηνών
Συνεχίζει την… ποικιλία αποτελεσμάτων ο Ατρόμητος, αφού έφτασε τις τρεις ισοπαλίες, ενώ έχει άλλες τόσες νίκες και άλλες τόσες ήττες. Έφερε ισοπαλία 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Περιστέρι, αφού στα πέντε προηγούμενα είχε τρεις νίκες και δύο ήττες. Έχει δεχτεί 13 γκολ, τα 11 από αυτά στο δεύτερο ημίχρονο. Εκτός έδρας έκανε την πρώτη του νίκη στο τελευταίο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, αφού ξεκίνησε με δύο ισοπαλίες σε Τούμπα και Ηράκλειο, και έχασε από τον Ολυμπιακό. Δεν έχει δεχτεί γκολ εκτός έδρας στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έχει δεχτεί επτά στο δεύτερο.
Ήταν έβδομος στο περσινό πρωτάθλημα κατά την κανονική περίοδο, αλλά έχασε μια θέση στα πλέι άουτ, αφού τον ξεπέρασε ο Αστέρας Τρίπολης.

Μεταξύ τους
Ο Ατρόμητος δεν έχασε ούτε στην περασμένη σεζόν με την ΑΕΛ, σε τρία παιχνίδια που έπαιξαν με τα πλέι άουτ, μένοντας για δέκα συνολικά αγώνες αήττητος από τη θεσσαλική ομάδα. Έχει κερδίσει τα επτά από αυτά τα δέκα, αλλά και πέντε από τα έξι τελευταία. Η τελευταία νίκη της ΑΕΛ χρονολογείται στις 28 Αυγούστου 2010, 1-0 (77’ κεφαλιά Κουζέν), και ήταν η προτελευταία νίκη της στο Αλκαζάρ. Είναι και η μοναδική στα 13 τελευταία μεταξύ τους. Από τότε ο Ατρόμητος δεν έχασε σε τέσσερις επισκέψεις του στο ΑΕΛ FC Αρένα, με τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Αυτές είναι και οι μοναδικές του νίκες στη Λάρισα, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Αλκαζάρ.

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΛ: 5
Ισοπαλίες: 9
Νίκες Ατρομήτου: 9

Με γηπεδούχο την ΑΕΛ
Νίκες ΑΕΛ: 5
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Ατρομήτου: 3

Πέρσι
15.12.2019: ΑΕΛ – Ατρόμητος 1-2
(43’ πέναλτι Φατιόν – 5’ σουτ Ούμπιδες, 20’ Ουγκράι)
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top