Το φαινόμενο των ολοένα αυξανόμενων προβληματικών αστυνομικών χώρων στη Superleague, προσπαθεί να περιορίσει η διοργανώτρια, έχοντας ήδη προβεί σε συγκεκριμένες κινήσεις. Για ακόμα μία φορά ο Συνεταιρισμός κάνει ενέργειες για να σταματήσουμε επιτέλους να βλέπουμε αγωνιστικούς χώρους σαν αυτόν που αντικρίσαμε -και- το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ, όπως βέβαια και χθες στο “Γεντί Κουλέ”, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα των ποδοσφαιριστών. Το πρόβλημα φυσικά δεν είναι φετινό, αλλά… χρόνιο, ωστόσο στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων, θα γίνουν έργα σε όποια γήπεδα της Superleague απαιτείται αυτό. Ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα έχει ήδη κάνει και η διοργανώτρια αρχή. Η Λίγκα μέσω της εταιρείας με την οποία συνεργάζεται, την STRI με την τεχνική υποστήριξη που αυτή παρέχει, υποδεικνύει το ποια γήπεδα χρήζουν βελτιωτικών έργων. Ο ρόλος της STRI είναι να καθοδηγήσει και να υποστηρίξει τον υπεύθυνο διαχείρισης χλοοτάπητα/εργολάβο του χλοοτάπητα για να παραδώσει τα γήπεδα στα απαιτούμενα πρότυπα. Η εν λόγω εταιρεία δίνει όλες τις συμβουλές και συστάσεις μέσω σαφώς καθορισμένων γραμμών επικοινωνίας.

Συγκεκριμένα:
– Παρέχει συμβουλές προετοιμασίας για όλα τα γήπεδα.
– Εκτελεί τεστ απόδοσης στους αγωνιστικούς χώρους και προβαίνει στις ανάλογες συστάσεις.
– Συμβουλεύει και διασταυρώνει αν τα συνεργεία συντήρησης και διαχείρισης
χλοοτάπητα είναι λειτουργικά.
– Παρέχει υποστήριξη και συμβουλές καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν για τη συντήρηση, τη χρήση και τις εργασίες αποκατάστασης.
– Και τέλος επικοινωνεί και παρέχει συμβουλές σχετικά με τα θέματα επιδόσεων υψηλού κινδύνου ή υψηλής προτεραιότητας του γηπέδου.
Η STRI με την οποία συνεργάζεται η Λίγκα, έχει ήδη καταθέσει υψηλού επιπέδου γραπτές αναφορές για κάθε γήπεδο από την αρχή της σεζόν και μπορεί να κάνει πολύ συγκεκριμένες συστάσεις όπως συμβουλές θρέψης και μεταβατικές στρατηγικές σε περίπτωση που κάτι τέτοιο απαιτείται από οποιοδήποτε γήπεδο.
Βεβαίως ούτε η STRI, ούτε η ίδια η Λίγκα είναι υπεύθυνη για την τέλεση των απαραίτητων βελτιωτικών έργων, αλλά οι ίδιες οι ομάδες που συνεργάζονται με συγκεκριμένες εταιρείες. Ωστόσο ο Συνεταιρισμός δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα κακών αγωνιστικών χώρων το τελευταίο διάστημα και πήρε ήδη τα… μέτρα του, για να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες επ’ ευκαιρίας της διακοπής του πρωταθλήματος.
πηγή: SDNA
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top