Ο Βέργος περίμενε… 80 μήνες να σκοράρει κόντρα στην ΑΕΛ, Πέδρο Μαρτίνς έφτασε τις 60 νίκες, ο Παναθηναϊκός γίνεται ομάδα πρώτου ημιχρόνου, και ο Αστέρας Τρίπολης ανανεώθηκε στο τελευταίο παιχνίδι, . 

Περίμενε 80 μήνες ο Νίκος Βέργος
Ο Νίκος Βέργος πέτυχε τα δύο γκολ που έδωσαν στον Παναιτωλικό την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα Super League. Ωστόσο για να βρει δίχτυα στη διοργάνωση ο επιθετικός από το Κιλκίς, χρειάστηκε να περάσουν 80 μήνες και κάμποσες μέρες ή αν θέλετε πάνω από εξίμισι χρόνια.
Είχε σκοράρει το πρώτο του και μοναδικό ως τώρα γκολ στις 26 Μαρτίου 2014, με τη φανέλα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Παίζοντας στην Ισπανία και την Ουγγαρία, γύρισε στον Παναθηναϊκό, όπου δεν μπόρεσε να σκοράρει με τη φανέλα του και χρειάστηκε να φτάσει τα 11 παιχνίδια με τον Παναιτωλικό για να το κάνει μάλιστα δύο φορές. Έγινε ο 80ος παίκτης που σκοράρει για τον Παναιτωλικό στην κατηγορία. 60 νίκες ο Πέδρο Μαρτίνς
Τις 60 νίκες στη Super League έφτασε ο Πέδρο Μαρτίνς. Είναι πέμπτος προπονητής στην ιστορία της ομάδας που καταφέρνει κάτι τέτοιο στην Α' Εθνική/Super League. Χρειάστηκε 75 αγώνες για να τις συμπληρώσει, ισοφαρίζοντας σε... ταχύτητα τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, αφού και αυτός την 60η νίκη του την πέτυχε στο 75ο παιχνίδι του.

Πόσα παιχνίδια χρειάστηκαν για να φτάσουν τις 60 νίκες στο πρωτάθλημα, οι πέντε που τις έχουν πετύχει:
Ντούσαν Μπάγεβιτς 75
Πέδρο Μαρτίνς 75
Ερνέστο Βαλβέρδε 80
Τάκης Λεμονής 85
Λάκης Πετρόπουλος 88

Ο Παναθηναϊκός σώνει τα... ημίχρονα
Ο Παναθηναϊκός πέτυχε δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο με την ΑΕΚ, κάτι που έχουν καταφέρει μέχρι τώρα μόλις δύο ομάδες από τις 14, και μάλιστα από δύο φορές η κάθε μια. Σε 71 αγώνες μόνο τέσσερις φορές είδαμε να πηγαίνει στην ανάπαυλα ομάδα έχοντας πετύχει δύο γκολ.

Το έκανε πρώτα ο ΠΑΣ δύο φορές στα τρία πρώτα, στη Ριζούπολη και στο «Κλ. Βικελίδης», εκτός έδρας και τις δύο δηλαδή. Και το έκανε και ο Παναθηναϊκός στα δύο τελευταία του παιχνίδια, με Παναιτωλικό εντός και ΑΕΚ εκτός. Οι άλλες 12 ομάδες δεν έχουν ξεπεράσει το γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός είναι η μοναδική ομάδα που το έκανε γηπεδούχος. Από τις άλλες 70 περιπτώσεις οι γηπεδούχοι πέτυχαν στις 20 από ένα γκολ, ενώ σε 50 αγώνες έμειναν στο "μηδέν".


Ανανεώνεται ο Αστέρας Τρίπολης
Στην Τούμπα ο Αστέρας Τρίπολης αγωνίστηκε με ενδεκάδα με μέσο όρο ηλικίας τα 25 χρόνια και 11 μήνες περίπου. Στα πρώτα εννέα παιχνίδια του ουδέποτε ενδεκάδα του δεν έπεσε κάτω από τα 27 χρόνια και 3 μήνες. Μάλιστα σε τέσσερις περιπτώσεις είχε πάνω από τα 28 χρόνια.
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top