Ο Γιώργος Δώνης μετά την διακοπή της συνεργασίας του με την Μακάμπι παραχώρησε συνέντευξη σε ιστοσελίδα του Ισραήλ, διέψευσε κατηγορηματικά ότι είχε προβλήματα με τους παίκτες, που του έστειλαν μηνύματα μετά την απόλυσή του. Ο Γιώργος Δώνης την Τετάρτη το απόγευμα έμαθε τηλεφωνικά ότι διακόπτεται η συνεργασία του με την Μακάμπι, όπως ο ίδιος τόνισε σε συνέντευξη, που παραχώρησε στην ιστοσελίδα sports.walla.co.il στο Ισραήλ και τον δημοσιογράφο Άραλ Βάισμπεργκ. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους παίκτες του, διέψευσε ότι είχαν πρόβλημα οι παίκτες μαζί του και τόνισε, ότι αν συνεχίζονται και γράφονται αυτά τα ψέματα θα δώσει στην δημοσιότητα μηνύματα, που του έστειλαν οι παίκτες , όταν έμαθαν ότι έφυγε από τον σύλλογο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Δώνη:
«Είναι δύσκολο να πω ότι εξεπλάγην από την απόφαση να απολυθώ. Σαν προπονητής έχω μεγάλη εμπειρία από ανάλογες καταστάσεις και μπορώ να… μυριστώ τι θα συμβεί. Είχαμε ευκαιρίες σε κάποια παιχνίδια πρωταθλήματος να αλλάξουμε τη μοίρα μας, αλλά δεν συνέβη. Νομίζω ότι ειδικά μετά την ήττα από την Ασντόντ, πριν από δυόμιση εβδομάδες, αντιλήφθηκα ότι αν δεν αρχίσουμε να παίρνουμε αποτελέσματα, θα ήταν δύσκολα τα πράγματα. Το μόνο που με εξέπληξε ήταν ότι έλαβα το μήνυμα στο τέλος της τελευταίας προπόνησης, πριν από το παιχνίδι», ανέφερε αρχικά.

Πως λάβατε το μήνυμα;
«Ο ιδιοκτήτης Μιτς Γκόλντχαρ μου τηλεφώνησε. Μου εξήγησε ότι είχε υψηλούς στόχους για τη σεζόν, πως καταφέραμε ένα σημαντικό επίτευγμα με την πρόκριση στους «32» του Europa League, και πως ξέρει ότι οι συνθήκες δεν είναι απλές με τον κορονοϊό και χωρίς τον κόσμο και πως πρέπει να αλλάξει κάτι, για να σοκάρει τους παίκτες».

Υπάρχουν αναφορές ότι χάσατε τα αποδυτήρια, ότι δεν τα πηγαίνατε καλά με τους παίκτες…
«Πολλά ψέματα έχουν ειπωθεί τις τελευταίες μέρες και αν συνεχίσουν, είμαι έτοιμος να ποστάρω στο Instagram τα μηνύματα που δέχτηκα από τους ποδοσφαιριστές. Θέλω να ευχαριστήσω τους Μιτς Γκόλντχαρ και Τζακ Αγγελίδης, τον μάνατζέρ μου και τους παίκτες μου. Είχαμε μια σπουδαία σχέση και τους εκτιμώ ειλικρινά. Καταλαβαίνω. Μια ιστοσελίδα στο Ισραήλ έγραψε αυτό το θέμα και όλοι το αναπαρήγαγαν στα ελληνικά ΜΜΕ, αλλά είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχω ακούσει στη ζωή μου».

Οπότε τι δεν πήγε καλά;
«Δεν έκανα εγώ την προετοιμασία της ομάδας το καλοκαίρι και δεν επέλεξα εγώ το τιμ. Ο Πάτρικ φαν Λέβεν έκανε την προετοιμασία, αλλά δεν είναι προπονητής, είναι ένας από τους διευθυντές του συλλόγου και το επίπεδο της προετοιμασίας δεν ήταν ικανοποιητικό. Είναι παράδοξο πως μια μεγάλη ομάδα όπως είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ άφησε την προετοιμασία της ομάδας στα χέρια του. Η αλήθεια είναι πως η φιλοσοφία μου αναφορικά με το ποδόσφαιρο είναι τελείως διαφορετική από τη δική του και δεν με βοήθησε καθόλου. Το γεγονός ότι παίζαμε χωρίς οπαδούς μας πλήγωσε πολύ. Η Μακάμπι είναι μια ομάδα που προσελκύει 20.000 οπαδούς στα εντός έδρας παιχνίδια και χάσαμε ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Αλλά πέρα από τον κορονοϊό, υπήρχαν κάθε είδους δυσκολίες. Στο ξεκίνημα της σεζόν παίζαμε χωρίς ξένους παίκτες. Και οι 11 παίκτες που έπαιζαν ήταν Ισραηλινοί και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Πριν από το παιχνίδι με τη Σάλτμπουργκ, χάσαμε 14 παίκτες, εννέα εκ των οποίων βασικοί, και αρκετοί ακόμα παίκτες από το ρόστερ κλήθηκαν στην εθνική ομάδα του Ισραήλ, οπότε δεν είχα χρόνο να φτιάξω τα πράγματα και να δουλέψω στις προπονήσεις. Αυτές δεν είναι δικαιολογίες, αυτή είναι η πραγματικότητα. Αν και φέραμε εκπληκτικά αποτελέσματα στο Europa League, είχαμε άσχημη πορεία στο πρωτάθλημα και γι’ αυτό η διοίκηση αποφάσισε να σοκάρει την ομάδα».

Πώς εξηγείτε τη μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα επιτεύγματα στην Ευρώπη και την κατάσταση στο πρωτάθλημα;
«Τα τελευταία δύο χρόνια, η Μακάμπι δεν είχε προκριθεί σε φάση ομίλων στην Ευρώπη. Για εμάς, το να παίξουμε στα playoffs για το Champions League, να παίξουμε με σεβασμό κόντρα στη Σάλτσμπουργκ, να πάρουμε 11 πόντους στον όμιλο του Europa League, και να παίξουμε σε αυτό το επίπεδο, ήταν τεράστιο κατόρθωμα. Αλλά τρεις μέρες μετά, πηγαίνοντας στα παιχνίδια πρωταθλήματος στο Ισραήλ, και χωρίς τη βοήθεια του κόσμου μας, ήταν δύσκολο. Φτάναμε χωρίς δυνάμεις και δεν είχαμε καλή συγκέντρωση, ενώ μας έλειπε και η τύχη».

Όταν «σφραγίζατε» την πρόκριση στους «32» του Europa League, φανταζόσασταν ότι ένας άλλος προπονητής θα καθόταν στον πάγκο σε αυτά τα παιχνίδια;
«Και πάλι, δεν μου προκαλεί πλέον έκπληξη τίποτα στο ποδόσφαιρο, αλλά είναι πολύ απογοητευτικό. Έδωσα τα πάντα στους τέσσερις μήνες μου στη Μακάμπι και για μένα, η επιτυχία στην Ευρώπη ήταν σημαντικός στόχος. Κάναμε κάτι φανταστικό και φέραμε πολλά χρήματα και σεβασμό στον σύλλογο».

Δεν προσπαθήσατε να εξηγήσετε στον Γκόλντχαρ όλα αυτά που μου είπατε;
«Προσπάθησα να του τα εξηγήσω αρκετές φορές, όχι στο τηλεφώνημα της απόλυσης, αλλά σε προηγούμενες συνομιλίες μας, αλλά λάμβανε διαφορετική πληροφόρηση από τον Πάτρικ. Δεν συμφωνούσαμε σε αρκετά θέματα. Ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, ήθελα να κάνω κάποιες αλλαγές. Ήθελα να φέρω τρεις νέους παίκτες και η διοίκηση δεν συμφωνούσε. Ήταν παράξενο που δεν άκουγαν τη φωνή του προπονητή».

Μήπως ήταν λάθος να έρθετε σε μια ομάδα, μετά την επιτυχία του προκατόχου σας Βλάνταν Ίβιτς;
«Είμαι πάντα αισιόδοξος και δεν σκέφτομαι έτσι. Ήρθα στην ομάδα, έχτισα μια σχέση με τους παίκτες και δούλεψα με τον τρόπο μου. Ήθελα να αλλάξω τον τρόπο παιχνιδιού και να κάνω κάτι διαφορετικός την Ευρώπη, που η Μακάμπι δεν είχε καταφέρει τα τελευταία χρόνια. Ο Ίβιτς ήταν τυχερός που ο Πάτρικ δεν εμπλεκόταν επί των ημερών του».

Οπότε, όλα ήταν καλά στα αποδυτήρια;
«Κοίτα, μια ομάδα έχει 25 ποδοσφαιριστές και προφανώς δεν είναι όλοι ευχαριστημένοι. Συνήθως είναι 15 χαρούμενοι και υπάρχουν αυτοί που παραπονιούνται. Είναι απόλυτα φυσιολογικό. Μπορώ να σας πω ότι οι παίκτες μου δούλευαν μαζί, σαν μια ομάδα και πάλευαν. Είχαμε συζητήσεις, τους μιλούσα, τους εξηγούσα τα πάντα με σεβασμό. Είχαμε στενές σχέσεις. Αυτό που κάνουν τώρα κάποιοι είναι να σκοτώσουν τη φήμη μου. Είναι μια μεγάλη βλακεία. Σε όλες τις ομάδες που προπόνησα, πάντα είχα μια σπουδαία σχέση με τους ποδοσφαιριστές μου».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top