Το γραφείο τύπου του Δήμου Λαρισαίων απαντά στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξη Κούγια και στις δηλώσεις του περί μήνυσης εναντίον του δημάρχου Λαρισαίων και μελών του ΔΣ για την ΔΕΥΑΛ.

Αναλυτικά η απάντηση:
Με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η  δημοτική αρχή Καλογιάννη, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της, υπερασπίζεται με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της πόλης και των συμπολιτών. Οι νομικές ενέργειες της ΔΕΥΑΛ κατά της «Γήπεδο ΑΕ», όπως και προς κάθε άλλο οφειλέτη, με μεγάλα ποσά οφειλών,   καταδεικνύουν, τη προσήλωση της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση της προάσπισης των συμφερόντων της πόλης.
Ωστόσο, εδώ πρέπει να είμαστε σαφείς.
Η πόλη μας, η κοινωνία μας αντιμετωπίζει αυτήν την περίοδο μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της. Για να την ξεπεράσουμε χρειαζόμαστε ενότητα. Και σοβαρότητα.
Εγγυητές αυτής της ενότητας οφείλουν και πρέπει να είναι τα θεσμικά όργανα της πόλης, ο Δήμαρχός της, ο εκάστοτε Δήμαρχος. Οι απειλές για μηνύσεις κατά θεσμικών προσώπων και δημοκρατικά εκλεγμένων οργάνων της πόλης, βάλλουν κατά της ίδιας της πόλης.
Όλη αυτήν την περίοδο συνειδητά δεν πήραμε θέση στον πόλεμο επιχειρηματικών συμφερόντων που έχει ξεσπάσει γύρω από την ιστορική ομάδα της πόλης, την ΑΕΛ. Όπως και η συντριπτική πλειονότητα των Λαρισαίων πιστεύουμε ότι η ομάδα που ταυτίζεται για δεκαετίες με την πόλη, μεγαλούργησε και έγινε αντικείμενο συζήτησης σε όλη την χώρα,  όταν «ένωνε». Αυτήν την ενότητα πάντα συμβόλιζε, αυτή υπηρετούσε.
Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι με τις παραδόσεις αυτής της ομάδας, με τις αξίες αυτής της πόλης δεν έχουν σχέση οι συμπεριφορές του σημερινού ιδιοκτήτη. Δυστυχώς!

Απάντηση Αλέξη Κούγια στον Δήμαρχο Λαρισαίων
«Με πολλή προσοχή διάβασα λέξη προς λέξη την ανακοίνωση που μου αφιέρωσες.
Ελπίζω και εύχομαι να μην την έγραψε ο φαλακρός δημοσιογράφος, επειδή αρνήθηκα να προσλάβω την φίλη του ως υπάλληλο στα γραφεία.
Όσο για τα υπόλοιπα σε διαβεβαιώνω ότι από σήμερα αρχίζω εντατικά μαθήματα αρχών και αξιών, γιατί μέχρι σήμερα ούτε αρχές, ούτε αξίες είχα στην ζωή μου.
Δεν περίμενα να ανησυχήσετε τόσο πολύ εσύ και το περιβάλλον σου.
Τα εκλογικά μου δικαιώματα είπα θα φέρω στην Λάρισα, δεν είπα ότι θα θέσω υποψηφιότητα για Δήμαρχος.
Φαίνεται ότι το AEL Radio 104,8 και ειδικά η πρωινή πολιτική του εκπομπή, έχει αρχίσει και σε ενοχλεί πολύ.
Δεν περίμενα ότι θα σε στενοχωρούσα τόσο πολύ, γιατί αφενός μεν τις 10.000 μάσκες που διέθεσα στους Ρομά, τις διέθεσα μέσω του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και αληθινού φίλου της ΑΕΛ Κώστα Αγοραστού και ότι με τις δηλώσεις μου αφενός μεν τον εξεθείασα για την πραγματική βοήθεια του στην ανακατασκευή του ΑΛΚΑΖΑΡ και αφετέρου εξέθεσα τον στενότατο συνεργάτη σου και φίλο σου τον Κωσταρόπουλο, ο οποίος μαζί με όλους τους στενούς σου φίλους στην διοίκηση του ΑΛΚΑΖΑΡ με εξαπάτησαν και με παραπλάνησαν λέγοντας μου ότι το ΑΛΚΑΖΑΡ είναι ακατάλληλο και επικίνδυνο και έτσι πλήρωσα στον Πηλαδάκη σε 5 χρόνια 2.200.000€, για να μην φύγει η ΑΕΛ από την πόλη και σε πάρουν με τις πέτρες, γιατί και εσύ ήσουν ένας από αυτούς που χαρίσατε σκανδαλωδώς 170 στρέμματα σε αυτόν που άφησε την ΑΕΛ με 19.000.000€ χρέη και στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, χωρίς βέβαια εσύ και ο φαλακρός δημοσιογράφος να κάνετε ανακοίνωση για τις αρχές και τις αξίες του, ενώ συγχρόνως επί 10 χρόνια δεν έχετε κάνει τίποτα για να εισπράξετε τα 400.000€ που χρωστάει στην ΔΕΥΑΛ και έτσι είχε προς χρήση κατάλληλο το γήπεδο, για να εισπράττει εκατομμύρια από μένα, ενώ την ίδια στιγμή για λίγα ευρώ οι φτωχοί δημότες κινδυνεύουν να μην έχουν νερό στα σπίτια τους.
Έξι χρόνια που έχω διαθέσει όλες μου τις οικονομίες μου για να βρίσκεται η ΑΕΛ εκεί που βρίσκεται και όχι στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και πρωταθλήτρια ηθικής, δεν σε έχω δει ούτε μία φορά στο γήπεδο, δεν έχεις κάνει τίποτα για να μας στηρίξεις, δεν έχεις κάνει τίποτα για να πάρει ο Δήμος το γήπεδο του Πηλαδάκη από την Τράπεζα Πειραιώς, επιτρέποντας του να μου πίνει το αίμα και τόλμησες να κάνεις ανακοίνωση εις βάρος μου, αντί να με ευγνωμονείς για ότι έχω κάνει, επειδή μόνο ανέδειξα την παράνομη συμπεριφορά των συνεργατών σου που δεν προασπίζουν τα συμφέροντα του Δήμου και έχουν χαρίσει στην πραγματικότητα στον Πηλαδάκη 400.000€, ενώ αυτός έχει εισπράξει από εμένα 2.200.000€.
Είμαι υπερήφανος και ανεξάρτητος άνθρωπος και δυστυχώς για σένα και τους συνεργάτες σου, με αρχές και ηθική και στην ζωή μου, με τον κόπο μου και την επιστημονική μου αξία καταξιώθηκα μέσα από έργα και όχι από αμπελοσοφίες και βερμπαλισμούς».
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top