Ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο προπονητής που είχε το Δημήτρη Πινακά ως ποδοσφαιριστή στην ΠΑΕ ΑΕΛ, μίλησε στην εφημερίδα ΦΩΣ για το ταλέντο του 19χρονου Λαρισαίου παίκτη. Ο Μιχάλης Γρηγορίου, στην συνέντευξη του, αρνήθηκε να πει οτιδήποτε άλλο για την ΠΑΕ ΑΕΛ, είπε ότι το ήθος του δεν το επιτρέπει, δέχτηκε μόνο να μιλήσει για το Δημήτρη Πινακά.

Αναλυτικά ο Μιχάλης Γρηγορίου για το Δημήτρη Πινακά
Θέλω να μου αναλύσεις τον Πινακά. Τα ατού, τα μείον του, να μου πεις περιστατικά που έζησες με το παιδί, τα πάντα.
«Κατ’ αρχάς, το να ξεκινά ένας μικρός πέρσι στη Σούπερ Λίγκα είναι ρίσκο που δύσκολα παίρνουν οι προπονητές. Όμως αυτός ο μικρός έχει το μεγαλύτερο προσόν για αυτήν την ηλικία ότι είναι πάρα πολύ καλός, σοβαρός και έξυπνος χαρακτήρας. Είναι ένα παιδί που δεν παίρνουν αέρα τα μυαλά του, σεμνό, πολύ συγκεντρωμένο στη δουλειά, έχει παρωπίδες πάνω στη δουλειά και είναι ταπεινό. Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα».

Σε μεγάλη ομάδα;
«Ναι, σε μεγάλη ομάδα».

Και στον Ολυμπιακό;
«Και στον Ολυμπιακό και σε οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Έχει όλα τα προσόντα σε αυτήν την ηλικία».

Πάμε λοιπόν να μου πεις αγωνιστικά προσόντα τώρα. Και περιστατικά.
«Στην περασμένη καραντίνα, την άνοιξη, δούλεψε πάρα πολύ ατομικά για 40-45 ημέρες και ήρθε το παιδί μεταμορφωμένο! Δείχνοντας ότι θέλει πολύ να κάνει πράγματα. Ενώ άλλοι παίκτες είχαν έρθει υπέρβαροι και κάποιοι χωρίς τη στοιχειώδη φυσική κατάσταση, εκείνος ήρθε μεταμορφωμένος προς το καλύτερο. Όχι μόνο είχε ακολουθήσει το πρόγραμμα που του δώσαμε αλλά προφανώς είχε κάνει και έξτρα. Βλέποντας τη θέληση και τη βελτίωση, μου έδειξε από μόνος του ότι έπρεπε να ασχοληθούμε εκτενώς μαζί του».

Ποια είναι η θέση του;
«Μπορεί να παίξει και στις τέσσερις θέσεις μπροστά! Αυτό είναι ένα έξτρα ατού του. Μπορεί και σέντερ φορ και πίσω από τον φορ και στα άκρα δεξιά και αριστερά. Το μεγαλύτερο όμως αγωνιστικό προσόν του είναι ότι έχει καθαρό μυαλό και ψυχραιμία μέσα στην περιοχή. Το βλέπεις σπάνια σε τέτοια ηλικία. Έχει το γκολ! Αυτό κάνει τη διαφορά».

Και με τα πόδια και με το κεφάλι.
«Ναι, έχει την εκτέλεση, έχει το εύκολο γκολ. Αυτό προέρχεται από το καθαρό μυαλό στην κρίσιμη στιγμή μέσα στην περιοχή, από την ηρεμία και την ψυχραιμία. Αυτό είναι έμφυτο! Ή το έχεις ή δεν το έχεις. Το συγκεκριμένο παιδί το έχει. Είναι γεννημένος σκόρερ. Αυτό κάνει τη μεγάλη διαφορά. Διότι σκόρερ δεν βρίσκεις σήμερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ο τελευταίος που είχε βγει ήταν ο Μήτρογλου.
«Πράγματι, έχει πρόβλημα το ελληνικό ποδόσφαιρο στο να βγάλει σκόρερ τα τελευταία χρόνια. Ο Πινακάς το θεωρώ δεδομένο, επειδή γνωρίζω και τον χαρακτήρα του, θα διαγράψει λαμπρή καριέρα».

Πού θέλει πιο πολλή βελτίωση;
«Δεν βρίσκω κομμάτι που να θέλει ειδικά βελτίωση. Είναι πάρα πολύ καλός και επιθετικά, στο τελείωμα των φάσεων, και στο αμυντικό κομμάτι!»

Ήξερες τι προτάσεις είχε η ΑΕΛ από μεγάλες ομάδες;
«Όχι, αλλά είναι λογικό να ενδιαφέρονται μεγάλες ομάδες».

Πες μου κάτι ακόμα για τον Πινακά. Κάτι ιδιαίτερο.
«Μιλάς μια φορά μαζί του, του εξηγείς πώς πρέπει να διαχειριστεί καταστάσεις και βλέπεις ότι το κάνει πράξη. Οι έξυπνοι άνθρωποι μιλάνε μια φορά μαζί για ένα θέμα. Το IQ του είναι σε υψηλό επίπεδο. Είναι δύσκολη η θέση του σκόρερ. Δεν είναι εύκολο. Όλα γίνονται για να μπει η μπάλα στα δίχτυα, αλλά αυτό είναι και το πιο δύσκολο κομμάτι στο ποδόσφαιρο για μία ομάδα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top