Αρχικά στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League 1 είχε γραφτεί πως η απόφαση για αναβολή του Λαμία-ΑΕΛ βασίστηκε στο άρθρο 18 με την ανακοίνωση να αναφέρει χαρακτηριστικά: «ότι σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνος, ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΛ, κ. Α. Κουτσιαύτης, αποφάσισε "την οριστική μη έναρξη του αγώνα", βάσει του Άρθρου 18 του ΚΑΠ της ΕΠΟ». Στην ΠΑΕ ΑΕΛ τόνιζαν πως η συγκεκριμένη υπόθεση είναι ίδια με αυτή του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Και τότε η αναμέτρηση δεν έπρεπε να διεξαχθεί, γιατί οι Θεσσαλονικείς δεν είχαν ενημερώσει τις κάρτες υγείας των παικτών τους. Αυτό το είδε ο διαιτητής, τους είπε πως δεν πρέπει να παίξουν, αλλά η αναμέτρηση έγινε κανονικά. Αυτό θα έπρεπε πάντα σύμφωνα με τους «βυσσινί» να γίνει και το Σάββατο (06/02) και ας έκανε ένσταση η Λαμία, κάτι που θυμίζουμε πως δεν είχε κάνει η ΑΕΚ. Το σίγουρο πάντως είναι πως θα έχουμε όπως αναφέραμε πολλά επεισόδια σχετικά με την τύχη της συγκεκριμένης αναμέτρησης.

Αναλυτικά το άρθρο 18 αναφέρει τα εξής: 
«Απαγορεύεται η συμμετοχή ποδοσφαιριστή σε οποιοδήποτε αγώνα πρωταθλήματος ή Κυπέλλου χωρίς την ύπαρξη των νομίμως εκδοθέντων δικαιολογητικών των εδαφίων α' και β' της παρ. 1 του παρόντος, ο δε διαιτητής υποχρεούται να απαγορεύσει τη συμμετοχή ποδοσφαιριστή για τον οποίο δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις αυτές. Εάν, παρά την απαγόρευση, ο ποδοσφαιριστής μετάσχει στον αγώνα η συμμετοχή του θεωρείται αντικανονική, η υπαίτια δε ομάδα, σε περίπτωση αποδοχής ένστασης ή καταγγελίας υφίσταται τις προβλεπόμενες για την περίπτωση κυρώσεις». Η λίγκα άλλαξε την ανακοίνωση και τόνισε πως ο αγώνας δεν έγινε τελικά λόγω του άρθρου 17 με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει: «Ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Φύλλο Αγώνος, ο διαιτητής του αγώνα ΠΑΣ Λαμία - ΑΕΛ, κ. Α. Κουτσιαύτης, αποφάσισε "την οριστική μη έναρξη του αγώνα", βάσει του Άρθρου 17 του ΚΑΠ της ΕΠΟ». 

Αναλυτικά το άρθρο 17 αναφέρει τα εξής: 
«Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου (λιγότερους από εννέα) ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ στα τα πανελλήνια ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και από πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ για κάθε αγώνα στα τοπικά πρωταθλήματα. Οι ανωτέρω ποινές επιβάλλονται για κάθε αγώνα που η ομάδα δεν παρουσιάζεται κανονικά, παραιτείται ή δηλώνει αποχώρηση από το πρωτάθλημα και μέχρι τρεις (3) αγώνες σε κάθε πρωτάθλημα. Οι αγώνες που δεν διεξάγονται λόγω παραίτησης ή μη καθόδου μίας ομάδος, προσμετρώνται κανονικά για την έκτιση των ποινών των ποδοσφαιριστών, των αξιωματούχων της αντιπάλου ομάδος, όπως και της ίδιας της αντιπάλου (π.χ. ποινή κεκλεισμένων των θυρών)».
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top