Το μοναδικό ζευγάρι ομάδων που δεν έχει παίξει ακόμα, είναι αυτό της Λαμίας με  την ΑΕΛ, που μάλιστα θα παίξουν στην έδρα της πρώτης το παιχνίδι του δεύτερου γύρου. Η εκκρεμότητα από τον πρώτο γύρο θα κλείσει στις 24 Φεβρουαρίου. Είναι ίσως το κρισιμότερο παιχνίδι της αγωνιστικής, από αυτά που λέμε «έξι βαθμών». Η Λαμία μπορεί να ξεφύγει πέντε βαθμούς ή να βρεθεί πάλι πίσω από την ΑΕΛ. Ο αγώνας είναι ιδιαίτερος και για τον προπονητής της Λαμίας, Μιχάλη Γρηγορίου, που αντιμετωπίζει την προηγούμενη ομάδα του, και έχει οδηγήσει τη νέα σε αγωνιστική ανάκαμψη.

Η Λαμία
Και από εκεί που δεν μπορούσε να μείνει πάνω από ένα παιχνίδι αήττητη, η Λαμία έμεινε μέσα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για τέταρτο παιχνίδι χωρίς να χάσει! Και αφού εδώ και δύο αγωνιστικές έφυγε από την τελευταία θέση, όπου ήταν από την πρώτη μέρα του πρωταθλήματος, τώρα υποδέχεται την ΑΕΛ, μοναδική ομάδα, που βρίσκεται πίσω της. Επίσης η Λαμία έχει πάρει εννέα βαθμούς στα  οκτώ τελευταία παιχνίδια της ενώ είχε δύο στα δέκα πρώτα. Αυτή η οκτάδα αγώνων ξεκίνησε με τη νίκη επί του Άρη, στο ντεμπούτο του Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο της Λαμίας. Έχει τρεις ήττες στα οκτώ τελευταία, ενώ είχε οκτώ στα δέκα πρώτα. Εχει παίξει μόνο ένα από τα πέντε τελευταία στην έδρα της, το νικηφόρο με τον Απόλλωνα. Τον Οκτώβρη και το Νοέμβρη έπαιξε πέντε παιχνίδια, όλα εντός έδρας. Κέρδισε δύο από τα τρία τελευταία στην έδρας της, τον Άρη και τον Απόλλωνα, ενώ ενδιάμεσα έχασε από την ΑΕΚ. Δεν είχε νίκη στα 10 προηγούμενα εντός έδρας, επτά στη φετινή σεζόν.

Η ΑΕΛ
Μπορεί με την ισοπαλία στην έδρα της με το Βόλο, να σταμάτησε το σερί τεσσάρων ηττών, όμως παραμένει στην τελευταία θέση. Μέσα στο Φεβρουάριο έχει τρία μεγάλα παιχνίδια, τα δύο με τη Λαμία και ένα με τον Παναιτωλικό. Η ισοπαλία 0-0 με το Βόλο ήταν το 13ο παιχνίδι της ΑΕΛ χωρίς νίκη κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην πορεία της στη μεγάλη κατηγορία. Δεν έχει σκοράρει στα έξι τελευταία για το πρωτάθλημα, μετά το γκολ που πέτυχε στις 3 Ιανουαρίου στο 1-1 με τον ΠΑΟΚ.
Έχει την πιο αδύνατη επίθεση με εννέα γκολ, έχοντας πετύχει ένα από αυτά στο πρώτο ημίχρονο. Πάντως έχει βάλει έξι εκτός έδρας και μόνο τρία στην έδρα της! Μπορεί εκτός έδρας να έχει κάνει τη μοναδική της νίκη η ΑΕΛ, όμως από τότε, στις 4 Νοεμβρίου, που κέρδισε στα Γιάννενα, έχει χάσει και τα έξι που έπαιξε εκτός έδρας.

Μεταξύ τους
Παίζουν το παιχνίδι του δεύτερου γύρου, χωρίς να έχει γίνει αυτό του πρώτου, που είχε αναβληθεί λόγω κρουσμάτων στις αρχές Νοέμβρη. Η Λαμία δεν έχει χάσει στα έξι τελευταία τους για τη Super League, αφού η ΑΕΛ είχε νικήσει το πρώτο παιχνίδι, τον Δεκέμβρη του 2017, μέσα στη Λαμία, με δύο γκολ του Μίλος Ντέλετιτς, που τώρα παίζει στη Λαμία. Η Λαμία έχει κερδίσει μόνο το ένα από τα τέσσερα παιχνίδια που υποδέχτηκε την ΑΕΛ, το Φεβρουάριο  του 2019. Τα δύο τελευταία ήλθαν 0-0, ενώ το πρώτο το κέρδισε η ΑΕΛ το 2017.

Η ιστορία
Νίκες Λαμίας: 3
Ισοπαλίες: 3
Νίκες ΑΕΛ: 1

Με γηπεδούχο τη Λαμία
Νίκες Λαμίας: 1
Ισοπαλίες: 2
Νίκες ΑΕΛ: 1

Πέρσι
Στην κανονική περίοδο
08.02.2020: Λαμία – ΑΕΛ 0-0

Στα πλέι άουτ
11.07.2020: Λαμία – ΑΕΛ 0-0
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top