Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις, ένταση και ανατροπές, η ΑΕΛ πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη  με 3-2 επί του ΟΦΗ στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», σε παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής της Super League. Μόλις στο 2ο λεπτό η ομάδα του ΟΦΗ πήρε το προβάδισμα με γκολ του Στάικου, ο οποίος έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Νάγκι. Στο 29ο λεπτό η ΑΕΛ έφτασε στην ισοφάριση με εύστοχο πέναλτι του Ντουρμισάι, το οποίο καταλογίστηκε σε ανατροπή του Σωτηρίου στον επιθετικό των «βυσσινί». Στο 63ο λεπτό με σουτ του Ακούνια, η ΑΕΛ έκανε την ολική ανατροπή. Στο 72ο λεπτό ο ΟΦΗ κέρδισε πέναλτι, όταν ο Σολίς μπήκε στην περιοχή της ΑΕΛ και ανατράπηκε από τον Ακούνια. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντε Γκούζμαν, ο οποίος νικήθηκε αρχικά από τον Νάγκι. Ωστόσο ο διαιτητής έδειξε επανάληψη, κι έτσι ο παίκτης των γηπεδούχων με τη... δεύτερη έφερε το παιχνίδι στα ίσα (2-2) στο 74'. Στο 78ο λεπτό ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Σολίς για χτύπημα εκτός φάσης στον Γιακιμόφσκι. Ο Ντουρμισάι εκμεταλλεύθηκε μία βαθιά μπαλιά του Γιακιμόβσκι και σκόραρε με εξαιρετικό βολέ στην κίνηση για να κάνει το τελικό 3-2 για την ΑΕΛ. Ο βοηθός διαιτητής καταλόγισε αρχικά οφσάιντ, αλλά με παρέμβαση του VAR το γκολ κατακυρώθηκε.

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης (81΄ Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Ουές, Ντε Γκουζμάν, Μεγιάδο, Στάικος, Στάρτζεον (81΄ Μαρινάκης), Γρίβας (68΄ Σολίς), Σαρδινέρο (81΄ Καστάινιος).

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Ντουρμισάι (87΄ Νούνιτς), Μπεν-Χατίρα (77΄ Μιλοσάβλιεβιτς), Γιακιμόβσκι, Ζίζιτς, Πινακάς, Μπέρτος (46΄ Ηλιάδης), Μαξιμένκο, Ακούνια, Κολομπίνο, Νικολιάς (26΄ Γκράουρ).
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top