Ενημέρωση Γενικής Συνέλευσης Μετόχων ΠΑΕ ΑΕΛ 
Δεδομένων των απαγορεύσεων λόγω της υγειονομικής κρίσης, το Σωματείο ενημερώνει μέσω της παρούσας ανακοίνωσης τα μέλη του αλλά και όλους τους φιλάθλους της ΑΕΛ για την συμμετοχή του στην τακτική Γ.Σ. μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΛ χθες, Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, παρουσία και του μεγαλομετόχου κ. Κούγια.

Εκφράζουμε για ακόμα μια φορά την έντονη ανησυχία μας για τη δεινή οικονομική θέση της εταιρείας όπως αυτήν αποτυπώθηκε στον ισολογισμό της περιόδου 01.07.2019 έως και 30.06.2020. Ανησυχία η οποία γίνεται εντονότερη μετά την φετινή αύξηση του προϋπολογισμού της ΠΑΕ μεσούσης της περιόδου λόγω των πολλών μεταγραφών και η οποία θα αποτυπωθεί στην επόμενη εταιρική χρήση.

Από πλευράς μεγαλομετόχου αναλύθηκε διεξοδικά το οικονομικό πλάνο της εταιρίας για την επόμενη περίοδο, εφόσον η Ομάδα μας αγωνίζεται στην SL2, προσδοκώντας έσοδα από το Στοίχημα (μέσω του Υπουργείου Οικονομικών) για την τρέχουσα συμμετοχή μας στην SL1 και το Solidarity της ΟΥΕΦΑ της τρέχουσας σεζόν το οποίο εισπράττεται τέλος του έτους. Ως Σωματείο ζητήσαμε να εξαντληθούν οι πιθανότητες παραμονής στην SL1 δεδομένου ότι απομένουν 11 αγώνες (πλέον 10) καθώς θεωρούμε καταστροφικό για τα οικονομικά της ΠΑΕ τον υποβιβασμό αφού –στην καλύτερη των περιπτώσεων- θα παίξουμε «σε μια ζαριά» την άμεση επάνοδο στην SL1 ή την διάλυση της ΠΑΕ.

Το Σωματείο ζήτησε ακόμα μια φορά από τον κ. Κούγια όπως πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ΠΑΕ με τον ίδιο να απαντά πως δεν είναι προτεραιότητά του. Ακόμα όμως κι αν το δεχθεί (να πωλήσει) δεν πιστεύει ότι θα βρει ενδιαφερόμενο, ούτε γνωρίζει κάποιον.

Αντιπρότεινε στο Σωματείο την αναζήτηση ενδιαφερόμενου αγοραστή, ορίζοντας ως απαιτήσεις :
α) συγκεκριμένο ύψος οικονομικού ανταλλάγματος,
β) την ανάληψη από τον αγοραστή των οφειλών της εταιρείας τη στιγμή της μεταβίβασης των μετοχών,
γ) την εξαίρεση από τη μεταβίβαση των εσόδων από την πώληση συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή, τα οποία θα καρπωθεί ο ίδιος.

ΑΕΛ - Αθλητική Ένωση Λάρισας
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top