Με αντίπαλο την ΑΕΛ στη Ριζούπολη και καινούριο προπονητή ξεκίνησε την κανονική περίοδο ο Απόλλων Σμύρνης. Με αντίπαλο την ΑΕΛ στη Ριζούπολη και καινούριο προπονητή ξεκινά και τα πλέι άουτ! Με 28 βαθμούς, ο Απόλλων θέλει το συντομότερο να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του, ενώ η ΑΕΛ, που ξεκινάει με μειονέκτημα βαθμών από όλες τις ομάδες, έχει άμεση ανάγκη βαθμών με το ξεκίνημα.

Ο Απόλλων Σμύρνης
Η νίκη επί του Παναιτωλικού στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου ήταν για τον Απόλλων Σμύρνης πολύ σημαντική, καθώς τον έφερε εννέα βαθμούς μακριά από τον κίνδυνο. Και τώρα ψάχνει να πιστοποιήσει και μαθηματικά την παραμονή του. Πάντως στα πλέι άουτ μπαίνει με μια σημαντική αλλαγή, αφού θα έχει στον πάγκο πλέον το Μάκη Χάβο, στη θέση του Γιώργου Παράσχου, που παραιτήθηκε.
Απέφυγε τις ισοπαλίες στα τελευταία παιχνίδια και έτσι οι τρεις νίκες στα έξι τελευταία μέτρησαν περισσότερο από τις τρεις ήττες.
Έκλεισε την κανονική περίοδο με δύο διαδοχικές νίκες στο «Γεώργιος Καμάρας», όσες είχε κάνει συνολικά στα 11 προηγούμενα της σεζόν. Και φυσικά κέρδισε δύο διαδοχικά στην έδρα του για την κατηγορία για πρώτη φορά στη σεζόν.
Κέρδισε τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια στην έδρα του, αφού είχε χάσει και τα πέντε προηγούμενα, ενώ ήταν χωρίς νίκη για οκτώ παιχνίδια.

Η ΑΕΛ
Μπαίνει στα πλέι άουτ με απόσταση τριών βαθμών από την 13η και τεσσάρων από την 12η θέση. Οι δυο διαδοχικές νίκες με Παναιτωλικό και ΟΦΗ της έδωσα ελπίδες, αλλά έχασε τα δύο που ακολούθησαν.
Έχασε τα δύο τελευταία, μετά από δύο νίκες. Πριν από τις δύο αυτές νίκες, δεν είχε κερδίσει κανένα από τα 16 προηγούμενα. Με τις δύο νίκες της με Παναιτωλικό και ΟΦΗ, έμεινε για πρώτη φορά αήττητη για δύο διαδοχικά παιχνίδι από την αρχή του πρωταθλήματος.
Ηττήθηκε στο τελευταίο εκτός έδρας παιχνίδι της στη Λαμία, αφού όμως είχε κάνει σπουδαία νίκη στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ, την πρώτη μετά από τέσσερις και πλέον μήνες εκτός έδρας. Η νίκη επί του ΟΦΗ είναι η μοναδική στα εννέα τελευταία, ενώ έχει δύο στα τελευταία 24 εκτός έδρας.

Μεταξύ τους
Ο Απόλλων νίκησε δύο φορές στην κανονική περίοδο την ΑΕΛ, κάτι που είχε πετύχει μια ακόμα φορά στην ιστορία τους στην κατηγορία, την περίοδο 1992-93. Η ΑΕΛ είχε κάνει δύο νίκες τη σεζόν 2018-19, που ήταν και πάλι μαζί στην κατηγορία.
Στα έξι παιχνίδια της Super League έχουν από τρεις νίκες. Από μια με 3-0 και από δύο με 1-0. Σκοράρει δηλαδή και στις έξι περιπτώσεις μόνο ο νικητής.
Ο Απόλλων νίκησε με πέναλτι στο τέλος του αγώνα την ΑΕΛ, στο πρώτο του παιχνίδι στη σεζόν, ενώ για την ΑΕΛ ήταν το τρίτο. Στην προηγούμενη επίσκεψή της η ΑΕΛ, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2018-19, είχε νικήσει. Αυτή η νίκη της ΑΕΛ το 2018 είναι η μοναδική στις 21 τελευταίες επισκέψεις της στον Απόλλωνα για όλες τις διοργανώσεις και μοναδική στα 12 τελευταία για τη μεγάλη κατηγορία.

Η ιστορία
Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 15
Ισοπαλίες: 9
Νίκες ΑΕΛ: 18

Με γηπεδούχο τον Απόλλωνα Σμύρνης
Νίκες Απόλλωνα Σμύρνης: 11
Ισοπαλίες: 5
Νίκες ΑΕΛ: 5

Τα παιχνίδια τους στην κανονική περίοδο
04.10.2020: Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ 1-0
(90’ πέναλτι Φατιόν)
16.01.2021: ΑΕΛ – Απόλλων Σμύρνης 0-1
(73’ σουτ Τσιλούλης)
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top