Στην σημερινή εποχή ο χωρισμός είναι ένα καθημερινό φαινόμενο των ανθρώπων. 
Οι επιλογές των συντρόφων είναι άφθονες και προς θεού δεν ταιριάζουν όλοι με όλους. 
Ωστόσο, δεν είναι ανώδυνος τις περισσότερες φορές. 
Παρακάτω θα δεις  πως ξεπερνιέται  ένας χωρισμός όσο πιο ομαλά γίνεται. 

Αρχικά αν ο χωρισμός είναι πρόσφατος εντός λίγων ημερών, η πρώτη κίνηση για να τον/την ξεπεράσεις είναι να αποδεχτείς τα συναισθήματα που βιώνεις και να τα ζήσεις στο έπακρο ώστε αργά η γρήγορα να εξασθενίσουν και να μπορέσεις να προχωρήσεις στην ζωή σου. 
Κάλο είναι για να τον/την ξεπεράσεις να μην κάνεις μπλοκ από τα social media γιατί αυτό δείχνει ανασφάλεια και όχι ότι τον/την ξεπέρασες. 
Επίσης θα μπορούσες να πάρεις τους φίλους σου για να βγείτε έξω για να ξεχαστείς και να σου ανέβει η διάθεση. 

Ένας χωρισμός μπορεί να οδηγήσει στην εξέλιξή σου
Παρότι ο χωρισμός είναι ζόρικος , έχεις ζήσει κοινές εμπειρίες με τον/την σύντροφο σου.
Κράτησε τις θετικές αναμνήσεις και όλα τα καλά που είχες και στην επόμενη σχέση θα έχεις την εμπειρία να την διαχειριστείς καλύτερα. 
Ο χωρισμός μπορεί να σε κάνει να γίνεις καλύτερος άνθρωπος και η επόμενη σχέση να είναι πιο ποιοτική από την προηγούμενη. 

Λόγοι που γίνεται ένας χωρισμός 
Οι λόγοι εδώ ποικίλουν αναλόγως το άτομο. 
Μπορεί να κρατούσες μέσα σου όλες τις συμπεριφορές που δεν σου άρεσαν και να μην το έλεγες στον/στην σύντροφο σου αφήνοντας να πιστέψει ότι η σχέση προχωράει χωρίς προβλήματα. 
Όμως αυτό μπορεί να γίνει καταστροφικό και κάποια στιγμή να ξεσπάσεις έντονα και ο άνθρωπος απέναντι σου να μην καταλάβει γιατί το έκανες αυτό. 
Το κλειδί εδώ είναι η επικοινωνία. Πρέπει να είσαι ξεκάθαρος στην αρχή για το ποιος είσαι και τι ψάχνεις αφήνοντας ελεύθερο τον αυθεντικό εαυτό σου. 
Επίσης ένας ακόμη λόγος που δεν θεωρείται αμελητέος, είναι να έχει τσακωθεί με το αφεντικό στην δουλειά, με γονείς η φίλους και να ξεσπάσει χωρίς να το θέλει πάνω σου.
Όλοι έχουμε άσχημες μέρες και δεν γίνεται να είμαστε πάντα κεφάτοι. 

Extra tips για να τον/την ξεπεράσεις 
Αναγνώρισε ότι είναι εντάξει να έχεις ανάμεικτα συναισθήματα. 
Είναι φυσιολογικό να αισθάνεσαι λυπημένος, θυμωμένος, εξαντλημένος, απογοητευμένος και μπερδεμένος, και αυτά τα συναισθήματα να είναι έντονα. 
Μπορεί επίσης να αισθάνεσαι ανήσυχος για το μέλλον. Αποδέξου ότι τέτοιες αντιδράσεις θα μειωθούν με την πάροδο του χρόνου. 
Ακόμα και αν η σχέση ήταν τοξική, η έξοδος στο άγνωστο είναι τρομακτική. 
Δώσε στον εαυτό σου ένα διάλειμμα. Δώσε στον εαυτό σου την άδεια να αισθανθεί και να λειτουργήσει σε λιγότερο από το βέλτιστο επίπεδο για ένα χρονικό διάστημα.
Ίσως να μην είσαι σε θέση να είσαι τόσο παραγωγικός στην δουλειά η να φροντίζεις άλλους όπως έχεις συνηθίσει για λίγο. 
Κανείς δεν είναι υπεράνθρωπος, αφιέρωσε χρόνο ώστε να επουλωθούν οι πληγές και να επιστρέψεις στην παλιά καθημερινότητα σου.
Φρόντισε τον εαυτό σου συναισθηματικά και σωματικά. Αφιέρωσε χρόνο για να γυμναστείς, να τρως καλά, χαλάρωσε και διατήρησε όσο το δυνατόν τις καθημερινές σου συνήθειες.
Προσπάθησε να αποφύγεις την λήψη σημαντικών αποφάσεων η αλλαγών στα σχέδια της ζωής. 
Μην χρησιμοποιείς αλκοόλ η τσιγάρα ως τρόπο αντιμετώπισης, οδηγούν μόνο σε περισσότερα προβλήματα. 
Αποδέξου ( ότι και να γίνει ) ότι έχει τελειώσει και ότι πρέπει να προχωρήσεις σε μια άλλη φάση της ζωής σου. 
Σε τελική ανάλυση, μια από τις μεγαλύτερες αποτυχίες των ανθρώπων των οποίων οι σύντροφοι έχουν απομακρυνθεί από αυτούς, είναι η ανικανότητά τους να αποδεχθούν τον χωρισμό η να αποδεχθούν ότι το άτομο θέλει να προχωρήσει. 
Το να παρακαλάς και να παρακαλάς το άτομο να μείνει θα το τοποθετούσε αρκετές φορές πάνω από εσένα, και θα σε άφηνε σε τίποτα περισσότερο από το να είσαι ένας πιο αδύναμος συναισθηματικά καταστραμμένος σύντροφος σε μια ήδη χαμένη σχέση. 

Εν κατακλείδι:
ο χωρισμός είναι ένα συχνό φαινόμενο και λόγο των απεριόριστων επιλογών τα κριτήρια επιλογής συντρόφου μπορεί να αυξήσουν τον πήχη, ο χωρισμός μπορεί να γίνει επώδυνος αλλά μπορεί να τον ξεπεράσουμε αργά και σταδιακά να προχωρήσουμε. 
Οι λόγοι που γίνεται ένας χωρισμός θα πρέπει να αναρωτηθούμε στην αρχή της σχέσης και όχι στο τέλος, γιατί στην αρχή φαίνεται αν θα προχωρήσει η σχέση η όχι. 
Ένας χωρισμός δεν θα έπρεπε να σου ρίξει τόσο πολύ την ψυχολογία γιατί δεν οφείλεται αποκλειστικά σε δικά σου λάθη. 
Οφείλεται και στους δυο και μπορεί να μην ταιριάζετε ως άτομα, και να μην έχετε την κατάλληλη χημεία.
Οπότε αντί να σας φέρει αρνητικές συνέπειες, μπορείτε να το δείτε με μια θετική πλευρά και να πείτε “πέρασα καλά όσο κράτησε, εξελίχθηκα σαν άνθρωπος”;
Αν η απάντηση είναι ναι, τότε δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα.
Κρατάς μόνο τα κομμάτια που σε γεμίζουν και σε εκφράζουν ως άνθρωπο και προχωράς παρακάτω. 

 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top