Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ανέλυσε τις φάσεις της 5ης αγωνιστικής των Play out και 6ης αγωνιστικής Play off του πρωταθλήματος της Super League 1, μεταξύ των οποίων και από το παιχνίδι ΑΕΛ-ΟΦΗ. 

Για τη φάση που ζήτησε πέναλτι η ΑΕΛ στο Ντουρμισάι: 
«Ο διαιτητής καταλόγισε άμεσο ελεύθερο λάκτισμα υπέρ της αμυνόμενης ομάδας για παράβαση στην οποία υπέπεσε ο επιτιθέμενος μετά από εκτέλεση κόρνερ. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και υποστήριξε την απόφαση του διαιτητή. Η ΚΕΔ στηρίζει την απόφαση του διαιτητή, καθώς θεωρεί ότι οι δύο ποδοσφαιριστές διεκδίκησαν τη μπάλα με τον τερματοφύλακα να μπλοκάρεται στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, ενώ ο επιτιθέμενος σπρώχτηκε πριν την εκτέλεση του κόρνερ». 

Για το πέναλτι που κέρδισε ο ΟΦΗ και πήρε πίσω το VAR: 
«Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε φάση όπου οι δύο παίκτες διεκδίκησαν τη μπάλα εντός της περιοχής πέναλτι. Ο VAR συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου έπειτα από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι δεν πρόκειται για παράβαση πέναλτι καθώς ο αμυνόμενος παίζει καθαρά τη μπάλα με νόμιμο τρόπο και οποιαδήποτε επαφή πραγματοποιείται είναι φυσική σε φάση όπου καταφθάνουν ταυτόχρονα οι δύο παίκτες». 

Για την αποβολή του Γιαννούλη μέσω VAR: 
«Ο διαιτητής παρατήρησε με κίτρινη κάρτα ποδοσφαιριστή της ομάδας του ΟΦΗ για ριψοκίνδυνο παιχνίδι. Ο VAR έλεγξε το περιστατικό και συνέστησε ανασκόπηση της φάσης εντός αγωνιστικού χώρου από την οποία ο διαιτητής άλλαξε την αρχική του απόφαση και έδειξε κόκκινη κάρτα. Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι πρόκειται για περίπτωση κόκκινης κάρτας διότι οι τάπες του παίκτη της ομάδας του ΟΦΗ βρίσκουν τον αντίπαλό του ψηλά στο πίσω μέρος του ποδιού του σε ένα μαρκάρισμα που πραγματοποιήθηκε με βαναυσότητα και ταχύτητα ενώ δεν υπήρχαν πιθανότητες να παιχτεί η μπάλα».
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top