Τον χαρακτήρα του τελικού έδωσε στον αγώνα ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας. Μάλιστα, ο τεχνικός των Κρητικών ανέφερε τις δύο αντιπάλους ως τις καλύτερες επαρχιακές ομάδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας στο ΟΦΗ TV ότι τώρα παλεύουν για την παραμονή τους, αλλά όταν αγωνιζόταν εκείνος, έπαιζαν για τη συμμετοχή τους στα Κύπελλα Ευρώπης.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Νίκου Νιόπλια:
«Εδώ που φτάσαμε είναι όλα τα ματς ”τελικοί”. Έτσι πρέπει να το παίρνουμε. Και είναι ”τελικός” ανάμεσα σε δύο ομάδες που όταν εγώ έπαιζα μπάλα, παίζαμε για τη συμμετοχή μας στα Κύπελλα Ευρώπης. Τώρα οι δύο καλύτερες επαρχιακές ομάδες στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου παίζουν για την ύπαρξή τους στη Super League 1. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι και για εμάς και για τον αντίπαλό μας.
Η ΑΕΛ είναι μια πολύ σκληρή ομάδα. Είναι μια ομάδα που παίζει πάρα πολύ για το αποτέλεσμα και η οποία έχει μεταλλαχθεί από τον ερχομό του κ. Φέστα. Δεν μπορεί να τη μεταμορφώσει μόνο ο προπονητής. Συνάμα, ήρθαν διάφοροι παίκτες, οι οποίοι δεν ήταν στο κακό κομμάτι του πρωταθλήματος, το πρώτο, είχαν διαφορετική ψυχολογία και έδωσαν μια ώθηση και στους παλιούς παίκτες που έμειναν.
Βλέπετε ότι είναι όλα παιχνίδια του ”μισό μηδέν”. Καμιά ομάδα δεν δίνει χώρο και ελευθερία κινήσεων. Όλα τα παιχνίδια πάνε στο 1-0, 1-1, 2-1, διότι ο καθένας κοιτάζει από πριν τι μπορεί να πάρει από αυτό το παιχνίδι. Δεν είναι ένα πρωτάθλημα, το οποίο έχει 26 αγωνιστικές και λες ”θα κάνω ένα λάθος, οκ” ή ”θα βγω να παίξω ποδόσφαιρο να το ευχαριστηθώ”. Ξέρουμε τι θέλουμε. Όσο καλά κι αν παίξεις, αν δεν πάρεις αποτέλεσμα… Το ίδιο ισχύει και για την ΑΕΛ. Την επόμενη μέρα μένουν οι τρεις βαθμοί ή ο βαθμός στη χειρότερη περίπτωση».
 
ΑΕΛ © 2020. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top