Με την εντυπωσιακή ορεινή έκταση που διασταυρώνονται ποτάμια, η χερσόνησος της Πελοποννήσου προσφέρει ασύγκριτες ευκαιρίες για τους λάτρεις της περιπέτειας. Περιπλανηθείτε σε μια καταπράσινη ύπαιθρο, γεμάτη αγριολούλουδα, κατά μήκος των κορυφών του βουνού που υψώνεται πάνω από τα καταγάλανα νερά του Κόλπου της Κορίνθου. Εξερευνήστε γραφικά ορεινά χωριά από πέτρινα σπίτια και στενά δρομάκια, που συνορεύουν με πανέμορφες σειρές από ελαιόδεντρα, αμπελώνες και οπωρώνες. 
Εάν είστε λάτρης των extreme sports, βιώστε τη συγκίνηση του ράφτινγκ σε ένα από τα πολλά όμορφα ποτάμια της περιοχής. Ένα από τα πιο συναρπαστικά μονοπάτια στην περιοχή ακολουθεί τον ποταμό Στύγα, που λέγεται ότι είναι η είσοδος του κάτω κόσμου στην ελληνική μυθολογία. Το στρογγυλό ορεινό μονοπάτι σας οδηγεί πέρα από ειδυλλιακά πευκοδάση πριν κατεβείτε σε ένα σημείο όπου ο καταρράκτης Στύγας βυθίζεται φανταστικά από τους βράχους σε ύψος 200 μέτρων. Το φαράγγι του Βουραϊκού αφθονεί επίσης σε συναρπαστικές ευκαιρίες πεζοπορίας μέσα από το πανέμορφο ορεινό τοπίο. Τα νερά του ποταμού Βουραϊκού διασχίζουν το φαράγγι, περνώντας από πυκνή βλάστηση, σπήλαια και απόκρημνους βράχους. Εκεί προσφέρεται επίσης η ευκαιρία για να κάνετε εξαιρετικά αθλήματα, όπως ποδηλασία βουνού και ελεύθερη πτώση με αλεξίπτωτο. Αυτή η περιοχή είναι διάσημη για τα υπέροχα μοναστήρια που είναι χτισμένα με έναν εξαιρετικό τρόπο, κατευθείαν στην όψη των απότομων γκρεμών.
Ένα από τα πιο διάσημα είναι η Μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, που βρίσκεται κατά μήκος της όχθης του ποταμού Βουραϊκού και είναι προσβάσιμη μέσω πεζοπορίας τριών χιλιομέτρων από το χωριό Ζαχλώρου. Αρχικά χτισμένο τον τέταρτο αιώνα, αυτό το οκταόροφο μνημείο στεγάζει πολλούς θησαυρούς, συμπεριλαμβανομένων ιερών λειψάνων, εικόνων και χειρογράφων. Ρίξτε μια ματιά μέσα στη μονή του 17ου αιώνα για να δείτε πολλές όμορφες τοιχογραφίες. 
Ταξιδέψτε δίπλα στην Αρκαδία, μια περιοχή στην καρδιά της Πελοποννήσου που αποτελεί ιδανικό προορισμό για ράφτινγκ λόγω των πολλών ποταμών και των ρευμάτων της. Εάν είστε τολμηροί, ρίξτε μια ματιά στο μακρύτερο ποτάμι της χερσονήσου, τον Αλφειό ποταμό, ο οποίος προσφέρει έναν όμορφο συνδυασμό ήρεμων και προκλητικών στοιχείων. Ανάμεσα σε φανταστικούς σχηματισμούς βράχων και ξενάγηση σε στενές, ορμητικές πλωτές οδούς, αφιερώστε χρόνο για να θαυμάσετε το απαράμιλλο τοπίο των μαγευτικών φαραγγιών και των δασών από κυπαρίσσια και πεύκα. Ένας παραπόταμος του Αλφειού, ο ποταμός Λούσιος, είναι λιγότερο δύσκολος και ως εκ τούτου μια ιδανική επιλογή για οικογένειες με παιδιά. Αυτή η ορεινή περιοχή είναι επίσης η τοποθεσία του φαραγγιού του Λούσιου, όπου οι πεζοπόροι θα εκτιμήσουν το εκπληκτικό έδαφος. Αφού απολαύσετε το εντυπωσιακό αλπικό τοπίο, επισκεφθείτε την αρχαία πόλη της Γόρτυνας στο νότιο τμήμα του φαραγγιού, όπου θα βρείτε απομεινάρια οχυρώσεων, ναών και λουτρών. Το μαγευτικό τοπίο της Πελοποννήσου συνδυάζεται μόνο με την ποικιλία των συναρπαστικών περιπετειών. Και με το συνδυασμό χαλαρών και επίπονων δραστηριοτήτων, η Πελοπόννησος προσφέρει μια από τις καλύτερες διακοπές στην Ελλάδα και είναι ιδανική για όλη την οικογένεια. Μπορείτε να βρείτε ιδανικά ξενοδοχεία στην Πάτρα, την μεγαλύτερη πόλη της Πελοποννήσου και να θέσετε την βάση των διακοπών σας εκεί, ώστε καθημερινά να ακολουθείτε μια προγραμματισμένη διαδρομή για να εξερευνήσετε και επιστρέφοντας να απολαύσετε τις ομορφιές της πόλης. 
 
ΑΕΛ © 2024. All Rights Reserved. Powered by aelole.gr
Top